PRAWDZIWKI W ŚMIETANIE

PRAWDZIWKI W ŚMIETANIE

PRAWDZIWKI W ŚMIETANIE

Zapach lasu. Czas wspomnień. Grzyby w śmietanie ... bo prościej już nie można ;-)  Składniki: świeże grzyby 1 cebula  masło gęsta śmietana ( u mnie ukwaszona 18%) sól, pieprz do smaku koper lub natka pietruszki Wykonanie:  Cebule pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle do zezłocenia, po czym dodać umyte i osuszone grzyby (jeśli są duże kroimy je na mniejsze cząstki). Posolić i popieprzyć, wymieszać smażyć około 20 minut podlewając lekko wodą. Następnie wlać śmietanę, poddusić całość jeszcze 10 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.