Marokańska shakshouka

Marokańska shakshouka

Marokańska shakshouka

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj zapraszam na pyszne, kolorowe śniadanie w stylu marokańskim. Pikantny sos pomidorowy przełamany delikatnością na wpół ściętych jajek w towarzystwie aromatu świeżych ziół i przypraw, podany z chrupiącym pieczywem to doskonały pomysł na rozpoczęcie pysznego dnia. Danie banalnie proste w przygotowaniu, zdolne zaspokoić głód i dać prawdziwą rozkosz podniebieniu. Do przygotowania dania użyłem: 4 dużych jaj, 1 puszki pomidorów, 1 czerwonej papryczki chili, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1 cebuli, 2 ząbków czosnku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.