ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie – kuchnia hiszpańska

ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie – kuchnia hiszpańska

ALBONDIGAS EN SALSA – pulpety mięsne w sosie – kuchnia hiszpańska

Dziś zabieram Was do Hiszpanii , a dokładnie w region Andaluzji. Andaluzja jest regionem rolniczo-przemysłowym, z rozwiniętym górnictwem, uprawami oliwek, bawełny, dębu korkowego, cytrusów i palm datylowych. Jej stolicą jest Sewilla. Będziemy tam zajadać Albondigas czyli pulpety, które przygotowuje się z mięsa lub ryb. Są świetnym pomysłem na obiad albo np. imprezowe danie na ciepło. Świetnie smakują z sosem, ciepłym pieczywem albo ryżem. Koniecznie wypróbujcie! Pycha! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * mielona woło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ostra na Słodko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.