mleczko kokosowe. Całość dusimy przez ok. 20 minut. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy razem jeszcze przez ok. 10 minut. Dyniowe leczo możemy podać ze świeżym pieczywem, albo ryżem. Smacznego! Post Dyniowe leczo pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!następnie kroimy w plastry lub pół plastry. Całość dokładnie zawijam w folie aluminiową. Filet piekę w piekarniku 180 stopni przez 30 min. Po upieczeniu studzę. Podaję na zimno do pieczywa lub na ciepło do ziemniaków, kaszy
Gotowanie Patkimoje ulubione oliwki kalamata i kalamon, których było pod dostatkiem. Ponadto można było również spróbować wyśmienitego sera feta, znakomitych greckich gołąbków — dolmadakia z liści winogron wypełnionych ryżem, sałatki horiatiki, pieczywa wypiekanego na miejscu, oryginalnych tzatzyków, czy szaszłyków baranich. Choć te ostatnie odstawały od tych, które miałem przyjemność jeść w Grecji. Jak na łasucha przystało, największą frajdę sprawiły mi tradycyjne greckie
Food Squareporem i pieczarkami. W 300 ml wody rozpuścić kostkę rosołową i serek, następnie wlać do garnka, wszystko razem gotować na bardzo małym ogniu przez 5 minut. Podawać z pieczywem. Uwaga: soląc pieczarki i mięso należy użyć bardzo mało soli, ponieważ kostka rosołowa ma już w sobie dożo soli
Jadło i czytadłominut, aż dynia będzie miękka. Na 10 minut przed końcem gotowania wsypać suszony majeranek. W razie konieczności potrawkę zagęścić łyżeczką mąki rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Można podawać z pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychzwolenniczką prostej kuchni, czyli minimum nakładu a maksymalny efekt. Takie jest właśnie dzisiejsze danie. Początkowo chciałam do niego dodać kaszę, ale okazało się tak sycące, że wystarczyła kromka świeżego pieczywa skropiona oliwą, i tak właśnie polecam ją jeść. Miśka widząc jak kroję suszone pomidory z góry mi zapowiedziała, że ona jadła zupę u babci i jeść już nie będzie
greenscarfSałatka idealna na kolacje we dwoje lub w większym gronie :-) Można ją podawać z pieczywem lub z grzankami np. z serem. Warta wypróbowania! Składniki: ok. 200 g miksu sałat 2 gruszki 150 g sera pleśniowego pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka wiórek kokosowych pieprz, sól, przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki oliwy Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody
Kuchnia MagdaLenywytrawnego wina (możesz też przygotować na cydrze, jest bardziej słodkawa) - 1 łyżeczka miodu - 1/4 sera Chabert Tomme de Savoie (bez skórki), dostępny w sklepie Lidl - 2 pajdy dobrego pieczywa, np. bagietka pszenna lub domowy chleb W garnku rozpuść masło, dodaj oliwę z oliwek. Szalotki obierz i pokrój na cienkie plastry. Czosnek obierz i zgnieć nożem. Cebulę i czosnek
SMYKWKUCHNIKiedy nam się znudzą wędliny i sery możemy zrobić sobie taką smaczną pastę do pieczywa. Wystarczy otworzyć puszkę z tuńczykiem,dorzucić kilka dodatków i pasta gotowa. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 2- 3 łodygi selera naciowego 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Jajka ugotować na twardo,wystudzić,obrać
Kolorowa kuchnia Elkimasę ,nakładać porcje mięsa na liście kapusty,zwinąć gołąbki. Gołąbki ułożyć w garnku,dodać koncentrat pomidorowy, zalać bulionem i gotować około 30 minut. Podawać z ziemniakami lub z pieczywem
Kolorowa kuchnia Elkichyba nic lepszego od domowego pieczywa i ten wydobywający się zapach z piekarnika. Ja uwielbiam takie zapachy i domowe wypieki. Do szczęścia wystarczy mi tylko odrobina masła,kawałek ciepłej kromki i kubek kakao. Pycha! 500 ml ciepłej wody 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 4 czubate łyżki płatków owsianych 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
Kolorowa kuchnia Elkikażdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego na kapustę kiszoną. Naczynie bez przykrywania wstawić do piekarnika i zapiekać 40 minut w temp. 200 stopni. Spożywać na ciepło z dodatkiem pieczywa lub z innymi ulubionymi dodatkami
Kolorowa kuchnia Elkinadziewane mozarellą i szynką parmeńską, zapieczone w pikantnym sosie pomidorowym. Ta potrawa może być zarówno ciepłą przystawką, jak i daniem głównym, jeśli podamy je ze świeżym pieczywem, ryżem, czy kaszą. Muszę przyznać, że smak tych bakłażanowych roladek pozytywie mnie zaskoczył! Są wyraziste i bardzo aromatyczne - po prostu pyszne. To idealne, rozgrzewające danie na jesień! Składniki
Kulinarne Inspiracjeszybkowaru. Najlepiej ustawić zawór ciśnienia w pozycji dekompresji i poczekać kilka minut, aż wydostanie się cała para. Gotowy gulasz (sos) posmakować i ewentualnie doprawić. Danie podawać z ziemniakami lub pieczywem. Gotowy gulasz (od razu po zdjęciu pokrywy od szybkowaru) Pomysł na danie STĄD
Ugotowaćdopraw solą i pieprzem. Dodaj w posiekane jaja, awokado, dymkę, rzodkiewki, nasiona dyni i kolendrę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż sałatkę na przygotowane ulubione pieczywo z sałatą i podawaj. Smacznego! English version Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką (4 servings) Ingredients: 8 large eggs, hardboiled and chopped 3 tbsp Greek yoghurt 3 tbsp mayonnaise
karmelowy