sosu, dolewamy więcej wody i delikatnie zagęszczamy go mąką. Mąkę mieszamy w wodzie i dolewamy do sosu. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba i podajemy z pieczywem lub ziemniakami czy kaszami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.cebulę i suszone pomidory, orzechy włoskie, jajka pokrojone w ćwiartki, kozi ser, jogurt, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podajemy na pieczywie kładąc na nią plasterki ogórka i rukolę i (ewentualnie) pieprząc wierzch. Smacznego zdrowego
Zasmakuj KuchniBrak pieczywa na śniadanie , kolację? jest na to szybki sposób...bułeczki szybko się zagniata i od razu wstawia do zimnego piekarnika..w sumie zajmuje to coś około 40 minut...a warto je zrobić bo są pyszne...następnym razem zrobię z jakimiś nasionkami..przepis na takie ekspresowe bułeczki znalazłam tutaj .. 20 g świeżych (lub 7 g suchych) drożdży
Moje domowe kucharzenieostatni przepis na szparagi w tym sezonie. Tym razem postawiłam na klasykę czyli szparagi z jajkiem sadzonym (od szczęśliwych kurek) podane w towarzystwie świeżych pomidorów i grzanek z domowego pieczywa. Gdyby tak jeszcze pomidory i szparagi były z własnego ogródka to już byłaby uczta na całego. Ale i tak było bardzo smacznie. Danie idealne na śniadanie lub lekki obiad.” Czytaj
Wiem co jempiekarnika na 30 minut. Salsa truskawkowa kilka truskawek kilka kropli octu balsamicznego świeżo mielony pieprz pół łyżeczki miodu Składniki wymieszać. Ser podawać z salsą i świeżym pieczywem. Camembert marynowany w białym winie z salsą truskawkową
Kuchnia na wzgórzucebule i wymieszać, przełożyć do naczynia lekko dociskając, wlać olej rzepakowy do zakrycia maiasów, przykryte odstawić do lodówki najlepiej na 24 godziny matiasy z octem jabłkowym są smaczne do pieczywa razowego, pszennego i do zakąski i na kolację.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsolą i pieprzem. Do powstałego sosu możemy dodać świeże zioła, bądź ulubione przyprawy. Na talerzu rozsmarowujemy sos jogurtowy, układamy kilka kotlecików i sałatę. Kotleciki świetnie smakują ze świeżym pieczywem. Smacznego
Plate of Joyodrobinę soku z cytryny do skropienia awokado ¼ łyżeczki czosnku granulowanego ½ szklanki octu balsamicznego lub gotowy balsam z octu balsamicznego do skropienia 1-2 pomidory, pokrojone w plasterki 3 kromki pieczywa pełnoziarnistego lub 2-3 świeże bułki, podpieczone tosterze 1-2 garście rukoli sól i pieprz Przygotowanie: Włóż miąższ awokado w małej miseczce i rozetrzyj widelcem do otrzymana jednolitej pasty. Skrop
karmelowyprzygotowanej rukoli układamy wykałaczki z mozzarellą i pomidorkami - moje są ustawione tak, jak grają nasi piłkarze. Biało-czerwone przekąski podajemy od razu i zjadamy same lub z ulubionym pieczywem. Bardzo dziękuję za pomoc w ustawieniu zawodników na boisku z rukoli mojemu osobistemu ekspertowi ds. piłki nożnej, który od wielu lat odkrywa przede mną tajniki tego sportu :) Piłkarze grają w następującym
My Chcemy Jeśćplasterki. Każą kiełbaskę owijamy cukinią. W innej wersji cukinie możemy zastąpić cienkimi plasterkami boczku. Kiełbaski grillujemy obracając ostrożnie na boki, tak aby farsz nie wypadł z kiełbasek. Serwujemy z pieczywem i sałata z świeżych warzyw
Pyry na GazZupa cebulowa Składniki: 3 duże cebule 2 L bulionu warzywnego lub drobiowego 1 średnia marchewka liść laurowy szczypta słodkiej papryki szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz dodatkowo: grzanki lub inne pieczywo Przygotowanie: Ugotować bulion z liściem laurowym i marchewką. Na patelni zrumienić (na łyżce oliwy) pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać do bulionu. Gotować ok 10 minut na średnim
Tagebuch po polskuLekkie i zdrowe śniadanie. Można je jeść bez niczego lub z dodatkiem ulubionego pieczywa. Szybko się robi, a składniki łatwo dostępne;) Składniki: 200 g chudego twarogu 3 łyżki jogurtu naturalnego - ja użyłam gęstej Bakomy mniejszy pęczek szczypiorku 2 mniejsze zielone ogórki gruntowe 1 mała cebula sól, pieprz wedle uznania do smaku Wykonanie: Twarożek układamy w misce, dodajemy jogurt
Zasmakuj KuchniSłodkie, ciemne pieczywo pszenne z rodzynkami. Dawniej bardzo popularne w moich okolicach, obecnie mniej, ale pewnie jeszcze gdzieś można je dostać. W Łodzi zwane "żulikiem". Przepis znalazłem na stronie mojewypieki.com . Proporcje na 2 chlebki tureckie: 500 g mąki pszennej, typ 650, 750 7 g suchych drożdży 330 ml mleka 1 łyżeczka soli 1/3 szklanki melasy 4 łyżeczki kawy
Przepisy na domowy ser i chlebkolacj ę, ale również na niedzielne śniadanie zamiast typowej jajecznicy. Cocotte podaje z sa ł at ą i świeżym pieczywem. Smacznego :) SKŁADNIKI na 2 porcje 2 jaja 100 ml śmietany 75 gr ricotty 1 łyżka maki pszennej 2 łyżki startego parmezanu oliwa
La grande e la piccola cuocapodsmażonej cebulki i botwinki dodać 4 łyżki posiekanego szczypiorku, a po chwili wlać roztrzepane jajka. Smażyć do momentu, gdy jajecznica się zetnie. Podawać posypaną szczypiorkiem i ze świeżym pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnych