przepis na zdrową sałatkę z kukurydzą, ogórkiem, pomidorkami i zielonym miksem (jarmuż, szpinak i marchewka). Uwielbiam serwować takie sałatki w ramach śniadania lub kolacji. Do tego ulubione chrupkie pieczywo – u mnie BIOChlebek Ekoorkiszki Siemię Lniane + Sezam I nic tylko jeść. Zdrowo i smacznie Miłego dnia moi drodzy Składniki: 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 pełne łyżki pokrojonego drobnego szczypiorku
Słodkie okruszkilepszego, kiedy wracasz zmarznięta, a w garnku grzeje się pyszny kapuśniak na wędzonce. Rozgrzewający, sycący.... Na samą myśl leci ślinka :) Ja uwielbiam podany z pieczywem. Idealna zupa na chłodne zimowe dni. Może i Wy skusicie się na talerz kapuśniaku. Inne przepisy na zupy znajdziecie na blogu w zakładce ZUPY. Składniki: 3 wędzone żeberka 500 g kiszonej kapusty
O kuchni z uczuciemskładniki na ciasto: 1000 g mąki orkiszowej lub pszennej ok. 500 ml letniego mleka 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 1 i 1/2
Domowy Smak Jedzeniażaroodpornym naczyniu ułożyć pokrojoną w grube plastry cebulę, posolić, popieprzyć . Ułożyć na niej kiełbasę zalać piwem i piec do zrumienienia w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Podawać pieczywem
Kulinarne przemysleniabułeczki opędzlować mlekiem, posypać płatkami migdałowymi i cukrem. Piec w 180 st. C. przez 25-30 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! Jedząc je na śniadanie, tłumaczę sobie, że pełnoziarniste pieczywo jest w takich razach jak najbardziej zalecane. W końcu styczeń ma swoje prawa, nieprawdaż
Pożeraczka, czyli raz adobrzeżółtko jaja. Możesz zrobić wiele małych porcji tatara, a w zagłębienie ułożyć wówczas żółtka przepiórczych jajeczek. Dookoła ułożyć wieniec z pokrojonych dodatków do tatara podawać ciemne lub jasne pieczywo, czerwone wino lub kieliszek zimnej, gatunkowo dobrej czystej wódki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jeśli jest rzadka, zostawiamy na niewielkim ogniu na kolejne 30 min, ale już bez przykrycia. Część płynu odparuje i uzyskamy idealną gęstość zupy. Dobrze smakuje także ze świeżym jasnym pieczywem. Smacznego
Kuchnia od dwojgaprzez godzinę. Sos: Ścieramy na dużych oczkach tarki obranego ogórka i odcedzamy nadmiar soku. Łączymy z pozostałymi składnikami sosu. Mięso podajemy na ciepło pokrojone w plastry z sosem i pieczywem
Qchnia po prosturzadsze zjawisko, ze względu na stosowanie tłuszczów przeestryfikowanych i/lub frakcjonowanych zamiast uwodornionych), tłuszcze cukierniczych, piekarskich i smażalniczych, w tym popularne frytury używane do głębokiego smażenie frytek czy kotletów pieczywo produkty smażonych przemysłowo (przekąski) żywność typu fast food masło orzechowe zupki chińskie ciastka, biszkopty, herbatniki, paluszki, krakersy chipsy Spożycie trans-kwasów tłuszczowych w Polsce szacuje się
Powiedz dietom nieFormę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy kluski do zarumienia, ok. 10-15 min. PODANIE Upieczone kluski posypujemy posiekanym świeżym koperkiem i podajemy z kawałkiem chrupiącego pieczywa oraz kuflem dobrego piwa. Wpis powstał dzięki uprzejmości firmy Cenega , która jest wydawcą tytułu w Polsce. Grę można zamówić m.in. na Muve.pl. * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania
Nerds KitchenW Nowy Rok wchodzimy z naszą piekarnią u Amber z pysznym domowym pumperniklem w ersji amerykańskiej. Wprawdzie nie jest to klasyczny pumpernikiel, który
Kulinarne przygody Gatitygodziny . Po tym czasie ściągamy folię i pozwalamy zrumienić się wierzchniej warstwie przez około 20 – 30 minut , na koniec doprawiamy pieprzem . Podajemy na gorąco do kaszy lub pieczywa . Smacznego Post Zapiekany królik z rozmarynem i boczniakami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyCzas zapiekana tak naprawdę zależy od tego czy lubisz bardziej płynne czy scięte żółtko. Podajemy zaraz po przygotowaniu, z ułożona na wierzchu rukolą. Posypujemy grana padano. Podajemy z ulubionymi pieczywem
Moja smaczna kuchniamielonym kminkiem. Użyłam też zdecydowanie więcej kawy. Zamiast zwykłej melasy dodałam kwaskowatą melasę z granatem, bo jak pisałam w poprzednich postach związanych z wypiekiem chleba, nie przepadam za słodkim pieczywem. Efekt taki jak na zdjęciu niżej - pulchny słodki (mimo kwaskowatej melasy) chleb drożdżowy. Zdecydowanie pumpernikiel w stylu amerykańskim, a nie niemiecki razowiec pieczony w niskiej temperaturze przez długie godziny. Składniki
Weekendy w domu i ogrodzieZimową porą często nachodzi nas ochota na coś rozgrzewającego. Fasolkę po bretońsku zrobiłam tak, jak lubimy najbardziej - z niewielką ilością cebuli i drobniutko pokrojonego wędzonego boczku, podaną ze świeżym pieczywem . Pewnie jest tak, że ile kuchni, tyle wersji tej potrawy ;-) Jedno jest pewne - fasolka po bretońsku to pyszne danie i doskonale sprawdza się w chłodne zimowe
babka w formie