pieczywo - 17769 przepisów (strona:621/1185)

Pasta z awokado, koziego serka, chilli i bazylii 196

Kremowa pasta z awokado, z nutą chilli i aromatyczną bazylią, jajko w koszulce, świeże pieczywo i cudowne śniadanie gotowe :) Jeśli nie przepadacie za charakterystycznym smakiem koziego serka, użyjcie zwykłego serka kremowego również będzie pyszne. SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado (polecam odmianę hass) 2 łyżki koziego serka kremowego /twarożku 10-15 listków bazylii 1/4 papryczki chilli 2 łyżki soku z limonki

DefinicjaSmaku
Jajecznica z kozią brodą 253

krótszy czas smażenia). Na patelni rozgrzałem klarowane masło, zeszkliłem cebulę, wrzuciłem grzyby. Dusiłem, aż woda zawarta jeszcze w grzybach odparowała. Wbiłem jajka, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem ze świeżym pieczywem

R'n'G Kitchen
Pasta z wędzonej sielawy 181

początek, lubicie wędzone ryby? takie wędzone, świeżutkie ryby to mogę jeść i jeść. Dziś zaproponuję pastę z wędzonej sielawy, jest znakomitym dodatkiem do pieczywa. Ja, przyznam się że używam jej zamiast masła, cieniutko smarując chlebek. Polecam gorąco i namawiam do spróbowania. Pasta z wędzonej sielawy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa dyniowa krem z kluseczkami serowymi 200

Zrobiłam dzisiaj zupę dyniową, bardzo prosty i klasyczny przepis. Podawać zupkę z bułeczką, chlebkiem lub innym pieczywem lub jak ja z kluseczkami serowymi. Można ją ugotować w thermomix, przepis na dole. Dynię obrać, wyciąć nasionka i błonki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Do garnka wlać wodę wrzucić obraną i pokrojoną marchew i korzeń pietruszki

Kuchnia Pokoleń
Flatbread z pastą z pieczonej papryki (htipiti) 260

Słyszeliście kiedyś o czymś takim jak flatbread? Jest to różnego rodzaju pieczywo wypiekane na patelni. Istnieje go wiele odmian (co jedna to pyszniejsza ;-)) ,,Wypiekanie" tych placuszków stanie się chyba mym nowym hobby i w końcu przestanę zapychać się kupnym chlebem Flatbread są super pomysłem na przystawkę czy kolację w gronie znajomych. Genialnie sprawdzą się również jako dodatek na spotkanie przy

sierotka maRysia w kuchni
Kuchnia fit – Konrad Gaca. Recenzja Książki 230

Konrad Gaca w książce Kuchnia Fit przedstawiam bardzo proste a jednocześnie odchudzające przepisy na różne okazje. Książka jest podzielona na rozdziały takie jak: Śniadania, obiady, kolacje, desery i pieczywo. Oraz dodatkowy rozdział tym jak być fit po świętach :-). Autor zadbał aby na stronach tej pozycji nie zabrakło tabeli z kaloriami oraz podaje kilka bardzo inspirujących historii osób które schudły stosując

sierotka maRysia w kuchni
Jajecznica z chorizo 177

będzie przypieczone. Wbić jajka, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać i poczekać aż się lekko zetną, wymieszać ponownie i smażyć do chwili uzyskania pożądanej konsystencji. Natychmiast podawać z ulubionym pieczywem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Mascarponowy Twarożek 175

szalotkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy delikatnie z serkiem mascarpone. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Idealnie smakuje z grzankami lub ulubionym pieczywem Smacznego

Taste Therapy
Bułki Tarantule 203

Bułki Tarantule Zaduszki , Halloween ..jakkolwiek nazwiecie , jest powód żeby się troszkę pobawić i pobać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Leczo pieczarkowe 264

dusić aż warzywa będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na drugiej patelni. Gdy warzywa będą już miękkie dodać podsmażoną kiełbasę i wymieszać. Leczo podawać z pieczywem lub ryżem

Monia miesza i gotuje
Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką 191

chili. Ostatnio niemal do wszystkiego dodaję ziarenka chia, które tak bardzo polubiłam i polecam!  Chrupiące, dobrze nadziane kanapki, można zapakować do pracy, ale też zjęśc na kolację. Jakie pieczywo wykorzystać? Takie jakie najbardziej lubicie, mogą być to razowe chleby z ziarniami, im więcej dodatków tym lepiej! Śniadaniowe kanapki na ciepło znajdziecie oczywiście na blogu, zobaczcie co można przygotować: Chrupiące

Moja smaczna kuchnia
Turcja - nadmorski smak 147

niespodziewajka czyli okoń morski pieczony w całości pod skorupą z soli morskiej Okoń morski pieczony w całości pod skorupą z soli morskiej - doskonałe w swojej prostocie smaku wyrób ichniejszego pieczywa Turcja to jeden wielki bazar, na którym każdy każdemu coś sprzedaje... A już wkrótce smaki z greckiej wyspy Chios

Right Behind The Kitchen
Gastronomia na wypasie 154

produkty. Jakże często kojarzymy francuską gastronomię z bagietką, malutkimi kawiarenkami w zatłoczonym Paryżu, w których to przechodnie degustują się aromatyczną kawą i croissantem. Nota bene, choć ten ostatni rodzaj pieczywa utożsamiamy z Francją, zrodził się pod koniec XVII w. na Węgrzech (sama nazwa croissant oznacza nic innego jak półksiężyc). Jednak oprócz doskonałych wypieków gastronomia kojarzy mi się, w kontekście francuskim

Right Behind The Kitchen
Hot-dogi na polskich cepeenach 209

wystarczającej siły przebicia aby uzyskać od biur prasowych: Orlenu, Bliskiej, BP, Statoilu, Shella, Lotosu informacji na temat: ile mięsa jest w sprzedawanych na stacjach paliw parówkach, jakie pieczywo używane jest do hot-dogów. Wydawało mi, że szybko uzyskam odpowiedź jednak rozczarowałem się. Zero odzewu. No bo kto leszczowi odpisuje. Ale doczytałem, że dziennikarze wyborcza.biz po tygodniu uzyskali informacje odnośnie ilości

Right Behind The Kitchen
Dzień dobry, zastałem wołowinę? Czyli przepis na wołowinę po burgundzku 198

ulubiona kasza, domowy makaron typu fettuccine albo po prostu młode ziemniaki podsmażane na oliwie ze szczypiorkiem oraz świeżą fasolką gotowaną i podsmażoną na maśle. A gdyby to zjeść z pieczywem? A dlaczegóż by nie? Porwać w rękach chrupiąca bagietkę i wytarzać ją perfidnie w aromatycznym sosie! Wrrrr! Na koniec. 24 godziny marynowania. 4 godziny duszenia. 0,5 godziny kończenia sosu

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania