sobą połączone - przed ułożeniem obcinamy końcówki, ogonki zostawiamy. Polać oliwą, posypać grubą solą i pokrojonym w cienkie plasterki czosnkiem. Skropić sokiem z cytryny. Podawać z kawałkami cytryny i białym pieczywem. Smacznego
Stare Garypasuje do rzodkiewki ale smakuje genialnie w połączeniu z nią. To taka kanapka, którą zdecydowanie je się za pomocą noża i widelca. I zdecydowanie smakuje wyśmienicie. Składniki: 2 kromki pieczywa ulubionego garść ugotowanego i obranego bobu 2 plastry boczku 2-3 rzodkiewki 2 łyżki musztardy dijon 2 jajka 2 łyżki masła szczypta soli i pieprzu Boczek smażymy na suchej patelni
Mango Papajakrótkim czasie. Takie kanapki na ciepło można podać lub posmarować pastą z bobu z czosnkiem i czarnuszką . Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Składniki: 2 kromki ciemnego pieczywa z ziarnami 1/2 cukinii 1 garść żółtej fasolki szparagowej 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 5 łyżek oliwy z oliwek sól do smaku Przygotowanie: Fasolkę szparagową dzielimy na trzy części, odcinamy
Moja smaczna kuchniastopni. Kurczaka kroimy na kawałki i podajemy wraz z czosnkiem i sosem z pieczenia. Miękki czosnek spożywamy wyciskając go z łupinki. Ma pyszny, orzechowy smak i można nim posmarować pieczywo jako dodatek do dania. Smacznego
Marder&Marder Manufacturelista składu, tym bardziej paskudna. Pasta, którą zrobiłam dziś, jest rewelacyjna a składa się dosłownie z 4 składników. Więc zachęcam np. na dzisiejszą kolację:-) Mnie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i koniecznie z masłem, jak w dzieciństwie. Składniki: 1 makrela ok. 20 dag 2 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu
pieprzny smaczekdodać zalewę, delikatnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 10 - 12 min lub do czasu aż krewetki zrobią się różowe Posypać natką pietruszki i podawać gorące z białym pieczywem i kawałkami cytryny. Smacznego
Stare Garywłożyć na rozgrzany olej, usmażyć i ostudzić. Następnie dodać zmiażdżony z solą czosnek, przyprawić do smaku i zakwasić sokiem z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i podawać z pieczywem na zimno
Tradycyjna Kuchniafareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W klimacie nadchodzących świąt, zrobiłam sobie ostatnio na śniadanie korzenny koktajl na gorąco ;) Wyszło całkiem ciekawie, a w połączeniu z bezglutenowym chrupkim pieczywem, masełkiem i miodkiem zapewniło mi świetny humor na resztę dnia ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 1 szklanka napoju z quinoy (lub innego mleka roślinnego) 4 płaskie łyżki karobu
Quinoa Raz!stronie Facet i Kuchnia . Jest to placek przygotowywany z mąki z ciecierzycy, wody i oliwy z oliwek. Bardzo prosty, bardzo zdrowy i całkiem smaczny. Może z powodzeniem zastąpić pieczywo, lub pizzę ;) Z dodatkami możemy sobie do woli eksperymentować, ja postanowiłam zrobić wersję z quinoą i niebieskim serem pleśniowym, którego resztka zalegała mi w lodówce. Dorzuciłam jeszcze kilka oliwek, kaparów, suszonego
Quinoa Raz!Czasem mi się nudzą płatki, albo nie chce mi się piec bezglutenowego pieczywa, wtedy na śniadanie robię ten banalnie prosty i szybki placek, który można potraktować jak kanapkę, naleśnika, lub tortillę. Można go jeść na ciepło i na zimno, na słodko, na słono, na ostro, jak się komu podoba. W tym wydaniu zgięłam go na pół i zapakowałam do środka
Quinoa Raz!treściwym pożywieniem. Bułki są na bazie jogurtu i dzięki temu są wilgotne, zwarte i pożywne. Całość nie zabiera więcej niż trochę ponad półtorej godziny by cieszyć się smakowitym pieczywem. Do szkoły czy pracy znakomite. Indyjskie bułeczki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOstatnio proponowałam Wam chałkę idealną jako pieczywo na kanapki i taką do masła i konfitury. Dziś chałka słodka nadziana kremem daktylowym. Normalnie niebo w ......, jeszcze na ciepło zjedliśmy połowę prawie 50 cm chałki. Przepis na tą chałkę też pochodzi z książki "Smaki Izraela". Podobnie jak poprzednią ciasto zagniata się wieczorem i wstawia na noc do lodówki. Nie ma co się
Blondynka GotujeUwielbiam, kiedy podczas jedzenia posiłku zawsze coś mi tam chrupie :) Czy to orzechy, nasiona czy podpieczone pieczywo razowe. Z miłości do chrupkości postanowiłam przygotować sobie musli, którego dawno już nie robiłam. Tym razem postawiłam na orzechy ! Bez dodatku owoców suszonych. W pełni, 100% crunchy orzechowe! Jego podstawą są płatki owsiane, a urozmaiceniem jaglane, które z powodzeniem można zastąpić np. płatkami
Zdrowie na języku :Pśrodowy poranek prezentuję przepis na pyszny gulasz warzywny. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Leczo można podawać z pieczywem, makaronem lub ryżem. SKŁADNIKI: 200g fasolki szparagowej, 1 papryka czerwona, 2 pomidory, 1 cebula, 200g kiełbasy podwawelskiej, 100ml wody, oliwa, sól, pieprz, świeże listki oregano. PRZYGOTOWANIE: 1. Fasolkę szparagową obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę
Tradycyjna kuchnia KasiLekki warzywny pasztet z bobu. Bardzo dobry jako osobna przekąska lub dodatek do pieczywa. Polecam :) Przepis pochodzi z bloga Gotuję, bo lubię—>KLIK. U mnie z maleńkimi zmianami. 1 kg bobu średnia cukinia 2 marchewki pietruszka por (biała część) 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki cayenne sól i pieprz 2 kopiaste
Mienta blog