R obiąc hummus, często eksperymentuję z różnymi dodatkami według zasady "co się nawinie to nie przyjaciel". Oczywiście najbardziej lubię wersję klasyczną, na której niemal zostałem wychowany, bo ta sympatyczna pasta z cieciorki była obecna w moim domu praktycznie od zawsze. Jednak fajną sprawą, jeśli chodzi o hummus, jest właśnie możliwość eksperymentowania. Daje on niesamowite pole do popisu i jedyne co nas ogranicza to nasza wyobraźnia i oczywiście kubki smakowe, bo jednak warto by końcowy efekt był zjadl... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...