porcjami filety, na nie wykładać warzywa z sosem i tak do wyczerpania składników, schować do lodówki najlepiej na całą noc do lodówki aby smaki sie "przegryzły" - smaczne śledzie do pieczywa...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięLubicie smakowe pieczywo? My uwielbiamy bułki i chlebki z różnymi dodatkami. Taki cebulowy chlebek najbardziej pasuje nam do kiełbaski z ogniska lub pikantnych gulaszy. Jest bardzo aromatyczny, po jego upieczeniu dom pachniał przez cały dzień. Najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu, od jego chrupiącej skórki wprost nie można się oderwać. Składniki: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMatjas pływające w różowej śmietanie. Wszystko za sprawą buraka ćwikłowego. Sałatka śledziowa jest smaczna i treściwa dzięki dodatkowi kaszy pęczak. W zasadzie można ją jeść bez pieczywa :) 4 płaty śledziowe solone a’la Matjas 1 duży burak ćwikłowy 50 g kaszy pęczak 300 g śmietany 12% 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sok z cytryny pieprz czarny sól Płaty śledziowe
https:KKuchniaMniamnasz organizm, a dodatkowo da nam więcej energii! Co do sałatki? Czy nada się na wynos? Jako przyszły dietetyk powinienem powiedzieć, że najlepiej będzie pasowała kasza lub ciemne żytnie pieczywo. Jeśli jednak wolisz białą bułkę, to również będzie to smakowite połączenie. Oczywiście sałatka świetnie nada się na wynos. Na zimno smakuje równie dobrze (może nawet lepiej). jak na ciepło. Artykuł
Blendmanobieramy, kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy suszony szczypiorek, remouladę, majonez oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem
Bajeczna Kuchniaminut na bardzo małym ogniu. Wrzucić jajka na wierzch, starając się zachować między nimi odległość. Przykryć pokrywką i smażyć kilka minut, aż jajka się zetną. Podawać z domowym pieczywem. Można posypać natką pietruszki. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychwiecie u mnie bardzo często i dużo się piecze się. Ciasta, bułki, obiady, pizze i inne pyszności są wyciągane z mojego piekarnika dosłownie codziennie (przepisy znajdziecie tutaj – domowe pieczywo i najróżniejsze ciasta ). Jego czystość jest więc dla mnie priorytetem. Czasem zdarzają się i takie przypadki, że blaszka okazuje się nieszczelna lub wykapał mi tłuszczu z pieczonych nóżek itd. Środek
Słodkie okruszkiciasta otrzymałam sześć naprawdę dużych sztuk. Przechowywane w szczelnym pojemniku nawet drugiego dnia smakowały dobrze i co najważniejsze nie były suche w środku. Polecam szczególnie tym, którzy lubią domowe pieczywo. Składniki: 300 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki soli 190 ml maślanki
vaniliowoczekoladowajarmuż. Podlać mlekiem kokosowym, przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Dusiłam 40 minut doprawić solą, pieprzem, kardamonem i octem ryżowym. Pod koniec dołożyć kiełbaski, by się zagrzały. Podawać z pieczywem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pszenne bagietki na drożdżach to proste pieczywo , z którego wypiekiem poradzi sobie nawet największy laik. Pszenne bagietki należą do najszybszych domowych wypieków. Wystarczy zagnieść wszystkie składniki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Warto sobie sprawić specjalną formę do pieczenia bagietek. Mam ich dwa rodzaje, na cztery i na trzy bagietki . Dno formy jest perforowane przez co bagietki doskonale się
codojedzeniajednolitą masę. Teraz dodajemy pokruszone na mniejsze części tofu, łyżkę oleju, musztardę i przyprawy. Wszystko dokładnie blendujemy. Nasza cebulowa pasta z tofu jest już gotowa. Wystarczy posmarować nią pieczywo, dorzucić kiszonego ogórka i się zajadać. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Polekromki i szczelnie zawijając w woreczki przeznaczone do mrożonek. Musimy pamiętać, że chleb najbardziej czerstwieje w niskich temperaturach. Nie trzymamy żadnego chleba w lodówce. Szybkie zamrożenie pieczywa tuż po wystudzeniu jest najlepsze. Jeśli mamy lodówkę z zamrażarką do szybkiego mrożenia, musimy włączyć odpowiedni przycisk do mrożenia na 24 godziny wcześniej przed włożeniem chleba do zamrażarki. Jeśli macie zamiar przechowywać
Leśny Zakątekpotrzebna jest nie wiadomo jaka ilość składników, a pomimo to można przyrządzić coś na prawdę pysznego. Taką kapustkę lubię jeść nawet z samym pieczywem. ... Przepis: Składniki: około 1/3 główki białej kapusty 2 listki laurowe 3 ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek czarnego pieprzu 4 łyżeczki lubczyku 4 łyżeczki przecieru pomidorowego 4 łyżki śmietanki sojowej lub zwykłej śmietany
Mój pomysł naWieczorem okazało się,że brak pieczywa w domu...no, a córki wrócą z pracy i coś na kolację trzeba podać i coś wykombinować..no i mleka też brak,ale miałam maślankę i wynalazłam tutaj przepis na bułeczki ..Bułeczki wyszły bardzo pyszne...mięciutkie, pulchniutkie...polecam..Ja swoich bułeczek niczym nie smarowałam ..no i moje bułeczki są z przedziałkiem
Moje domowe kucharzenie