Składniki 250 g mąki pszennej 650 250 g mąki graham 1850 150 g mąki żytniej pełnoziarnistej 50 g świeżych drożdży 500 ml ciepłej wody 1
OliveandThymegdyby zadaniem było wskazanie dwóch składników, które doskonale pasują do siebie smakowo, to niewiele osób zaproponowałoby połączenie pora i migdałów. Jakiś czas temu zdarzyło mi się kupić smarowidło do pieczywa, które w swoim składzie miało właśnie pory i migdały, co z miejsca uznałam za doskonałą i interesującą kombinację. Od tego czasu, ten podpatrzony duet często gości u mnie w różnych
Even Better Foodprzez dalsze 4 – 5 minut. Następnie dodać passatę pomidorową i majeranek – dusić całość przez 3 – 4 minuty. W razie potrzeby dosolić lub doprawić do smaku. Podawać samodzielnie lub z pieczywem, jako dodatek do kasz, pieczonych ziemniaków, klusek albo np. placków ziemniaczanych. Smacznego! Zapisz
Even Better Foodpłaskiego i szerokiego bochenka chleba. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st C. Ciasto pieczemy 35 minut. 6. Po upieczeniu całkowicie studzimy a następnie nożem najlepiej ząbkowanym ( do pieczywa) kroimy zgrabne kromeczki. 7. Ponownie układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 160 st C przez ok. 20 minut. Gotowe
vaniliowoczekoladowaklik ) 2 kromki pszennego chleba 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier, zioła prowansalskie, chili odrobina skórki z cytryny świeża bazylia oliwa Zaczynamy od przygotowania posypki chlebowej. 2 kromki pieczywa pszennego (ze skórką lub bez) blendujemy w robocie na okruszki (nie muszą być równej wielkości). Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i chwilę smażymy
My simple kitchenJajka i cebulę posiekać w drobną kostkę. Tuńczyka wymieszać z jajkami, cebulą i kukurydzą. Dodać jogurt i majonez. Całość doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Podawać z ulubionym pieczywem
BullioSkładniki jajko sól szynka szwardzwaldzka parmezan pieczywo z masłem 82 % garnek z wodą folia spozywcza Przygotowanie Szklankę wyłożyć folią spożywczą, wbić jajko i przyprawić odrobiną soli. Szczelnie zawinąć i włożyć do gotującej się wody na 4 min na umiarkowanym ogniu. Reszta według własnych upodobań.... Smacznego
Gaździnka warzyZaczęłyśmy piec chleby i... nie możemy przestać! Nawet nie wiecie jaką czuje się satysfakcje z upieczenia własnego pysznego zdrowego bochenka pieczywa. Stawiamy na prostotę, a ten przepis jest banalnie prosty. I chodź jego wyprodukowanie trwa kilka dni, to samej pracy przy nim jest niewiele. Jest chrupiący na zewnątrz i wilgotny w środku. Musicie spróbować. Czytaj dalej
Kuchenny Double Troubleziarna sezamu czy dowolne przyprawy takie jak kminek, czerwona, słodka papryka. Wykonanie jest bardzo proste, jednak kurczowo należy trzymać się przepisu. Polecam je podawać jako samodzielna przekąska lub zamiast pieczywa do różnych sałatek. Panelle około 60 sztuk Składniki: 300 g mąki z ciecierzycy 1 l wody sól opcjonalnie: natka pietruszki, sezam lub różne przyprawy olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Wodę
JaglusiaTwaróg rozgnieść widelcem,dodać jogurt,posolić do smaku i wymieszać z rozgniecionym czosnkiem. Paprykę drobno pokroić,dodać do twarogu i wymieszać. Spożywać solo lub jako dodatek do smarowania pieczywa
Kolorowa kuchnia Elkipieprzem i ewentualnie solą, jeśli trzeba - dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, aby smaki się przegryzły. Podawać jak klasyczna śledziową sałatkę: samodzielnie lub z dodatkiem świeżego pieczywa. Można również podać jako danie obiadowe z dodatkiem ziemniaków gotowanych w mundurkach. Jeśli szukacie innych, pysznych przepisów na śledzie, to zapraszam Was do zestawienia najlepszych przepisów ze śledziami w roli
Codzienna kuchnia niecodziennaWyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na śniadanie, polecam! Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 suszone pomidory w zalewie olejowej 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 50 g owczego sera pecorino romano 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól i pieprz
Wanilia i Kardamongulasz to danie uniwersalne, jego wykonanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a można go podać na wiele sposobów. Najszybciej i najprościej to tak jak dziś u mnie w towarzystwie świeżego pieczywa a konkretnie bagietki. Doskonale pasuje z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami czy plackami. Polecam :) Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 czerwona papryka, - 15 dag pieczarek - śmietana 18% - 2 łyżeczki
Kuchnia z widokiem na ogródoliwek 2 dojrzałe pomidory 3 łyżeczki soku z cytryny SOS: 5 łyżek oliwy z oliwek, płaska łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki soku z cytryny, sól, pieprz DODATKI: grzanki z ciemnego pieczywa, pomidorki koktajlowe Składniki na sos umieścić w słoiczku, dokładnie wymieszać. Pęczak zalać wrzątkiem z odrobiną soli gotować ok 35 minut - do całkowitego wchłonięcia płynu. Wystudzić. Czerwoną cebulę, oliwki, zieleninę
coolinarnyprzez nie wiecej niż 15 minut. Czas zapiekana zależy od tego, jak bardzo ścięte jajka lubisz. Podajemy posypane natką z pietruszki i startym serem. Najlepiej smakują ze świeżym pieczywem
Moja smaczna kuchnia