łatwe do przygotowania. Forszmak to inaczej gulasz z mięsem, kiełbasą i dodatkami. U mnie ogórki kiszone, marchewka i papryka czerwona. Danie można podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie ponad 200 innych przepisów. Zapraszam i polecam! Składniki 350 g schabu bez kości 1 kiełbasa (dałam podwawelską) 2 łyzki masła klarowanego 2 szklanki wody
O kuchni z uczuciemkalorii i wnikliwym sprawdzaniu wartości odżywczych i…. oddaję się rozkoszy Walentynki to zdecydowanie mój ulubiony cheat day w którym przypominam sobie jak smakuje cukier, bita śmietana, ciasto francuskie, pieczywo pszenne czy ser Nie masz pomysłu jak rozkosznie i pysznie spędzić Walentynki? Skorzystaj z moich propozycji <3 W rozkosznym menu znajdziesz: Tosty z mango i domową nutellą z koktajlem
Eat me! Fit me!Wolnowar ustawić na program low (80 - 90 st. C) i gotować przez 8 - 10 godzin. Po ugotowaniu przyprawić solą i pieprzem, jeżeli trzeba - rozrzedzić bulionem. Podawać z białym pieczywem, posypane natką. Smacznego
Stare GaryCebulę i oliwki pokroić w kosteczkę. Składniki pasty wymieszać, dodać jogurt i majonez, przyprawić do smaku. Odłożyć na ok 30 minut, żeby smaki się "przegryzły". Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem
6nieboOpis: Croissant to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjnie bez nadzienia. Rogaliki są chrupiące, idealnie rosły i pięknie się rozwarstwiały, a smak – jest obłędny! Składniki: 30 g masła 170 ml wody 400 g mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 4 łyżki drobnego cukru do wypieków 3 łyżeczki mleka w proszku 250 g masła
Ciastka i ciastaturach dodać marchewkę, dokładnie wmieszać mikserem. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zmiksować, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem lub silikonowej formie na pieczywo. Pozostawić w ciepłym miejscu na kolejne 30 minut. Piec w 190 stopniach termoobieg ok 45 minut, aż góra będzie zrumieniona. Gotowe wystudzić na kratce
coolinarnySMACZNEGO ! Uwagi: awokado powinno być dojrzałe. Gdy pominiesz dodatek mleka lud dodasz je w niewielkiej ilości otrzymasz smaczną. wegańską "nutellę" do smarowania pieczywa, naleśników
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kurczaka. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i układamy na pozostałych składnikach. Całość posypujemy suszoną natką pietruszki. Sałatkę ze świeżym szpinakiem i kurczakiem na ostro podajemy z ulubionym pieczywem. Jednym ze składników sałatki ze szpinakiem i kurczakiem na ostro jest czerwona papryka. Warto wiedzieć, że to warzywo ma wiele prozdrowotnych właściwości. Czerwona papryka jest bogata w żelazo, magnez, potas i wapń
My Chcemy Jeśćserca. Biorąc udział w procesie dotleniania mózgu, poprawia koncentrację oraz procesy myślowe. Jak widać na zdjęciu, konsystencja margaryny jest bardzo dobra, smak i zapach, rewelacyjny, dobrze się rozsmarowuje na pieczywie. Wartość odżywcza 100 g Wartość energetyczna 540 kcal Potas 300 mg Tłuszcz- 60g W tym kwasy tłuszczowe -nasycone 21g -jednonienasycone 28g -wielonienasycone 11g W składzie wegowodany(w tym cukry), białko
Kuchnia Danusidużego garnka, zalać wodą i dusić do miękkości , pod koniec dodać pomidory z puszki zmiksowane, przyprawę w płynie i dusić z 20 minut pyszne gołąbki do ziemniaków lub do pieczywa..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięposypać całość kolejną łyżką majeranku. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 5 - 10 minut bezpośrednio pod górną grzałkę. Podawać z dużą ilością zielonej pietruszki z ziemniakami, ryżem lub świeżym pieczywem
zadanie-gotowanieczynność powtarzać do wyczerpania składników. Zalać przygotowanym sosem. Odstawić w lodówce na 2-3 dni. Podawać wyłożone na półmisek z dowolnymi dodatkami. Bardzo dobrze smakują podane tylko z pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaprzypraw, dzięki temu danie będzie niezwykle aromatyczne, a od naszego domu będą się ciągnęły cudowne zapachy 😊 Moim ulubionym dodatkiem do potrawki jest świeże pieczywo, ale możemy również j ą podać z innymi dodatkami np. z ryżem lub chlebkiem naan :-) Składniki: soczewica czerwona 500 g, cebula 1 szt, czosnek
kulinarne odsłony patizawsze mam czas by je sobie przygotować... Dzisiaj jednak nie próżnowałam w 30 minut stworzyłam pyszne, kolorowe i zdrowe śniadanie na gorąco. Nieco inne niż zwykle... zero pieczywa, nudy pod postacią kanapek itp... Jest za to jest sycąca gruszka, która została nadziana i to jak... świeża rukola, moje ukochane kiełki rzodkiewki, kremowy twarożek z szczypiorkiem, odrobina pestek granatu, czarnuszka
vaniliowoczekoladowakoniec duszenia dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory. 5. Całość doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. oregano, tymianek, papryka, słodka, ostra). 6. Przygotowujemy grzanki: pokrojone w kostkę pieczywo skrapiamy łyżeczką oleju, posypujemy wędzoną papryką i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 5-10 min. 7. Fasolkę podajemy z grzankami. Fasola z warzywami i grzankami jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach