całą pewnością jest gotowa. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno, po prostu z pomidorkami z gotowania, lub z dowolnymi dodatkami. Jedno jest pewne, nie zapomnijcie podać chociaż kawałka pieczywa, sosik, który zostaje na talerzu, aż prosi się o wytarcia kawałkiem chleba i pożarcie ;) Pisałam powyżej, że możecie użyć wody lub bulionu rybnego. Moja rada jest taka, przygotujcie trochę warzyw
Pichceniomaniazrobić np. pyszne ciasto bananowe, z jabłek, gruszek itp koktajl lub kompot. Z kolei cytrusy świetnie nadają się do suszenia w piekarniku. 5. Nie wyrzucaj chleba Pamiętaj, że czerstwe pieczywo idealnie nadaje się do zrobienia grzanek, bruschetty czy bułki tartej. 6. Nie wylewaj resztek wina Przelej napoczęte wino do pojemników na kostki lodu i zamroź. Świetnie sprawdzi się jako dodatek
Tradycyjna Kuchniamiseczce wymieszać wszystkie składniki na dressing. Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć na niej oscypki. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, polać dressingiem, ułożyć zgrillowane oscypki. Polecam podawać z domowym pieczywem. Smacznego
Jaglusiazamrozić, tak jak ja to robię. Podawać jako jedną z potraw wigilijnych, jako dodatek do innych dań lub w formie samodzielnej potrawy, z dodatkiem pieczywa. Bigos jarski postny to również idealna propozycja na co dzień dla wegan i wegetarian. Składniki: – 1 kg kapusty białej – 1 kg kapusty kiszonej – duża
To co kochamRuiskuorinen olutlimppu – fiński chleb świąteczny zaproponowany przez Gucia, autora bloga Kuchnia Gucia . Przez pewien czas zastanawiałam się, czy piec w tym miesiącu, bo chlebek wydawał się raczej deserową formą pieczywa, a ja na czas Adwentu zrezygnowałam ze wszelkiego typu słodkości. Uznałam, że alkohol i tak wyparuje podczas pieczenia, więc tu kłopotu nie było. Resztę piwa wykorzystałam do usmażenia piwnych naleśników
Weekendy w domu i ogrodziewsypać cukier, kucharka, wlać wodę i dusic pod przykryciem do miękkości kapusty, dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia - kapusta jest smaczna do pieczywa ale też z ziemniakami na obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięłyżka posiekanej natki pietruszki ¼ szklanki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wymieszaj w średniej misce wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego! UWAGA KONKURS! Zapraszam do udziału w konkursie, do wygrania bardzo fajne nagrody w postaci bonu zakupowego do sklepu Home&You o wartości 150 zł i zestawy produktów Bonduelle! Regulamin
karmelowyjajka, doprawiamy je solą. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmujemy z ognia, posypujemy natką pietruszki. Można podawać z pieczywem. Smacznego
Moja pasja smakumiała konsystencję odpowiednią do smarowania. Dodać resztę pomidorów i całość miksować przez kolejne kilka sekund (w paście powinny zostać kawałki pomidorów). Pastę przełożyć do miseczki i podawać ze świeżym pieczywem lub ulubionymi waflami. (*) Można użyć suchej ciecierzycy. 1 szklankę ziaren należy zalać sporą ilością wody - wymieszanej z 1/2 łyżeczki sody i zostawić na noc - do namoczenia. Gotować w świeżej wodzie
Di gotujejuż kolejny mój chleb pieczony w garnku żeliwnym. Chleby pieczone w garnku żeliwnym mają chrupiącą, przypieczoną skórkę i miękki miękisz, są wyśmienite. Zachęcam do pieczenia własnego pieczywa i eksperymentów z mąkami. Mój chleb tym razem ma dodatek mąki z ciecierzycy, która jest zdrowa, ma cudny kolor i nadaje wypiekom charakterystycznego aromatu, trzeba spróbować aby poczuć ten smak. Polecam gorąco własny
Moje Małe CzarowanieTaki jest super, mimo że byłam po obiedzie zjadłam dwa kawałki i kromeczkę. Taki ciepły z masełkiem to rozkosz. Thermomix – do naczynia miksującego dodać mąkę
Kuchnia Pokoleńmasło. Smak niebiański. Od razu wiedzieliśmy, że to ich własny wypiek i sami zdecydowaliśmy, że w niedalekiej przyszłości też będziemy wypiekać własny chleb. Różnica między robionym, a kupionym pieczywem jest niewyobrażalna. Później otrzymaliśmy krem z kalafiora. Bardzo dobry, niezwykle intensywny. Na danie główne zamówiłam zająca z kapustą i kasztanami.... Mój narzeczony dzika z puree z selera i gruszką... Nie przytoczę
Karola gotujeDanie Curry z jagnięciną Danie Palak z jagnięciną Danie Masala: Chicken Tandoori Tikka Masala Danie Kadhai z jagnięciną Niepowtarzalne, aromatyczne, boskie. Zachwycaliśmy się jeden przez drugiego. Do dań zamówiliśmy pieczywo indyjskie Tandoori Roti. Poezja. Co ciekawe... Pod restauracją znajduje się Shisha Club. Menu zaskakuje. Można tam kupić shishę z alkoholem czy orzechami lub innymi dodatkami. Zamierzamy tam także zaglądnąć
Karola gotujeindyjski sos szpinakowo - śmietanowy) z baraniną Masala (popularny indyjski sos na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli) z grillowaną baraniną Masala z grillowanym kurczakiem Pieczywo indyjskie Restauracja świetna. Bardzo klimatyczne miejsce. Miła i szybka obsługa, a jedzenie jak przystało na kuchnię indyjską niezwykle aromatyczne i pyszne oraz... ostre. Mały minus za to, że nikt
Karola gotujerazem kofty w wersji kebabowej:). Te szaszłyki z mielonego mięsa smakują doskonale ze świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika. 500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 kajzerka 1/2 pęczka
Szefowa kuchni