pieczywo - 17769 przepisów (strona:589/1185)

Bułeczki z ziołami 185

dżemem smakują wybornie. Warto piec bułki bo i fajnie i szybko a potem pożywnie, pieczecie? Ja i tak zbyt mało ale piekę i delektujemy się pysznym pieczywem. Te polecam bo szybko i smacznie. Przepis z książki Małgorzaty Puzio "Domowy wypiek chleba " Bułeczki z ziołami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tosty francuskie z musem czereśniowym 138

sezonu. Teraz czekam już na kolejny. Wracając do samej potrawy, moim zdaniem, jest to smaczna, słodka propozycja na leniwe śniadanie. Składniki (na 3-4 porcje): 7-8 kromek ulubionego pieczywa, najlepiej czerstwa chałka, brioszka lub chleb tostowy. Tak jak wspomniałam wcześniej ja użyłam chleba żytniego. 2 jajka 100 ml mleka szczypta soli olej do smażenia lub masło Mus czereśniowy

Mango Papaja
domowe bułki do hamburgerów II 226

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 550 g mąki orkiszowej 25 g drożdży 60 ml maślanki 6 łyżek masła, roztopionego 250 ml wody, ciepłej 3 łyżki cukru 1

Domowy Smak Jedzenia
Boczek z cebulą i pieczarkami 170

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Potrawa jest prosta, smaczna, choć niekoniecznie zdrowa (tłuszcz). Idealnie komponuje się z ziemniakami, czy świeżym pieczywem. Co prawda mój organizm niekoniecznie dobrze toleruje takie potrawy, ale od czasu do czasu uwielbiam zjeść taką pyszną, niewielką porcyjkę.   300g świeżego boczku   250g pieczarek 1 cebula (duża) Dodatkowo: olej sól, pieprz (użyłam

Di gotuje
Słodki krem do pieczywa z buraków czyli prawie truskawek 255

Przez przypadek, zrobiłam krem do pieczywa (ja wyżeram go łyżką ze słoika), który do złudzenia przypomina w smaku i w konsystencji banana zblendowanego z truskawkami, a jak możecie wywnioskować z opisu jest zupełnie z innych składników. Jeżeli tak jak ja nie możecie doczekać się truskawek (jak większość warzyw i owoców najbardziej smakują mi świeże, nasze polskie w sezonie) to zachęcam

greenscarf
Pasta z zielonej soczewicy 313

Smaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewicą, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago. Składniki 10 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 5 orzechów … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
drobiowo-owocowe szaszłyki pieczone w piekarniku... 214

minut, grzanie góra/dół, następnie obrócić szaszłyki posmarować resztą marynaty i na opcji termoobieg w 180C piec z 10 minut - szaszłyki są smaczne, aromatyczne i smakują do pieczywa z surówkami.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
OXY2 214

kombinować. Głównie chodzi tu właśnie o pierwszy posiłek, bo reszta zawsze ma jakiś fajny zamiennik! No dobra nie poszukujemy się... Kocham omlety! Moja pyszna kolacja! Bardzo długo nie jadłam pieczywa (weekendowo jedynie), ale powiem wam, że wróciłam do glutenu i jestem bardzo szczęśliwa, a brzuch nie narzeka. Nie czuję absolutnie różnicy w czymkolwiek, a siły mam dużo więcej. Zmiana diety

fitolarun.blogspot.com
Pasta bezrybna 206

Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera lub misce, jeśli używasz blendera ręcznego i zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Ja polecam klasyczne podawanie, jak dla mnie – ciemne pieczywo (żytnie) i ewentualnie dodatki, takie jak ogórek gruntowy czy pomidor. Smacznego! Artykuł Pasta bezrybna pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Roladki z cukinii (z serkiem i czerwoną cebulą) 178

Idealnie nadają się do dań z grilla, a na imprezach - ciekawie zaprezentują się jako przekąska.   Cukinia na surowo także nadaje się do spożycia, a w szczególności ze świeżym pieczywem.   1 średnia cukinia 150g kremowego serka czosnkowego (może być dowolny smak) 1 czerwona cebula szczypiorek olej (użyłam czosnkowego) sól, pieprz   Umytą cukinię (nie obraną) pokroić (wzdłuż) w cienkie

Di gotuje
zdrowa pasta twarogowa... 193

maślankę, dodać pieprz, sól tłuczkiem do ziemniaków wszystko dokładnie ugnieść, schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły twaróg jest mało kaloryczny, zdrowy i smakuje z razowym pieczywem lub sam do podjadania.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kanapki z kaczką 282

piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 12 minut. Gotową kaczkę kroimy w plastry. Możemy kanapki przygotować na ciepło, ale równie dobrze smakują na zimno! Bagietkę lub inne ulubione pieczywo kroimy na nieduże kromki. Skrapiamy je oliwą z oliwek. Na kilku liściach rukoli układamy plaster piersi kaczki. Na kaczkę nakładamy jeszcze trochę rukoli oraz posiekany świeży rozmaryn. Polewamy sosem balsamicznym

MarcinChef
Hot cross buns – aromatyczne wielkanocne bułeczki… 257

pieczone w Irlandii (podobnie jak w Anglii, Australii oraz kilku innych krajach) na Wielkanoc, a dokładnie w Wielki Piątek, chociaż dziś dostępne niemal w każdej piekarni czy stoisku z pieczywem przez cały rok. Charakterystyczny krzyżyk robi się na nich… Continue reading Hot cross buns – aromatyczne wielkanocne bułeczki

brunetkawkuchni
Sałatka ze świeżego szpinaku, z pomidorami, jajkiem i kurczakiem 225

delikatnie udusić na maśle, powinna tylko minimalnie zarumienić się. Na szpinaku układać pomidorki, jajko i przestudzone lekko kawałki piersi z kurczaka. Posypać szczypiorkiem. Podawać z pikantnym sosem i chrupiącym pieczywem. sos: 50 ml oleju - użyłam Rapso papryczka chili  3 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka musztardy miodowej szczypta soli Papryczkę opłukać i bardzo drobno posiekać. Czosnek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sos meksykański z szafranowym ryżem 300

Szybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa.   Składniki 1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar 200 g mięsa mielonego 1 łyżeczka konfitury z cebuli firmy Proeco Polska … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania