pieczywo - 17769 przepisów (strona:550/1185)

SCHAB NA OSTRO Z KAWĄ I KASZĄ BULGUR 169

zasmażkę,dodajemy 1/2 szkl.wody ,mieszamy,podgrzewamy,znów dodajemy 1/2 szkl.wody i kawę,mieszamy,przyprawiamy solą,pieprzem ,majerankiem,oregano.Do rondla wkładamy mięso i dusimy jeszcze 1 godz.na małym ogniu.Podajemy z pieczywem,ryżem ,ziemniakami lub z kaszą bulgur ,drobno posiekanej mięty i vegety dla smaku .Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
CHLEB ŚNIADANIOWY BEZ WYRABIANIA 132

Dziś już co prawda dawno po śniadaniu, ale na jutro przygotowanie takiego chleba będzie błyskawiczne. Nie trzeba wyrabiać ciasta, wystarczy zamieszać by cieszyć się smakiem domowego pieczywa.  Składniki: 40 dag maki pszennej  t-750 do wyrobu chleba  Młynomag 400 ml wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/8 kostki drożdży- kostka 100 g oliwa z oliwek

Z Majeczką w kuchni
Bułki ” codzienne „ 149

Bułki „codzienne” Fajne , szybkie do wykonania bułeczki z chrupiąca skórką . Nie trzeba być piekarzem ,żeby cieszyć się zdrowym , pachnącym pieczywem codziennie . Bułki mają domieszkę mąki pełnoziarnistej ,żeby podnieść ich walory zdrowotne , nie jest to duży dodatek , gdyż moi chłopcy wola bułki jasne . Cóż nigdy nie jest perfekcyjnie , a dzieciaki nie chcą jeść tylko tych najzdrowszych rzeczy Składniki

Ogrodnik w podróży
ZIOŁOWY SEREK Z AWOKADO 167

jogurtu Greckiego 1 łyżeczka czubrycy  1/2 łyżeczki mielonego czosnku  1 łyżeczka soli świeżo mielony pieprz   PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę , podajemy ze świeżym pieczywem , a do smaku możemy posypać odrobiną aromatycznej czarnuszki :D    SMACZNEGO

Marcepanowa kuchnia
Chlebek bananowy orkiszowy z cynamonem i kurkumą 169

Chlebek bananowy z mąką orkiszową słodzony daktylami i cukrem kokosowym lub trzcinowym to dla nas zdrowsza wersja słodkiego pieczywa. Gdzie tylko możemy dodajemy przeciwzapalne przyprawy więc i w chlebku znajdziecie cynamon i kurkumę. Cenna dla naszego organizmu kurkumina rozpuszcza się tylko w tłuszczach, w połączeniu z olejem kokosowym chlebek staje się pokarmem prozdrowotnym. Ilość dodawanej kurkumy dopasujcie metodą prób

SzczyptaSmaQ
Sałatka gyros 152

znaczenia. Jednak ogromne znaczenie ma skład sałatki i jej smak. Moja ulubiona wersja sałatki gyros jest ta z dodatkiem marynowanych pieczarek- pyyycha!  Sałatkę możemy podawać z pieczywem, tortillą lub jako nadzienie do pity. A teraz zapraszam na mój przepis :-)  Składniki: kapusta pekińska mała 1 szt, papryka konserwowa 1 duży słoik, ogórki konserwowe 1 mały słoik, kukurydza konserwowa

kulinarne odsłony pati
Sałatka w wędzonym kurczakiem, ananasem i jajkiem+ film 230

kolację czy spotkanie w gronie znajomych. Do jej przygotowania wykorzystamy wędzonego kurczaka, ananasa, jajka na twardo, cebulę i kukurydzę. Gotową sałatkę podajemy schłodzoną – solo lub w towarzystwie tosta albo pieczywa czosnkowego.     składniki na 4 porcje 2 udka wędzonego kurczaka 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 cebula 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki musztardy 2-3 łyżki

Smakowite Dania
Domowy ser smażony - z 3 składników 173

Smażony ser to idealna pasta do pieczywa. Łatwa do przyrządzenia i bardzo smaczna. Aby przygotować domowy ser smażony będziecie potrzebować tylko 3 składników: twarogu, szczyptę soli i sodę oczyszczoną.  Wystarczy twaróg rozkruszyć, zasypać odrobiną soli i sody oczyszczonej, a następnie "usmażyć" na patelni.    Do smażonego sera możecie wykorzystać suchy twaróg lub taki, którego termin przydatności zbliża się

Ugotować
Quiche z duszonymi porami i kozim serem 97

Targ można odwiedzić w Parku Krakowskim, a w niedzielę w Nowej Hucie. Jutro pójdę do Parku po raz trzeci. Próbowałam już pysznych jagodzianek (jeszcze cieplutkich), naturalnie tłoczonych soków, doskonałego pieczywa, aromatycznej kawy - świeżo palonej, doskonałych, świeżych owoców i warzyw. Jutro mam zamiar skosztować tarty ze szpinakiem i łososiem oraz tej na słodko z owocami. Tak na marginesie - uwielbiam wszelkiego rodzaju

Moja Mama Gotuje
Warzywa z kaszą jaglaną i jajkiem 147

organizmu. Kwasica metaboliczna to bardzo prosta droga do rozwoju wielu nowotworów. Musimy mieć to na uwadze, gdyż codzienna dieta wielu Polaków zawiera w swoim składzie liczne składniki kwasotwórcze choćby pieczywo, cukier, nabiał, mięso czy kawa. Skutecznie zwalcza również zgagę i objawy refluksu. Ciekawostką jest także to, że kasza jaglana może okazać się pomocna w leczeniu pacjentów z rozwiniętą kandydozą, ponieważ

Moja Mama Gotuje
Hummus z pieczonym czosnkiem i suszonymi pomidorami 109

Dobra pasta musi być przede wszystkim gładka.   Do tego obowiązkowo serwowana w płytkiej miseczce, posypana pietruszką i czerwoną łagodną papryką oraz polana odrobiną dobrej oliwy. Do tego świeże pieczywo, którym nabieramy potrawę. Dobrze smakuje, jak jest jeszcze ciepła, ale przeważnie spożywa się ją na zimno i wtedy również jest wyborna (jako smarowidło do kanapek, zajadane z posypką pokrojonej natki

Moja Mama Gotuje
Pyszna sałatka z pieczonych buraczków, avocado i rukoli 138

dzieje się tu i teraz. A na blogu mamy dla Was wyjątkową sałatkę z buraczków. W sam raz na Boże Narodzenie. Smakuję solo jak i z dodatkiem pieczywa i wędlin. Wypróbujcie. Polecamy! :) Pyszna sałatka z pieczonych buraczków, avocado i rukoli. Składniki: 2 avocado pokrojone w kostkę 2 łyżki soku z cytryny 2 szklanki upieczonych, obranych i pokrojonych w kostkę buraków

Moja Mama Gotuje
Hinduski kurczak tikka masala 120

około 15-20 minut. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać serek mascarpone. Dokładnie wymieszać i posypać świeżymi liśćmi tymianku lub kolendry. Podawać z ryżem lub z dodatkiem pieczywa. Nie zawsze potrawy dają się estetycznie fotografować. Za to ich smak wynagradza wszystko! Smacznego

Moja Mama Gotuje
Makaron spaghetti z sosem pomidorowo-bakłażanowym 179

pomidorowo-bakłażanowym, na wierzchu układamy pulpety i posypujemy listkami świeżej bazylii. Podajemy z najlepszymi o tej porze roku, świeżo ukiszonymi ogórkami małosolnymi. Zamiast makaronu do sosu możemy podać świeże pieczywo. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Spaghetti z młodym czosnkiem 167

Składniki (4 porcje): 15 g drobno posiekanego młodego czosnku 15 g posiekanej natki pietruszki 2 duże liście mięty 10 g orzechów włoskich (zalanych wodą, a później prażonych) 1 kromka pieczywa bez skórki 3 łyżki parmezanu oliwa z oliwek makaron spaghetti (u nas bezglutenowy, kukurydziany) Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu blendujemy, aż uzyskamy gładką konsystencje. Następnie wlewamy na głęboką patelnię i delikatnie

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania