pieczywo - 17769 przepisów (strona:579/1185)

Placuszki cukiniowe z serkiem feta 336

stron na rozgrzanym oleju, na patelni, na złoty kolor. Następnie placuszki przekożyć na papierowy ręcznik aby pozbyć się tłuszczu. Tak przygotowane placuszki najlepiej smakują ze świeżym pieczywem. Smacznego         hashtag #Ambition       10% zniżki na produkty Ambition dla czytelników na hasło ZDROWE-GOTOWANIE w   sklepie Dajar

Jadło i czytadło
Zupa krem z dyni i papryki 138

wody. Do garnka wrzucić dynię, papryki, marchew, kurkumę, imbir, chili i sól do smaku. Gotować do miękkości warzyw, następnie zmiksować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z dowolnym pieczywem. Polecam pycha

Kuchnia Pokoleń
Curry z wołowiny 143

godziny lub do czasu aż mięso będzie miękkie, pamiętajcie mieszać je co jakiś czas, aby się nie przypaliło. Podawać z ryżem lub chlebkiem nan (ewentualnie innym ulubionym pieczywem). Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kokosowe bułeczki francuskie z chia 184

smaku raczej nijakie, więc można dodać je prawie do wszystkiego. Można je jeść na surowo, namoczone w soku, jako dodatek do kaszek i deserów, lub dodane do pieczywa. Można również dodawać je do jogurtu, warzyw czy dań z ryżu. Ze względu na ich zdolność do wchłaniania wody i tłuszczu, mogą być stosowane do zagęszczania sosów. Dodawanie nasiona chia do różnych

mojewypiekiinietylko
Klasyczny hummus 120

blendera i miksuj na gładką, kremową masę - około 3 minuty. 2 Przełóż do miseczki, w której chcesz podać, polej oliwą i posyp wcześniej posiekaną pietruszką, i zajadaj z ulubionym pieczywem, snakami lub maczaj w nim własne palce.   Artykuł Klasyczny hummus pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Flaki wołowe 223

łyżkami wywaru, tak aby nie było grudek i dodajemy ją do flaków. Całość doprawiamy majerankiem, słodką papryką, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gotowe flaki najlepiej smakują z kawałkiem świeżego pieczywa

Jacob Tastes
Drożdżówka z serem i lukrem 214

tygodniu, piekę zarówno wypieki wytrawne rogale z makiem , czy bułki , czy na słodko np. drożdżówki z serem i jagodami. O tym uniwersalnym cieście napisałam już wszystko tutaj- domowe pieczywo – Bułki pszenne więc nie będę się znów powtarzać. Ale na 100% to ciasto sprawdza się do wszystkiego, nawet do takich jak ta słodkich drożdżówek z serem i lukrem, wystarczy do ciasta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dyniowy hummus 228

przez około 25-35 minut w zależności od ilości pieczonej dyni. Po tym czasie ostudziłam ją i obrałam z skórki. Zmiksowałam i zrobiłam puree. Hummus polecam podawać z chrupiącym pieczywem ( u mnie żytni na zakwasie z dodatkiem pestek dyni ) lub z pieczonymi warzywami. Smacznego! Dyniowy hummus porcja dla 2 -3 osób Składniki: 1 szklanka dyniowego puree 1 łyżka tahiny (pasty

Jaglusia
Światowy Dzień Żywności trwa cały rok - nie marnuj jedzenia! 172

szczelnie folią spożywczą lub pakując do woreczków strunowych. Pamiętajmy o dokładnym usunięciu powietrza z opakowania. Taką rybę możemy także zamarynować w occie lub słodko-kwaśnym sosie pomidorowym.  Pieczywo Do woreczków lub owinąć folią spożywczą i zamrozić. Praktykuję ten sposób od lat. Chleb rozmrażamy i mamy świeży. A jeśli wrzucimy go na kilka minut do piekarnika (po rozmrożeniu) to mamy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciekawe książki dla dzieci 174

podsłuchują go przez przypadek jak syczy w gabinecie, zaobserwowali, że na słońcu robi się czerwony jak burak. Oliwy do ognia dolał sam dyrektor, jak zabronił jedzenie w szkolnej stołówce pieczywa czosnkowego. Wtedy wszystko dla nich stało się jasne, to wampir! Dzieci wymyślają sposób na zdemaskowanie dyrektora :-)))).  Z tej serii ukazały się jeszcze: "Naszą Panią napadli kosmici" i " Szpieg, który

kruche babeczki
Bułeczki śniadaniowe-pszenno-żytnie 205

swoje domowe pieczywo i ten cudowny zapach rozchodzący się po kuchni... i do tego oczywiście wiesz co jesz-żadnych .ulepszaczy . Dziś polecam wam bułeczki,pszenne z dodatkiem mąki żytniej,posypane czarnuszką lub sezamem-oczywiście proste do zrobienia-mniam  Składniki: 20 g świeżych drożdży lub 10 g suchych (instant) ½ łyżeczki cukru 2 łyżki letniej wody 400 g jasnej  mąki

Swojskie jedzonko
Kanapeczki z figami i serem camembert 176

serwowania opakowanie serka camembert Bagietkę kroimy na kromki. Na każdej układamy kilka plasterków sera camembert, pokrojone w plasterki figi oraz odbrobinę marmolady z cebuli. Serwujemy z rukolą. Smacznego! Pieczywo możemy stostować przed wyłożeniem na nie składników. Najprostszym sposobem będzie posmarowanie kromek oliwą z oliwek i zapieczenie w piekarniku. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost

mecooks
Chleb pszenny z garnka, z pomidorami 164

skórką. Dodatkowo chleb jest pieczony z suszonymi pomidorami, dla urozmaicenia smaku. Ci, którzy czytają bloga wiedzą, że ja niezwykle rzadko piekę chleby pszenne. Dzisiaj jednak mnie naszło na jasne pieczywo. Chlebek jest doskonały. Nie wiem czy widać to zna zdjęciach, ale skórka niesamowicie chrupie. Smak chleba był tak doskonały, że ledwie zdążyłam zrobić zdjęcia a już 2/3 chleba nie było

Mieszam w Garnku
Bruschetta caprese 109

Bruschetta caprese jest to tradycyjna włoska przystawka. Grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem . Istnieje wiele wariantów tego dania. Najczęściej podawane jest z mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów i bazylii. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Miody nowozelandzkie Watson&Son 120

jest z białych kwiatów drzewa Kamahi i ma lekko złotawy kolor. W smaku korzenny, orzechowy i maślany jednocześnie. Chyba najbogatszy w smaku ze wszystkich. Najlepiej pasuje do pszennego, chrupiącego pieczywa. *** Jeśli zainteresowała Was seria tych miodów i chcecie dowiedzieć się więcej,  zajrzyjcie na oficjalną stronę producenta

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania