Tort mandarynkowo-ananasowy

Tort mandarynkowo-ananasowy

Tort mandarynkowo-ananasowy

Lekki tort na jasnym biszkopcie przełożony masą z serka mascarone i kremówki oraz mandarynkami i ananasami. Ma delikatny i orzeźwiający smak. Będzie smakował i dzieciom i dorosłym. Ten prosty tort może przygotować każdy. Nie wymaga on ani specjalnych umiejętności, ani doświadczenia. Przygotowuje się go szybko i wystarczy mu 1-2 godziny w lodówce przed podaniem. Składniki na tortownicę o średnicy 20-21 cm: Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

torty, tort, krem, ananas, mascarpone, ciasto, ciastka kremówki, biszkopt, pieczywo, krem mascarpone, roladki, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z białek , proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, ciasta tortowe

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.