ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie – kuchnia hiszpańska
ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie – kuchnia hiszpańska
Dziś zabieram Was do Hiszpanii , a dokładnie w region Andaluzji. Andaluzja jest regionem rolniczo-przemysłowym, z rozwiniętym górnictwem, uprawami oliwek, bawełny, dębu korkowego, cytrusów i palm datylowych. Jej stolicą jest Sewilla. Będziemy tam zajadać Albondigas czyli pulpety, które przygotowuje się z mięsa lub ryb. Są świetnym pomysłem na obiad albo np. imprezowe danie na ciepło. Świetnie smakują z sosem, ciepłym pieczywem albo ryżem. Koniecznie wypróbujcie! Pycha! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * mielona woło... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko
Autor
Ostra na Słodko
http://ostra-na-slodko.pl/
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, papryka, pulpeciki, sosy, ryby, wieprzowina, pulpety, mięso mielone, pieczywo, wołowina, ryba, ryż, obiad, pomysł na obiad, sos do ryżu, jajka z farszem, obiad dla 2 osób, ryż smażony, ryby smażone, dania na gorąco
Inne przepisy z Ostra na Słodko
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję