ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

Ta zupa jest idealna do wykorzystania dużych końcówek zielonych szparagów. Wprawdzie są bardziej łykowate, niż część górna, ale po zmiksowaniu i przelaniu przez sito nie ma to żadnego znaczenia. Szparagi zielone nie wymagają obierania, wystarczy je przełamać- część z główką zostawić jako dodatek do dania głównego, lub na przystawkę, a dolną część można wykorzystać właśnie do zupy lub sosu. SKŁADNIKI: - 1 kg dużych końcówek szparagów - 100 ml śmietanki - 50 ml białego wina - sól, biały pieprz - olej z pestek dyn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia bezglutenowa Loli

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.