wyjmując z foremki (gdy trochę przestygł, włożyłam go do lodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki! Na zdrowie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwyjmując z foremki (gdy trochę przestygł, włożyłam go do lodówki) Rano zjadłam na śniadanie z pomidorem i kiełkami rzodkiewki wymieszanymi z rukolą, spryskane olejem ryżowym. Można podać z pieczywem, ale ciemnym. I nie szalejcie z ilością chleba :) Góra - dwie kromki! Na zdrowie
Szczęśliwa kuchniapustymi kaloriami. A przecież pełnoziarnisty, żytni, razowy czy orkiszowy chleb to pomimo wszystko ważny element naszej diety. Węglowodany to nasza źródło energii! Jest wiele sposobów na wypiekanie domowego pieczywa. Przyznam się od razu, że żaden ze mnie ekspert w tej dziedzinie, a wręcz totalny laik. Ale obiecuję sobie, że pewnego dnia to się stanie. Wstanę rano, zakasam rękawy
rabarbarowoPyszna przystawka na zimno. Doskonale smakuje z białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania. Polecam nie tylko wegetarianom :) Jeśli chcecie uzyskać bardziej płynną zalewę to zostawiamy sobie trochę więcej wywaru ;) op. kotletów sojowych kostka rosołowa mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki olej Zalewa: 2 cebule ząbek czosnku wody octu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego
Smakołyki Asijajka się zetną. Co jakiś czas podnosić pokrywkę i sprawdzać jajka. Gotowe danie posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Najłatwiej jeść je prosto z patelni, z dodatkiem ulubionego pieczywa
Bulliociągnącym się serem? Chyba się nie da. Nawet ja, pomimo zdrowego podejścia do odżywiania się mam ochotę na takie smaki od czasu do czasu. To idealne połączenie kruchego pieczywa i aromatycznego farsz. Tosty z pieczoną papryką i serem wykorzystałam jako przekąskę w ramach drugiego śniadania, która sprawdziła się wspaniale! Nie wiem czy zaważyliście, ale te kanapeczki mają coś ekstra
rabarbarowookresie poświątecznym można dostać te wędzone znacznie łatwiej. Bigos uwielbia odgrzewanie i przemrożenie, im częściej go podgrzewamy tym smak się wzbogaca. Tradycyjnie bigos podaje się na gorąco z pieczywem i czystą wódką, zatem na Sylwestra lub Nowy Rok będzie w sam raz ;) * Pan Tadeusz" Adam Mickiewicz Składniki na ok 8-10 porcji Czas przygotowania: 2 h + 3 h gotowanie
Słodki Kompromischilli, sól, pieprz ewentualnie cukier, dorzucamy odsączoną ciecierzycę z puszki i gotujemy jeszcze chwilę 6. Na sam koniec, tuż przed podaniem dorzucamy świeży szpinak, przemieszać i podawać, można z pieczywem
Słodki Kompromisjego użycie :) to podstawa wykonania gładkiego musu z gruszki, który jeśli go dobrze doprawimy stanowi boską bazę opisanego przeze mnie dania oraz sam w sobie jest smakowitym kąskiem do pieczywa, owoców czy kruchego ciasta
Kuchnia po mojemuprosty zdrowy kremowy serek kanapkowy. Często przygotowuję taki serek moim dzieciom. Uwielbiają go. Czasem w prostocie tkwi siła Spróbujcie. Do takiego domowego kremowego serka wyśmienicie pasuje również pyszne chrupkie pieczywo. Ja ostatnio zajadam się BIOChlebkami od Galician Bakery. Polecam Składniki: 125 g chudego sera twarogowego 3 łyżki jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku opcjonalnie przyprawy do smaku (ja pominęłam) propozycja podania
Słodkie okruszkiwysokiej jakości białka oraz kwasy tłuszczowe omega-3, są źródłem wielu składników mineralnych ważnych dla zdrowia naszych kości. Neutralne w smaku nasiona chia mogą być dodawane do jogurtów, deserów, pieczywa, dań z ryżu itp. Ja chciałam zaproponować Wam pyszny, a jakże prosty i przede wszystkim zdrowy deser właśnie z ich wykorzystaniem. Po namoczeniu w mleku kokosowym nasiona szałwii hiszpańskiej zwiększają
MyCookBook.plWitam Was w Nowym Roku 2017. Zestawienie najpopularniejszych przepisów zeszłego roku pokazało, że największym powodzeniem cieszą się wszystkie ciasta, ciasteczka, batoniki oraz pieczywo. Specjalnie dla Was rozpoczynamy rok od kolejnych słodkości ! Dziś rolada paleo z nadzieniem z kokosowej bitej śmietany. Ciasto jest pyszne, wbrew pozorom całkiem proste do przygotowania, a smakuje wybornie. Nadzienie możecie zastąpić jakimś swoim ulubionym
PaleoLifeSolimy do smaku. I to jest cały proces przygotowania tej prostej, ale jakże pysznej wigilijnej potrawy. Na talerzu skrapiamy barszcz olejem lnianym. Podajemy z ziemniakami z wody lub z pieczywem razowym. Smacznego
Kulinarne przemysleniaPaprykę możemy wcześniej zgrillować i zdjąć skórkę lub podsmażyć bezpośrednio po pokrojeniu. Warzywa wykładamy do foremki. Jajka roztrzepujemy, przyprawiamy i zalewamy nimi warzywa. Pieczemy około 20 minut. Podajemy z pieczywem. Zapisz Zapisz
rabarbarowooraz cukier i gotować kolejne 10 minut. Przełożyć kuleczki drobiowe do gotującego się sosu wraz z pozostałą 1/2 posiekanego pęczka natki i podgrzać delikatnie mieszając. Podawać z kuskusem lub pieczywem. Kawałki cytryny można (opcjonalnie) wyjąć z sosu przed podaniem
zadanie-gotowanie