orzechami i kuminem), z selera, z pieczonej dyni piżmowej z syropem daktylowym i serek labneh z pistacjami i za'atarem. Do tego dostajemy przygotowaną na miejscu pitę i pieczywo ze śliwką. Następnie na stole pojawia się pastilla, czyli kurczak zawinięty w ciasto filo z płatkami migdałów i cynamonem (28 zł|) oraz pikantna zupa harira z ciecierzycą, soczewicą i jagnięciną
Kulinarne przygody Gatitykoniecznie ! Składniki (2 porcje): 6 średnich lub dużych pieczarek 1,5 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka masła sól i świeżo zmielony pieprz 4 jajka szczypiorek opcjonalnie – dobre pieczywo Wykonanie: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i masło. Dodaj pieczarki, dopraw je solą i pieprzem, smaż na złoty kolor przez kilka minut. Piekarnik rozgrzej
Moja pasja smakudodatkiem mleka kokosowego - tutaj także najlepiej zdać się na własną intuicję, ale 100 ml to optymalna ilość. Zupa powinna się przegryźć chociaż przez 20 minut. Podajemy z kromką świeżego pieczywa i przybieramy odrobiną mleka kokosowego oraz szczypiorku. Smacznego! Pozdrawiam ciepło
Poezja Smaków - blog kulinarnyskładniki: 450 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g drożdży, świeżych 150 ml letniego mleka ok. 100 ml zsiadłego mleka lub kefiru 1 jajko 2 łyżki
Domowy Smak Jedzeniazasyczy to gotować na średnim ogniu 55 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie łopatkę dobrze wystudzić aby się nie rozleciała, z zimnej usunąć sznurek, kroić cienkie plastry do pieczywa, podawać z dodatkami jakie się lubi - najlepsze domowe mięsko do chleba...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędobrego można przygotować na patelni? Szybkie, przepyszne i niedrogie pieczywo! Dzisiaj przedstawiam najlepsze przepisy, które znajdują się na blogu, są proziaki, podpłomyki w kilku bardzo ciekawych i smacznych wersjach. Jest i flatbread! Zachęcam do wypróbowania każdego pomysłu, naprawdę warto! Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk
Moja smaczna kuchniapikantne * Mazurki i keksy * Pierniki i pierniczki * Tarty i tartaletki * Torty i torciki * Masy i kremy * Lukry, poncze, polewy * Napoje * Dania wegetariańskie * Grill * Pieczywo Także jak widzicie przepisów jest naprawdę wiele. A zakupić ją możecie na stronie Troy (klik tutaj) . Bardzo serdecznie dziękuję Troy za świetną książkę z przepisami a Wam zapowiadam
Zrób to smaczniekolacja ? No tak :) Wystawiamy wszystko co jest pod ręką i już :))) Mało czasu, ludzie głodni, więc nie ma co gotować :) Jedynie chleb podgrzewamy w tosterze, a chrupiące pieczywo każdy lubi :) Smacznego
chleba naszegoPolecam wyrób domowego pieczywa, smakuje zupełnie inaczej niż odpiekane z marketu :) Potrzebujemy 1 kg mąki, pół kostki drożdży, łyżeczkę cukru, dwie małe szklanki ciepłej wody, łyżkę soli, dwa ugotowane ziemniaki, jajko do posmarowania i przyprawy. Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy cukier, łyżkę mąki i dolewamy szklankę ciepłej wody... mieszamy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Mąkę przesiewamy, wsypujemy sól
chleba naszegoróżnych postaciach ponieważ wyjdzie to nam na zdrowie!!! Składniki: 2 brokuły 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego kurkuma, imbir, mielona kolendra, gałka muszkatołowa sól, pieprz Dodatkowo pieczywo na grzanki 2 łyżki tartego sera łyżka siekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż posiekana w piórka cebulkę. Kiedy zmięknie dodaj posiekany czosnek i chwilkę podsmaż. Następnie dodaj rozdrobnione
wysmienityMuffiny warzywne z brokułami, szparagami, czosnkiem oraz serem. Mogą być dobre jako dodatek do gulaszu mięsnego, sałatki lub posłużyć zamiast pieczywa. Można też podać je jako przekąska na przyjęciu. Bardzo proste w przygotowaniu a dobrze doprawione na pewno będą Wam smakować. Składniki: 300g brokuła 100g zielonych szparagów 4 ząbki czosnku 100g sera żółtego 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia
wysmienitySmakowita pasta rybna ze śledzi lub szprotek w sosie pomidorowym, jajek na twardo, żółtego sera, ogórków kiszonych oraz cebuli to idealne smarowidło do świeżego pieczywa, pszennej bagietki lub ciemnego, pełnoziarnistego chleba, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na 3 porcje puszka śledzi lub szprotek w pomidorach 150 g żółtego sera 2 ogórki kiszone
Smakowite Daniaosączyć, rozdrobnić widelcem. Ogórki, cebulę i jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać razem z serkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiczyli wafle kukurydziane, wielozbożowe i coś nowego, czyli krakersy z ryżu brązowego. Takie produkty zawsze dobrze mieć w szafce, na wypadek nagłej ochoty do pochrupania czegoś czy braku świeżego pieczywa, gdy zachciało się kanapki :) Uwielbiam! Chipsy warzywne / Chipsy z jarmużu Nie będę się rozpisywać, gdyż osobny wpis będzie dostępny pod tym LINKIEM. Baton kokosowy / Czekolada z pistacjami
Zdrowie na języku :Pminut. Czosnek siekamy, łaczymy razem z posiekaną natką z pietruszki i posiekaną skórką z cytryny. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Posypujemy gremolatą. Podajemy z grzankami lub świeżym, ulubionymi pieczywem
Moja smaczna kuchnia