Składniki: 20 dkg wędzonej ryby maślanej 1 szalotka 2 ogórki marynowane 1 łyżka majonezu sól i pieprz do podania: świeże pieczywo, jajka gotowane na twardo, pomidory Przygotowanie: Ogórka i szalotkę … Czytaj dalej Pasta z ryby maślanej
czarrna od kuchniliście laurowe, jeszcze chwilę podsmażamy, po czym wlewamy pomidory i odsączoną z zalewy fasolkę. 2. Całość dusimy 5-10 minut, do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Szefowa kuchniół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś mam dla Was swój własny i autorski przepis. Bardziej niż pesto określiłabym go pomidorową pastą. Bardzo aromatyczna, intensywnie pomidorowa. Świetnie będzie się nadawać do przekąsek i wszelkiego pieczywa oraz sera. Sprawdzi się równie dobrze jako pomidorowe pesto do makaronów. :) Bez problemu znajdziecie w internecie mnóstwo przepisów na pomidorowe pesto. Ten przepis jest jednak zupełnie inny. Po pierwsze większość pesto
Garniec MagalieWlać mleko kokosowe, wywar rybny, sos rybny, sok z cytryny. Dodać mięso z kraba i raka. Gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać posiekaną kolendrę i podawać. Serwować z pieczywem lub bułeczkami. Smacznego
Kuchnia Pokoleńprzykryciem . Następnego dnia wyciągam golonkę i zalewam wodą , gotuję na bardzo małym ogniu około 5 godzin , aż nasza golonka będzie bardzo mięciutka . Golonkę podaję z musztardą miodową i pieczywem , smakuje bardzo fajnie
Mój Smaksałatki lub po prostu warzywa na ciepło z indykiem i sosem. Ja uwielbiam, robię jak muszę na szybko, a ostatnio często się to zdarza. Do tego można jako dodatek pieczywo czosnkowe lub jakieś pieczone ziemniaczki, albo bez dodatków. Na głębokiej patelni smażymy warzywa, indyka i na końcu dodajemy sos. Mniam :-)). Udanego weekendu Wam życzę :-)) Składniki na 3 porcje
kruche babeczkiprzykrycia na dużym ogniu z 2 minuty do odparowania wody mielone są soczyste, kruche, ostre, smaczne i smakują na ciepło na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięfasolę oraz pomidory. Całość dusimy pod przykryciem 35 minut, pamiętając o kilkukrotnym mieszaniu. Przed podaniem posypujemy kolendrą. Chilli con carne najlepiej podawać z ulubionym pieczywem lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli con carne pochodzi z serwisu MenMagazine
Menmagazinekopystką i ewentualnie ponownie rozdrobnić. Dodać obrane jajka , majonez ,pieprz , sól ziołową , posiekany koperek i musztardę. Wszystko zmiksować 20 sekund obrót 3,5.Pastę podawać jako dodatek do pieczywa
Aromatyczne Podróżekurkowy to dodatek idealny do pieczonego mięsa, makaronu jak i do podania ze świeżym pieczywem. Uwierzcie mi na słowo, że taki sos jest bardzo prosty do przygotowania, smaczny i aromatyczny. Składniki na 4 porcje: około 400 g świeżych kurek 1 średniej wielkości cebula sól, pieprz 2 łyżki masła 1 szklanka wody 1/2 szklanki śmietany 30% 1 łyżka posiekanego koperku
Ugotowaćoprócz pora) zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, następnie połączyć z flakami. Dodać pokrojone mięso z rosołu i wszystkie przyprawy, gotować jeszcze 10-15 minut podawać posypane zieleniną z pieczywem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pasty na kanapki są fajną odmianą dla wędlin i serów, które zwykle układamy na kromce ulubionego pieczywa i tak zaczynamy dzień. Moją propozycją jest pełna smaku i aromatu pasta do której zrobienia natchnęła mnie paczka suszonych pomidorów jaką otrzymałam ze sklepu Vivio . Potrzebujemy: 1 awokado 6 suszonych pomidorów 1 jajko ugotowane na twardo szczypta suszonego czosnku 1 łyżka soku
MamaOskarkadrobno pokroić i dusić na tłuszczu.Do cebuli dodać mąkę i smażyć na złoty kolor,po czym rozprowadzamy zimną wodą,dodajemy to do zupy i zagotowujemy.Przygotowujemy grzanki:pieczywo kroimy na kromki,smarujemy masłem i zapiekamy w piecu.Grzanki układamy w wazie,posypujemy startym serem,zalać zupą i okraszamy wytopioną słoninką
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJedna z najpopularniejszych przystawek kuchni greckiej. Świetnie pasuje do dań z grilla, pieczonych i smażonych mięs, czy zapiekanego pieczywa. Dzięki jogurtowi naturalnemu jest lekki, a dzięki zielonemu ogórkowi świeży i pachnie latem. Uwielbiamy go wspólnie kosztować przy grillu, gdzie wspaniale pasuje do grillowanej karkówki czy drobiu. Ostatnio wypróbowałam go do grillowanej cukinii i chleba, cudo:) Jeśli lubicie smażone na patelni
Zasmakuj Kuchni