śniadania ze szparagami i jajkiem nie jest może najszybsza, ale przy dobrej organizacji pracy nie zajmie dużo więcej czasu niż zrobienie wieloskładnikowej kanapki. Oczywiście nie ma to jak świeże pieczywo do śniadania, i tutaj też świetnie się sprawdzi jako dodatek, ale jeśli unikacie go ze względów dietetycznych, to moja wersja porannego posiłku skutecznie pozwoli je wyeliminować. Krok pierwszy to nagrzanie
Pichceniomaniabyć gotowa – grecka lub gyros, lub przygotujcie własny mix ulubionych przypraw) Kmin rzymski Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy: do mięsa dodajemy rozdrobnioną suchą bułkę, kawałek ulubionego pieczywa lub gotową bułkę tartą. Przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, miód, parmezan, jedno jajko, posiekane zioła i drobno posiekaną, lub nawet zmiksowaną cebulę, rozdrobnioną papryczkę chili i przyprawę do grilla wraz
MarcinChefmożemy na rodzinne spotkania czy też jako danie do podgrzania następnego dnia. Dziś pyszny gulasz, który chodził za mną od kilku dni. Opcja podania dowolna... U nas podany z pieczywem chociaż przyznam że z ryżowymi kuleczkami czy klasycznie z makaronem też będzie pyszną kompozycją. Gulasz paprykowy z pieczarkami na schabie Składniki : 800 g schabu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimięsa wlać śmietanę, wymieszać i bez przykrycia na większym ogniu gotować z 10 minut aby część wody odparowała, wsypać posiekany koperek kurczak jest smaczny, pikantny, smakuje z ryżem, ziemniakami, pieczywem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrozsmaruj na talerzu, formując za pomocą łyżki miejsce na oliwę. Pastę polej olejem pistacjowym, posyp za'atarem oracz czarnym sezamem i udekoruj listkami oregano. Podawaj z warzywami lub dobrym pieczywem. *Jeżeli nie masz gotowego za'ataru to przygotuj go samemu ucierając w moździerzu: 4 łyżki suszonego tymianku, 2 łyżeczki sumaku, 2 łyżki prażonego sezamu z ½ łyżeczki soli
Food Squaregarnka. Pomidory blenderujemy, natkę pietruszki siekamy i dodajemy do leczo. Wszystko dusimy. Dodajemy keczup, sól, pieprz i paprykę czerwoną w proszku do smaku. Chwilę dusimy. Podajemy z pieczywem lub ryżem
Cukiernia PychotkiDawno nie było u mnie bułeczek ani chleba domowego wypieku..niestety czasu jakoś ciągle brak..no, ale jak zabrakło pieczywa w domu, a leniłam się iść do sklepu więc zrobiłam bułeczki...teraz akurat trwa sezon na cukinię, więc postanowiłam dodać ją do bułeczek..przepis na takie bułeczki znalazłam tutaj ..u mnie mała zmiana z braku odpowiedniej ilości mąki pszennej..mąkę
Moje domowe kucharzenieSzybkie, łatwe danie lekko pikantne, które idealnie sprawdzi się jako obiad w towarzystwie ryżu lub z świeżutkim pieczywem. Polecam Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 papryka zielona 2 papryki czerwone 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia suszona bazylia, oregano słodka mielona papryka carry, chili sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć
magiczna kuchnia KasiOwszem, mniejszy podaż kalorii będzie skutkował utratą wagi, ale czy dla zdrowej diety na odchudzanie jest to sprawa kluczowa? Prawidłowo zbilansowany posiłek składa się zarówno z produktu węglowodanowego (makaron, pieczywo, kasza, płatki owsiane), białkowego (chude mięso, ryby, jaja, rośliny strączkowe) i warzyw . Nie zapominajmy również o dodatku tłuszczu, w postaci masła, oliwy czy oleju, który oprócz wartości energetycznej posiłku, przesądza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200'C i pieczemy przez 25- 30 minut na złoty kolor. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy na kratce do wystudzenia. Przestudzone pieczywo kroimy na 4 części. Wypełniamy ulubionym farszem i gotowe! Smacznego
Tagebuch po polskuśniadanie czy kolację polecam Wam tę sałatkę. Jest pożywna i świetnie komponuje się z pieczywem, np. tostowym. Dzięki sosowi, który zrobiłam z musztardy, miodu i oliwy z oliwek sałatka staje się bardzo aromatyczna przełamana ostro słodkim smakiem. Składniki: 100 g rukoli 100 g roszponki 200 g oliwek czarnych 100 g oliwek zielonych 1 czerwona papryka 1 zielona papryka
Zasmakuj KuchniŚledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponujemy przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można podać z pieczywem, ale też i gotowanymi warzywami. Składniki 750 g surowych śledzi 200 g ugotowanych ziemniaków 1/2 l bulionu rybnego pół łyżeczki soli 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej tłuszcz do smażenia
R'n'G Kitchengotuj pod przykryciem do miękkości warzyw (ok. 20-30 minut) 6. Zblenderuj zupę, dodaj serek i dopraw świeżo zmielonym pieprzem 7. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczywem, łososiem wędzonym i serkiem 8. Smacznego
Fiolka w kuchni