Składniki: matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba matiasy śledziowe wymoczyć z 3 razy w zimnej wodzie zmieniając co godzinę wodę, następnie na durszlak je wylać i odsączyć z wody filety pokroić na 2-3 cm kawałki do miski, posypać cukrem, pieprzem grubomielony, delikatnie przemieszać wlać ocet jabłkowy, wsypać pokrojone cebule i wymieszać, przełożyć do naczynia lekko dociskając, wlać olej rzepakowy do zakry... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...