moich ulubionych, przepadam za tymi połączeniami smaków, cudownymi aromatami i kolorami dań. Pastę z buraków, którą gorąco polecam, można podawać jako przystawkę lub przekąskę z ulubionym pieczywem. Jestem pewna, że zostaniecie uwiedzeni tym wspaniałym smakiem i tym jak dobrze burak komponuje się z chilli i przyprawą za'atar. Składniki : 500g buraków (ugotowanych lub upieczonych) 2 ząbki czosnku
Codzienne Gotowanieoczywiście z domieszką orzechów laskowych. Ma idealną konsystencję, jest bardzo kremowy, delikatny. Czuć intensywną słodycz daktylową oraz wyważoną ilość kakao. Jest przepyszny i świetnie nada się jako pasta do pieczywa, krem do naleśników, ciast, a także dodatek do owsianek, jaglanek i innego tego typu dań. Składniki: 250 g masy daktylowej (FRESH DATES) 80 g orzechów laskowych 150 ml mleka
Zdrowie na języku :PWędzone masło będzie doskonałą bazą do sosów takich jak np. sos holenderki lub po prostu idealnym dodatkiem do grubo pokrojonego świeżego pieczywa. Składniki: - 400g masła - 500g lodu - 4g soli (1% na masę masła) Wykonanie Lód wkładamy do pojemnika. Masło kroimy w drobną kostkę i przekładamy na blaszkę. Blaszkę z masłem wkładamy do wędzarni Borniak, ustawiając poniżej pojemnik
Kulinarne pyszności Molkigotować do miękkości (około 10 minut). Na koniec dodać 3/4 szklanki wody z ugotowanego boczku , posiekaną natkę pietruszki i przyprawić pieprzem, a w razie potrzeby również solą. Podawać z pieczywem. Uwagi: Nie kroję do zupy całego ugotowanego boczku, tylko tłuszcz odkrawam i wyrzucam
Passions hobbies lifesardynek. Solimy i pieprzymy do smaku. Pastę podajemy posypaną obficie szczypiorkiem, drobno posiekaną papryką, dokładamy odłożoną sardynkę i przekrojone na pół jajko. Podajemy z pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaduś przez kilka - kilkanaście minut. Na końcu na patelnię dodaj ananasa i mleczko kokosowe. Całość dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Gotowe danie podawaj z ryżem lub pieczywem
blog.moje-pasje.infolodówki filety obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z mąką, na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane filety z każdej strony pyszne filety i na obiad i na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięponownie solimy ,posypujemy pieprzem i układamy równomiernie rukolę,cieniutkie wiórki parmezanu,i marynowan kapary,wszystko polewamy delikatnie oliwą z oliwek i sosem balsamicznym i gotowe(najlepiej podawać z chrupiącym pieczywem) Smacznego
Swojskie jedzonkopapryka i cukinia będą miękkie zdjąć patelnię z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem, oraz papryką słodką i ostrą. Tak przygotowane leczo doskonale smakuje podane z ryżem lub pieczywem. Smacznego
kuchnia doskitwarogu półtłustego 1 łyżka z lekką "górką" fety garść posiekanego szczypiorku mała papryka zielona i czerwona lub połówki dużych mała cebulka sól, pieprz kilka kromek ulubionego pieczywa, może być chrupkie tostowe Przygotowanie: papryki, cebulkę i szczypiorek siekamy w drobną kostkę, w miseczce mieszamy wszystkie składniki, a raczej delikatnie ugniatamy widelcem, przyprawiamy do smaku. Smacznego zdrowego
Zasmakuj Kuchnigarnkiem (nie otwieramy pokrywki – wystające ponad sos małże, ugotują się na parze). Po ugotowaniu otwieramy pokrywkę, wrzucamy kolendrę (potrząsamy garnkiem, aby się wymieszała) i podajemy mule wraz z pieczywem. Jeśli nie jedliście jeszcze małży, to ważna informacja jest taka, że jadalna jest cała zawartość muszli (oprócz samych skorupek oczywiście). Jemy tylko te mule, które się otworzyły – jeśli trafi
Poezja smakuzupy. Nie wiem jak Wy ale my lubimy gęste zupy, do których najczęściej podaję chleb. Do tej zupy upiekłam małe zawijasy z mozarella. Zupa pizza podana ze świeżo upieczonym pieczywem to prawdziwy rarytas. Bardzo nam smakowała. Przypomina pizza . Jest smaczna i pożywna. Zupa pizza Składniki: na 4 porcje 1 cebula 300 g surowej salsiccia 1 zielona papryka 1 czosnek solo
codojedzeniapokrywka mi się przesunęła i kształt nie jest idealny , chociaż i tak najważniejszy jest przecież smak " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szyneczka podana na świeżym pieczywie z majonezem zdrowo i domowo …mniam Niewiele rzeczy , może z nią konkurować . Składniki : 1 kg piersi z kurczaka – filetów bez skóry pęczek świeżego , grubego szczypiorku 1/2 łyżeczki, mielonego
Ogrodnik w podróżydokładamy podsmażone boczniaki i ponownie gotujemy , około 15 minut . Na pięć minut przed końcem dodajemy mięso z indyka . Po wyłączeniu gazu wlewamy śmietankę i pieprz . Gotowe , doskonale smakuje z pieczywem czosnkowym . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Zupa z indyka i shitake pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 45 g drożdży 250 ml wody 40 g oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli dodatkowo: żółto wymieszane z
Domowy Smak Jedzenia