Taką kiełbasę robię na wielkanocne śniadanie od kilku lat. Wypatrzyłam ten przepis kiedyś w magazynie Kuchnia, i był on podany przez p.Piotra Bikonta. Jeżeli nie lubicie zbyt słonych dań, lepiej dać trochę mniej sosu sojowego. Ilość sosu zależy też od tego jak słona jest nasza kiełbasa. Staram się używać domowej, robionej przez nas. A tak podaną kiełbasę bardzo lubię. Można ją zajadać z pieczonymi ziemniakami, ale bardzo smaczna będzie też z dobrym pieczywem i ostrym chrzanem. składniki 1 kg białej, surowej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...