Dwie pasty z awokado

Dwie pasty z awokado

Dwie pasty z awokado

Przepis na : śniadanie

  Na punkcie awokado oszalałam – wpadłam po uszy. Cieszę się, że mojemu Mężowi też smakuje. 100 g tego owocu ma ponad 200 kcal, jest bogate jest w witaminy K, C, B5, B6 i E oraz kwas foliowy. Temu wszystkiemu towarzyszy wapń, potas (więcej niż w bananie), fosfor oraz niewielkie ilości magnezu, manganu, żelaza, cynku, fosforu oraz witamin A, B2 i B3 Do tego wszystkiego trzeba jeszcze dodać błonnik. To „kopalnia” tłuszczy nie nasyconych. Awokado jest po prostu zdrowe i przepyszne! Pasta pierwsza ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.