Lubimy pasty do pieczywa, kombinuję ze smakami. Pastę z awokado i makreli, zrobiłam jakiś czas temu, tak nam zasmakowała że są częste powtórki. Doskonała pasta nie tylko na kanapki, to doskonały farsz np. do kruchych korpusów, makaronów czy jajek. To że smaczna to jedno, dodatkowo zdrowa, tłuszcz omega 3 i omega 6, zawarty w makreli i awokado jest
Takie tam pichcenieJuż nie raz zachęcałam Was do wypieku domowego pieczywa. U mnie jada się domowy chleb, rogale i bułki. Dzisiaj mam dla Was przepis na puszyste, maślane bułeczki. Przepis znalazłam w domu u mojego Taty i przypomniałam sobie, że takie właśnie bułeczki jadłam u moich rodziców. Od razu zrobiłam je na niedzielne śniadanie. Są pyszne, puszyste i bardzo delikatne. Można
Kuchnia u Krysijutra nie musisz chodzić do piekarni i wydawać dużych sum na pieczywo, które nie zawsze smakuje tak jak powinno. Nasze prababcie nie stawały w kolejkach po staropolski, zwykły czy razowy chleb. Zwykle same zagniatały ciasto i wyjmowały z pieca bochenek, który wspaniale smakował. Niestety, później nadeszła era wielkich piekarników,. Teraz jednak znów zależy nam na tym, by jeść smacznie
Menu Zdrowiaczosnkiem oraz cebulą dymką, dodać kanapkowy serek, wlać śmietankę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, zmiksować blenderem do uzyskania konsystencji pasty. Schłodzić, podawać na bułeczce czy chrupkim pieczywie. Smacznego
Wanilia i Kardamonpastami do chleba to już tak jest, że w sumie cokolwiek się nie dorzuci, to i tak jest smacznie 😊 Przynajmniej dla mnie - miłośniczki wszelakich smarowideł do pieczywa. Tym razem do mojej pasty wykorzystałam oprócz jajek, szynkę drobiową i "dosmaczyłam" pokrojonym drobno ogórkiem konserwowym oraz odrobiną chrzanu. Wyszło pysznie! 😋 Nie podaję proporcji, bo są one uzależnione od tego
Walijskie Pichcenieczosnkowy, danie zostanie pokryte cienką skorupką. źródło: taste.com.au Aioli doskonale pasuje także w postaci dipu. Sos jest mniej kaloryczny i może zastąpić majonez. Idealnie komponuje się z grillowanymi ziemniakami, pieczywem i warzywami, rybami i mięsem. "Masło Prowansji" jakim jest sos aioli to król wśród francuskich sosów. Ciekawostką jest to, że jeśli sos jest dobrze zrobiony i jest
Gotuję TestujęZiołowe podpłomyki można podać na śniadanie lub jako dodatek do potraw mięsnych i warzywnych. Najlepsze są oczywiście jeszcze gorące i chrupiące! Na blogu znajdziesz także inne przepisy na pieczywo z patelni: Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk z jajkiem sadzonym i ziołowym jogurtem Podpłomyki z pastą
Moja smaczna kuchniastrony obtoczone dokładnie w mące filety kłaść na gorący olej rzepakowy na patelni, smażyć na rumiano z każdej strony pyszne na szybko pstrągi dna obiad lub na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękroimy i łyżeczką wybieramy gniazda, pozostałe składniki kroimy w mini kostkę... ...napełniamy gniazdka serem, cebulą, przyprawami... ...na koniec dodajemy pomidorki... z pozostałych produktów i bułek z masłem robimy pieczywo czosnkowe :) Tak przygotowaną cukinię wkładamy do piekarnika na 15 min w 200 st.C zostawiając miejsce na bułki... ...dokładamy bułki i pieczemy jeszcze 3 minuty :) Po tym czasie podajemy gotowe, smaczne
chleba naszegowersja na ciepło jest zdecydowanie lepsza. Jajka po szkocku powinno się smażyć w głębokim tłuszczu, jednak postanowiłam je nieco odchudzić i upiekłam w piekarniku oraz podałam z chrzanem i pieczywem. Pycha! Przepis na jajka po szkocku Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 500 g mielonego mięsa wieprzowego mała szalotka ząbek czosnku 1 łyżeczka soli
Kuchnia Bazyliiczerwonej papryki * pół zielonego ogórka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić. Dodać kukurydzę i majonez. Sałatkę przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać z pieczywem
Magiczne Życie MartyTęsknicie za wiosną? Ja bardzo. Najbardziej za świeżymi młodymi warzywami, szczypiorkiem na gorącym pieczywie z masełkiem, za Świętami Wielkanocnymi, za tulipanami i wszelką zielenią. Dzisiaj przygotowałam wegetariański pasztet, który w kolorach i smakach przypomina Wiosnę i Święta. Jest tani, szybki w przygotowaniu i pięknie się prezentuje, zresztą sami zobaczcie ;) Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo 200 g różyczek
coolinarnyzmielone siemię lniane. Aby nie czuć się głodnym do obiadu można wcześniej przygotować domowe batoniki na bazie suszonych owoców, wymieszanych z miodem i ulubionymi płatkami kukurydzianymi. Osoby, które lubią pieczywo , powinny bardziej świadomie wybierać piekarnię lub piec chleb samemu. Najlepszy jest z dodatkami takimi jak sezam, soja, dynia, nasiona chia, a do tego zrobiony z mąki żytniej, a nie pszennej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepyszna, kremowa konsystencja pasty sprawia, że idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, cudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana
Zasmakuj Kuchnizrobić z bułkami , których chrupiąca świeżość już minęła? Pieczywa nie wyrzucam bo takie mam zasady. Kiedy kupię czy upiekę go za dużo i wiem, że na kanapki już nie bardzo się nadaje to kombinuję jak je spożytkować daniach gdzie można dać mu drugie życie. Bułki to nie taki problem bo można je po prostu ususzyć i zemleć, ale można też
Smaczna Pyza