Zupa serowo - cebulowa.

Zupa serowo - cebulowa.

Zupa serowo - cebulowa.

Przepis na : obiad

 Jednym z chyba najbardziej rozpoznawalnym daniem kuchni francuskiej jest zupa cebulowa i jej różne wariacje. Zupa bardzo aromatyczna, przygotowana w tradycyjnej postaci na białym wytrawnym winie, z szalotek, podawana z grzanką z dużą ilością sera, często w całości zapiekana w piekarniku. Ilu kucharzy tyle pewnie jej wersji. Ja pierwszy raz jadłam tą zupę całkiem niedawno bo jakieś z 3 lata temu. Zawsze sądziłam, że będzie taka mega cebulowa w smaku, w złym słowa tego znaczeniu. Kiedy ją zrobiłam, okazała ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, francuskie, chleb, zupa cebulowa, pieczywo, cydr, grill, bagietka, sosy, obiad, ser biały, chleb mieszany, drugie danie, dania na gorąco

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.