pieczywo - 17769 przepisów (strona:562/1185)

ODRYWANY CHLEBEK Z SUSZONYMI POMIDORAMI, BAZYLIĄ, CZOSNKIEM I SZCZYPIORKIEM 145

się mu oparł ;) Chlebek robi się bardzo szybko, co jest zdecydowanym plusem na przykład przy takim mrozie, gdy nikomu się nie chce wychodzić do sklepu, po świeże pieczywo. To jakiego rodzaju dodatków do masła użyjecie, to wasza inwencja twórcza ;) SKŁADNIKI: ciasto 600 g mąki pszennej 300 g ciepłej wody 40 g drożdży 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli

Kuchnia w opałach
Jajka z dynią i boczniakami po indyjsku / Indian style eggs with pumpkin and oyster mushrooms 230

rozgrzewające, tym bardziej rano żeby nabrać sił na cały dzień. Dziś proponuję pyszne jajka w aromatycznym sosie w stylu indyjskim, z dynią, szpinakiem i boczniakami, które podane z chrupiącym pieczywem z pewnością zachwycą i nasycą na długo. Boczniaki swobodnie można zamienić na ulubione grzyby. Samo danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Idealne śniadanie, polecam! Scroll down for recipe

karmelowy
Zapiekane tosty schabowe 234

propozycja jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś nowym a jednak tradycyjnym.  Składniki - 4 kotlety schabowe bez kości - 1 duża cebula - 1 pomidor - 8 plastrów żółtego sera - 8 kromek pieczywa tostowego - 4 jajka - ½ szklanki kwaśnej śmietany - suszona bazylia, pieprz ziołowy,             słodka papryka - 4 łyżki mąki pszennej -  olej - sól Zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania

Świat Smaku
Pasta z wędzonego twarogu i groszku 234

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pasta jajeczna z botwinką 115

cyklu  Wypiekania na śniadanie  zaproponowano sezonową pastę jajeczną jako dodatek do pieczywa. Ponieważ sezon szparagowo - botwinowy, zadaniem było użycie do pasty jednego z wymienionych składników. Ja użyłam botwiny, a dlaczego? dlatego, że mam już na swojej działce młodą, pyszną, aromatyczną botwinkę. Składniki: - 3 ugotowane jajka - 1/2 małego ząbka czosnku - kilka liści botwiny - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól

Życie zaczyna się w kuchni
Gryczane nalesniki 147

zrobiłam je z z dżemem z pomarańczy z nutą imbiru Owocowa Rozkosz;)  uwaga! producent pisze: zostały przygotowane ze starannie wyselekcjonowanych owoców. Stanowią wyśmienity dodatek do pieczywa, naleśników i ciast. Nie zawierają substancji konserwujących. A więc idealnie skomponowały się z moimi gryczanymi naleśnikami;) Składniki 200 g mąki gryczanej szczypta soli 2 jajka

Życie zaczyna się w kuchni
Swojski smalec 165

kanapek. Pewnie pamiętacie ten rarytas z wakacji czy ferii zimowych u babci?! A może sami robicie? Zdradźcie proszę swoje wspomnienia;)  Taki swojski smalec najlepszy jest z kromką pełnoziarnistego pieczywa i kiszonym ogórkiem. Składniki: 1 kg słoniny 1/2 kg mięsa z łopatki (może być więcej) 3 cebule 3 ząbki czosnku  3 jabłka pieprz do smaku sól do smaku Przygotowanie

Życie zaczyna się w kuchni
Ryby w occie 115

upodobań. Do przygotowanej zalewy przełóż usmażone ryby i odstaw całość na co najmniej 12 godzin. Takie rybki najlepsze są następnego dnia po przygotowaniu. Można je jeść jako przekąskę, z pieczywem do kolacji lub z tłuczonymi ziemniakami jako postny obiad. Ocet skruszy ości, więc wykorzystać można także inne ryby, np. wspomniane wcześniej leszcze

blog.moje-pasje.info
Ryba w sosie pomidorowym 100

można podawać z ziemniakami z wody lub z ryżem. U mnie w domu zawsze do takiej ryby są tłuczone kartofle. Jednakże taka ryba równie dobrze smakuje na zimno do pieczywa. Wystarczy tylko mocniej odparować wodę podczas przygotowywania zalewy pomidorowej – powstały sos będzie gęściejszy i będzie go mniej

blog.moje-pasje.info
Sałatka selerowa 117

seler i kukurydzę. Całość dokładnie wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Gotową sałatkę odstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Sałatkę selerową podawaj z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Fasolka szparagowa z kiełbasą 129

kiełbasa z cebulą ładnie się podsmażyły, podlałam całość odrobiną przegotowanej wody. Część pomidorów zastąpiłam 2-3 łyżkami ketchupu. Na koniec dodałam mały kubek śmietany 18%. Całość podałam z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Adwent 2016 - potrawy wigilijen 132

już prawie gotowa. Przepis na rybę w sosie pomidorowym znajdziecie tutaj , a przepis na sałatkę jarzynowa tutaj . Wczorajsza zupa grzybowa wyszła dość smaczna. Chociaż osobiście wolę zupę grzybową z pieczywem

blog.moje-pasje.info
Tatar wołowy 136

Stopniowo dodawaj wodę mineralną – dodaj jej tyle, aby mięso nie było zbite i zwarte oraz dało się dobrze rozmieszać i połączyć z resztą składników. Gotowy tatar podawaj ze świeżym pieczywem i masłem

blog.moje-pasje.info
IMPREZOWE KANAPECZKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM 110

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6-7 kr omek ciemnego pieczywa, 3 jajka, 2 pęczki szczypiorku (najlepiej cienkiego), opakowanie serka śmietankowego, 100 g łososia wędzonego, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w plastry.  Szczypiorek drobno siekam.  Kromki chleba przekrawam na pół (po ukosie

JejKuchnia
Bigos 169

kapusty, wlać jeden słoiczek po koncentracie wywaru z ugotowanego boczku i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Bigos odstawić w zimne miejsce na 1-2 dni. Podawać podgrzany z pieczywem

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania