pieczywo - 17769 przepisów (strona:592/1185)

Grilowany Comber jagnięcy z sosem z wody różanej,rukwi i migdałów 128

pieprzu Mięsko smarujemy wodą różaną z  odrobiną soli. Ważne jest by mięso miało temperaturę pokojową. Grilujemy około 4-5 minut na każdej ze stron. Polecam podać z pieczywem Pitta Smacznego

Viola cooks with passion
PYSZNA SAŁATKA Z PIECZARKAMI MARYNOWANYMI 173

Uwielbiam takie sałatki, szybka w przygotowaniu a do tego znakomita w smaku. Idealny dodatek do pieczywa a także jako poczęstunek dla gości.  Do przygotowania sałatki użyłam pieczarki marynowane firmy  Dagoma . Składniki podane na ilość sałatki widocznej na zdjęciu: * 2 jajka ugotowane na twardo * 2 łyżki groszku konserwowego * 2 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki żółtego sera startego na tarce

Zrób to smacznie
Gołąbki zapiekane pod pierzynką z papryki i cukinii. 183

małego naczynia żaroodpornego wyłożyć gołąbki ze słoika, sos wymieszać z warzywami i wylać na gołąbki, posypać startą mozzarellą. Potrawę zapiekać przez około 20 minut. Danie podawać ze świeżym domowym pieczywem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
LECZO WARZYWNE Z KURKAMI 158

minut.  Do lecza wsypujemy kurki i pokrojone parówki, zmniejszamy gaz i mieszając doprawiamy do smaku, chwilkę gotujemy.  Leczo studzimy, najsmaczniejsze jest kiedy trochę postoi. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
BIESZCZADY 212

tego kawa, herbata. Granica cenowa razem to max 20 zł. Miejsce bardzo ładne, posiłek też smaczny. Jeżeli ceper nie posili się zamówioną jajeczniczką, można jeszcze skorzystać z dodatkowego pieczywa, miodków i dżemików w cenie zestawu. Jestem bardzo zadowolona z tego miejsca, co prawda Pani mogłaby być bardziej miła ale pracując z ludźmi doskonale ją rozumiem, że o 8.00 rano

pieprzny smaczek
szybkowar-żeberka cielęce z fasolą jasiek... 108

zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 45 minut, szybkowar otworzyć najlepiej rano, fasola wciągnie wywar, będzie miękka, aromatyczna, żeberka również soczyste, smaczne - fasola z żeberkami nam smakuje z pieczywem...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ratatouille (ratatuj) 133

już czysta fantazja. Przecież nikt nie zabroni Wam eksperymentować i dodawać tego, co lubicie. Ratatuj jest lekkie, a jednocześnie naprawdę sycące. Można je podawać po prostu ze świeżym pieczywem, albo jako dodatek do obiadu. My zrobiliśmy z dzikim ryżem i duszoną piersią indyczą. Najedliśmy się tak, że wstać nie mogliśmy. I jeszcze sporo zostało. Bo jakoś tak odruchowo zrobiliśmy naprawdę

Marder&Marder Manufacture
Gulasz ze swieżych kurek i fasolki szparagowej 153

wymieszaj ze śmietaną i dodaj do pozostałych składników całość wymieszaj i podgrzej dopraw solą i pieprzem do smaku serwuj z kleksem śmietany oraz orzeszkami pistacjowymi z dodatkiem ulubionego świeżego pieczywa Dodana ugotowana fasolka szparagowa. Dodana cukinia. Gulasz z kleksem śmietany i orzeszkami pistacjowymi

Szybko Szybkowar
Boczek w czosnku i winie 119

lodówki na 3 dni. Następnie całość przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Jaglanica, czyli „jajecznica” z kaszy jaglanej 128

mają imitować jego smak. Pozostałe przedstawione dodatki to mój najczęstszy wybór do jaglanicy. Prosto, bez zbędnego kombinowania… idealnie na szybkie śniadanie. Jeśli chcesz, możesz podawać jaglanicę w towarzystwie pieczywa. Polecam chleb z kaszy gryczanej . Jaglanica, czyli Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 20 minut Potrzebujesz: 100g kaszy jaglanej 250ml wody + jeśli potrzeba 1 łyżeczka czarnej soli 2 łyżki płatków

Blendman
Sałatka brokułowa 141

żółty. Dodajemy jogurt grecki i doprawiamy solą i pieprzem. Całość energicznie mieszamy. Wstawiamy na lodówki na godzinę, aby składniki dobrze się przegryzły. Sałatkę brokułową podajemy z ulubionym pieczywem.  Fanom brokuł polecam także przepis na  frittatę z brokułami, serem feta i oliwkami

My Chcemy Jeść
KURCZAK W PROSTYM SOSIE CURRY 157

świetnie ożywia danie, przez co nie jest ono nudne a ciekawe w smaku. Jak dla mnie bomba, moim gościom również mega smakowało. Curry podajemy z  ryżem, makaronem lub pieczywem

Kulinarne Fantazje Marioli
Chleb paleo czosnkowy z rozmarynem 118

Pieczywo jest to jedna z tych rzeczy, za którymi najbardziej się tęskni będąc Jaskiniowcem. Dlatego przepis na indyjski chlebek naan cieszy się ciągle bardzo dużą popularnością. Z łezką w oku spoglądamy na wystawy piekarni, a zapach, który się obok niej unosi drażni nasz nos. Mam dzisiaj na to radę, przepis na chleb paleo czosnkowy z rozmarynem. Jest to rewelacyjna przekąska

PaleoLife
Simit / Koulouri 158

Simit / Koulouri to plecione pieczywo z sezamem, bardzo popularne w Turcji i Grecji. Ma spieczoną, chrupiącą skórkę oraz miękki i puszysty środek.  Może być podawane na słodko z masłem i miodem/dżemem lub w wersji wytrawnej np. z fetą i oliwkami.  Przepis na podstawie informacji ze stron: My Little Expat Kitchen przepisnachleb.pl Składniki na 5 sztuk: 1 łyżeczka

Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb marchewkowy z rodzynkami i orzechami włoskimi 211

składniki ciasta właściwego i dobrze wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego. W razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę mąki żytniej. Ciasto nie będzie tak sprężyste, jak w przypadku pieczywa pszennego, ale nie powinno zbytnio kleić się do rąk. Dlatego też polecam wyrabiać mikserem, a nie dłońmi :)   Wyrobione ciasto pozostawić w misce, przykryć tylko ściereczką. Odstawić

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania