zrób łyżką cztery wgłębienia i wbij do nich jajka. Smaż wszystko pod pokrywką, aż białka jaj się zetną. Gotową szakszukę przypraw świeżo mielonym pieprzem i szczypiorkiem. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 408,4 kcal Białko: 32,3 g Tłuszcze: 22,5 g Węglowodany: 19,2 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 204,2 kcal Białko
ale Pysznieminut). Na wierzchu tak przygotowanej warzywnej bazy rozbijamy jajka. Gotujemy posiłek pod przykryciem do momentu aż białko się zetnie, ale przy zachowaniu płynnego żółtka. Danie najlepiej podawać ze świeżym pieczywem na zakwasie lub bagietką śniadaniową posmarowaną masłem
Szybko Tanio Smacznieochotę jogurt możecie zastąpić serkiem Kurczaka pokroić na drobne kawałki i razem z bazylią, jogurtem i przyprawami wrzucić do pojemnika i całość zblendujcie aż otrzymacie jednolitą konsystencję. Podawajcie z pieczywem
Szybko Tanio Smaczniepomidorów pozbyć się pestek i pokroić w drobną kostkę. Jajko pokroić i wymieszać z resztą składników. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz. Odstawić na chwilę do lodówki. Podawać z pieczywem
Szybko Tanio Smacznieminut. Postawić na kuchence. Mąki wymieszać za pomocą trzepaczki w odrobinie wody. Wlać do gulaszu, zagotować celem zagęszczenia. Podawać z ulubionymi dodatkami oraz kaszą, ziemniakami lub makaronem, a nawet pieczywem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówGotować na małym ogniu około 10-15 minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy rozmieszany w pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać na ciepło z ulubionym pieczywem. Z powodzeniem można leczo zamknąć w słoiku
Zrób to smaczniePasta z awokado Moje domowe guacamole- ja na to po prostu mówię pasta z awokado. Jedni jedzą to z nachos, w moim domu podajemy na chrupiącym pieczywie. Zdrowe pożywne śniadanko pełne witamin to dla mnie priorytet aby nabrać energii na cały dzień. Awokado jest wysokokalorycznym owocem, ale tak zdrowym kaloriom nie sposób odmówić. Dodatki które użyłam dodają
Mój pomysł nasiekamy i posypujemy nią ser i pomidory. Na koniec całość polewamy kilkoma kroplami octu balsamicznego oraz dobrej jakości oliwy z oliwek. Taką sałatkę na ciepło możecie podać do zwykłego pieczywa, kanapek czy zjeść w ciągu dnia jako zdrową przekąskę. Ja swoją sałatkę podałam z focaccią i plastrami parmezanu. Było pysznie
Cooking MonsterPrzykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piec przez około 80 minut. Natkę pietruszki posiekać i obficie posypać nią danie. Potrawę podawać z domowym pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychdusić wszystko razem przez 15 minut. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojone w plastry kiełbaski, dodać do leczo i dusić wszystko razem jeszcze przez 5 minut. Podawać z pieczywem, ryżem, albo kaszką kus-kus. Partnerem wpisu jest marka Mutti
Kulinarne Inspiracjechcemy by zupa była gęstsza , bulionu dajemy mniej) 4 ząbki czosnku 60 ml koniaku 250 ml białego wytrawnego wina sól , tymianek , pieprz dodatkowo : bagietka lub inne pieczywo , starty ser (typu comté lub gruyère) Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki , czosnek przecisnąć przez praskę. W dużym i szerokim garnku roztopić masło z oliwą. Wrzucić cebulę
Aromatyczne Podróżewiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzoną makrelę. Przygotowuję z niej pasty do chleba z różnymi dodatkami. (przepisy znajdziesz w zakładce do pieczywa), krokiety lub pałaszuję samą. Przy piątku mam dla Was przepis na krokiety z wędzoną makrelą. Robię je dość często i nie wiem dlaczego do tej pory nie pojawiły się na blogu. Teraz zaległości nadrobione. Spróbujcie koniecznie! Ciasto
O kuchni z uczuciemprzygotowuje się szybko i bez większego nakładu pracy, bo po wymieszaniu składników umieszczamy ją w formie, która wędruje do nagrzanego piekarnika. Pieczeń polecam na obiad oraz jako dodatek do pieczywa. Pieczeń z soczewicą Składniki : 400-500 g łopatki 100 g soczewicy czerwonej 1 mała papryka czerwona 1 mała cebula biała 1/2 pęczka koperku 1 czerstwa kajzerka 1 jajko około
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJeśli lubicie domowe pieczywo i zapach rozchodzący się po całym domu podczas ich pieczenia, to skuście się na te drożdżowe warkoczyki. Składniki: - 210 g mąki pszennej - 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 200 ml mleka - 2 jajka - 2 płaskie łyżeczki soli - 2 łyżeczki cukru - 30 g drożdży - 2 łyżeczki oleju - czarnuszka Przygotowanie: Drożdże mieszamy z letnim mlekiem, cukrem, solą oraz połową
Zainspirowana w kuchnisałacie układamy gruszkę, kurczaka i kulki mozzarelli. Całość posypujemy prażonymi nerkowcami, a tuż przed podaniem polewamy sosem musztardowo-miodowym . Sałatkę z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi nerkowcami podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznym składnikiem tej sałatki są orzechy nerkowca. Pochodzą z Ameryki Południowej i mają wiele witamin, minerałów i działają prozdrowotnie. Te delikatne i słodkie w smaku orzechy mogą uchronić nas przed
My Chcemy Jeść