rehabilitacji kardiologicznej. Moje zdziwienie było wielkie, bo do tamtego momentu kojarzyłem (moją ulubioną) kaszę gryczaną głównie z daniami obiadowymi i dodatkami mięsnymi. Dostając ją z mlekiem na talerzu na śniadanie byłem dość skonsternowany. Szukałem sposobu na pozbycie się dania z mojego talerza, jednak z braku sensownych pomysłów(...)trzeba było skapitulować. Już po pierwszej łyżce byłem dość zdziwiony, że coś co jeszcze przed sekundą wydawało mi się totalnie bez sensu może tak dobrze smakować. Odtąd czasem na śniadanie raczę domowników takim właśnie daniem. Polecam spróbować, połączenie mleka i kaszy gryczanej jest (wbrew pozorom) naprawdę bardzo, bardzo smaczne! Składniki kasza gryczana mleko Sposób przygotowania Kaszę gryczaną gotujemy
Mr. TasteKochani w tak upalne dni jedzmy coś lekkiego i pijmy dużo wody. Powiem szczerze, że kocham gotować ale ten upał trochę mnie spowalnia, szczególnie w kuchni
Niezły MłynekŚwieża, sezonowa sałatka z bobem, smażonymi młodymi ziemniaczkami, sałatą lodową, świeżą miętą i fetą, polana sosem na bazie jogurtu naturalnego. Smaczna i sycąca, która z powodzeniem
Oryginalny smakNa taką falę upałów polecam coś lekkiego a zarazem sycącego. Ostatnio to mój ulubiony deser. Składniki zawsze są w moim domu, nie zależnie od
Niezły MłynekBardzo słodko - ostra inspiracja obiadowa. Samo danie w sobie jest bardzo proste w wykonaniu, a składniki znajdziecie teraz w Lidlu. Taka forma podania kurczaka na
Niezły MłynekNie zapomnijmy, że sezon grillowy nadal trwa. Dlatego dzisiaj prezentujemy bardzo energetyzującą sałatkę w sam raz na piknik. Sałatka bez mięsa, a daje 100% energii. Do
Niezły MłynekChyba już każdy, kto śledzi mojego bloga na bieżąco wie, że moje ulubione śniadania to te na słodko. Najbardziej lubię(...)wszelkiego rodzaju placki i placuszki, np: Placuszki dyniowe , Omlet owsiany , Ekologiczne placuszki z płatków Symbio . Ostatnio pracuję głównie popołudniami, więc rano mam więcej czasu na przygotowanie śniadania. I niezmiennie już od kilku dni na moim śniadaniowym stole królują pyszne i szybkie w przygotowaniu placuszki jogurtowe. Koniecznie ze swieżymi sezonowymi owocami. Oryginalny przepis pochodzi z Kwestii Smaku
Zawsze głodna!najpyszniejsze na świecie. Wiem co mówię, bo przepis ten pochodzi od mojej babci a może nawet i od prababci. Sprawdzają się doskonale podczas rodzinnych wypadów za miasto, niedzielnego śniadania czy jako przekąski w szkole lub pracy. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytTo jest świetny deser dla leniwych i osób, które nie lubią piec ciast. Takie ciacha robię, jak już mam ostrego lenia, a
Niezły Młynekniedzielę mam w zwyczaju przygotowywać jajka. Tym razem przygotowałam jajka zapiekane pod pierzynką, czyli jajka z kiełbaską, ketchupem, serem żółtym zapieczone pod pierzynką z białek. Śniadanie syte i w ciekawy sposób podane jajka z kiełbasą. Przygotowanie zajęło mi około 30 minut, zapiekałam 15 minut i najadły się dwójka dzieci i dwójka dorosłych. Składniki […] The post Jajka zapiekane
Magiczny GarnekUwielbiam gołąbki tradycyjne, jednak dzisiaj przygotowałam coś zupełnie innego, bardzo wyrazistego. W kuchni rozlegał się tak intensywny zapach, że ściągnęłam do niej wszystkich mężczyzn
Niezły MłynekWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jak już wam wspominałam bardzo lubię pieczone owsianki, zresztą ostatnio tylko takie przygotowuję na śniadanie. Jedną z nich jest owsianka z dodatkiem wiśni i żurawiny. Jest bardzo smaczna i syta. Najlepiej smakuje z dodatkiem jogurtu np. greckiego. Polecam na śniadanko Ja podałam jeszcze gorącą owsiankę
Marta GotujeAromatyczna kukurydza pieczona z masłem, czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą chili. Sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielna przekąska. Warto skorzystać z sezonu
Oryginalny smaksię bawili ;) W niedzielę rano wszyscy uczestnicy konferencji byli dosyć niemrawi i lekko zmęczeni wydarzeniami poprzedniej nocy, ale Belvita zafundowała nam pyszne śniadanie, które postawiło nas na nogi. Śniadanie z Belvitą Drugi dzień konferencji upłynął mi pod znakiem warsztatów kulinarnych. Na pierwszy ogień "Kuchnia w stylu eko" z ekipą gdyńskiego Feed My Soul Bistro. Uczyliśmy się jak przygotować
Zawsze głodna!