Szynka domowa zamiast wędliny ze sklepu. To mój sposób na smaczną wędlinę. Coraz częściej używam nazwy: domowa wędlina. Za każdym razem, kiedy przygotowuję coś nowego do pieczywa, szukam nowych smaków, żeby urozmaicić te domowe wędliny. Dzisiaj mam dla Was nowy przepis na szynkę peklowaną, pieczoną w piekarniku. Udało mi się kupić ładną, zgrabną szynkę kulkę
Kuchnia u Krysiwątróbką przełożyłam cebulę z papryką. Wymieszałam i dusiłam jeszcze ok. 2 minuty pod przykryciem. Zdjęłam z gazu i od razu podałam jeszcze gorące. Najbardziej smakują ze świeżym pieczywem. Myślę, że skusicie się i zrobicie dla siebie i swoich najbliższych taką wątróbkę. Jest wspaniała. Przekonajcie się... A ja życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny
Kuchnia u KrysiUwielbiam zapach i smak domowego pieczywa. Staram się chocia ż raz w tygodniu upiec chleb w domu. Tym razem wypróbowałam chleb na krupczatce ze sporą ilością zdrowych i smacznych ziarenek. Kto tylko ma ochotę i wolny czas niech zabiera się za pieczenie, bo to bardzo prosty przepis i pyszny chleb. Składniki: 300 g mąki krupczatki 200 g mąki pszennej
Ala piecze i gotujeręce kremowy serek Arla Apetina. Zaciekawił mnie jego smak - połączenie rukoli i pesto. Postanowiłam wykorzystać go w bardziej kreatywny sposób niż po prostu poprzez zjedzenie go z pieczywem :) A ponieważ cukinia zaczyna królować na warzywnych straganach - zdecydowałam się połączyć ja wraz z tym pysznym serkiem - rukolą, pesto oraz oliwkami i łososiem. Przystawka ta świetnie nadaje się na przyjęcia
Taste Therapydodać obgotowane grzyby. Całość chwilę smażyć. Delikatnie posolić. Na sam koniec wbić jajka i smażyć tak długo, aż się zetną. Jajecznicę posmakować i ewentualnie doprawić. Podawać z ziemniakami lub pieczywem
Ugotowaćdwóch porcji, a nawet z trzech. Jeżeli macie chwilę czasu, zachęcam Was do zrobienia tych bułeczek. Nic nie smakuje tak dobrze, jak domowy wypiek zrobiony samemu, a zapach pieczywa w całym domu, jest super nagrodą. Składniki: 7 g suchych drożdży lub 14 g drożdży świeżych 1 kopiasta łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 200 ml letniego mleka 500 g mąki pszennej
Wołowina od rekinaczarnuszki oraz jogurt naturalny (ja łącze składniki z jeszcze lekko ciepłymi jajkami). Całość mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku według uznania solą himalajską i pieprzem (próbując). Podajemy z ulubionym pieczywem. Pasta kanapkowa light z czarnuszką. Lekka pasta kanapkowa. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę
Słodkie okruszkiKlopski duszone w kapuście to doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Potrawę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 2 łyżki masła, 1/2 pęczka koperku, 1/2 łyżki przyprawy warzywnej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela
Tradycyjna kuchnia Kasijest jednym z moich ulubionych, i gości najczęściej na moim stole, z różnymi modyfikacjami, np. w postaci dodatku młodych listków buraka. Danie jest kremowe, łagodne, idealnie komponuje się z pieczywem, ryżem, makaronem czy kaszą. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno (wyjadam zawsze reszki na kolację). Miśka (prawie 7 lat) bardzo polubiła to danie. Przygotowanie zajmuje w sumie
greenscarfżeby pokazać wszystkim, że można go używać na wiele rożnych i pysznych sposobów. Z czym to się je? Co kto lubi. Dla mnie pesto z jarmużu świetnie pasuje do pieczywa na śniadanie w towarzystwie np. pomidora, ale też do makaronu. Nie ma reguły. Pesto z jarmużu Wydrukuj przepis Potrzebujesz: 150g orzeszków ziemnych paczka jarmużu - zazwyczaj 200g główka czosnku 80ml oliwy
Blendmanpłynie i gotować z 10 minut, mąkę wymieszać z wodą i wlać do wywaru mieszając do zagęszczenia sosu, można na talerzu podać sos z ciut śmietaną do ziemniaków, pieczywa lub same - gołąbki są aromatyczne, delikatne...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnasz ulubiony przysmak w letnie, gorące dni. Rolad ę serwuj ę z sa ł at ą ze świeżych warzyw z sosem ziołowym i grillowanym pieczywem. Smacznego :) **** Rotolo di spinaci, farcito con ricotta, peperone rosso e giallo, olive nere, profumato all'origano e parmigiano e' un piatto molto gustoso e originale, l'ideale per i giorni
La grande e la piccola cuocadokładnie a następnie połączyć z zupą. 50-80 ml śmietany 30% Dodać sok z cytryny. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem, solą (jeśli potrzeba). Zagotować, przelać do talerzy. Można podawać z pieczywem. 1 łyżka soku z cytryny sól morska lub różowa himalajska świeżo mielony czarny pieprz The post Zupa z końcówek zielonych szparagów z groszkiem, batatami i koperkiem appeared first on Moja
Moja DelicjaKonsystencja dżemu przypomina krem czekoladowy a pomimo dodania dużej ilości cukru wcale nie jest za słodki i ma przyjemny czekolado wiśniowy smak. Tak przygotowany dżem idealnie nadaje się do pieczywa zamiast kremu czekoladowego, do wypieków jako nadzienie. Możemy również tak przygotowanym dżemem czekoladowym obdarować najbliższych i podarować im mały słoiczek tak nietypowego dżemu. Polecam wypróbować przepis a jeżeli nie jesteśmy
Uwaga Babcia Gotujemałemu odkrywcy problemów. Wręcz uwielbia podnosić różne okruszki. Dzieci w tym wieku uwielbiają pomagać i czuć się potrzebne oraz móc robić to, co my, dorośli. Zuzia odbiera niemal zawsze pieczywo lub inne drobne zakupy, gdy ja lub mąż wrócę rano ze sklepu. Cokolwiek robi, rzuca to i biegnie do przedpokoju, a potem zanosi do kuchni. Gdy poproszę w porze śniadania
Anioszek w kuchni