Zupa z czerwonej soczewicy

Zupa z czerwonej soczewicy

Zupa z czerwonej soczewicy

Gęsta zupa z czerwonej soczewicy. Pomimo dodania dużej ilości pomidorów, soczewica dalej pozostaje wyczuwalna. Zupa nie wymaga dodawania makaronu czy ryżu ponieważ jest wystarczająco gęsta. Jednak jeśli chcemy zjeść ją jako samodzielne danie to możemy podać np. z pieczywem. Na zdjęciu z bułeczkami marchewkowymi . SKŁADNIKI / 4 porcje: * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1 litr wywaru warzywnego (u mnie wywar warzywny z drobno pokrojonymi warzywami) * 1 szklanka czerwonej soczewicy * 2 łyżeczki słodkiej papryki * ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mohiella

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Mohiella

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, papryka, pieczywo, ryż, makarony, marchewkowe, makaron, dania z makaronem, zupa warzywna, ryż z warzywami, pomidorowa ze świeżych pomidorów, ryż smażony, makaron smażony, zupa pomidorowa

Inne przepisy z Mohiella

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.