Niezwykle aromatyczny, wilgotny pasztet o bardzo wyraźnym tuńczykowym smaku. Idealny ze świeżym pieczywem. 3 puszki tuńczyka 600 g selera 100 g masła 4 jajka 2 cebule 1 szklanka bułki tartej 1/3 szklanki kaszki manny 1 kostka rosołowa 3 ząbki czosnku sól, pieprz Seler zetrzeć na tarce o średniej wielkości oczek. Następnie ugotować w osolonej wodzie do miękkości - około 5 minut
Jadło i czytadłododajemy 2 czubate łyżeczki ketchupu (łagodnego) i całość przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy przypraw. Sałatka powinna mieć wyrazisty smak. Podajemy w towarzystwie sucharków lub innego ulubionego pieczywa. Smacznego
Słodkie okruszkiuwielbiamy. :-) Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera
Szefowa kuchnimocny, intensywny smak, dokładnie tak, jak się spodziewałam. Był idealnie doprawiony, mocno pieprzny, a dodatek ogórka i cebuli powodował przyjemne chrupanie. W połączeniu ze słodkim pudrem truflowym i świeżutkim pieczywem było to pyszne danie, dopieszczające kubki smakowe w stu procentach. Daniem głównym była koźlęcina sous vide z musem z czerwonej kapusty, soczewicą, puree z dyni i chutneyem ze śliwki, podane
Cakes By KejtKrupnik to zupa tradycyjnie polska, bardzo rozgrzewająca idealna na jesienno-zimowe obiadki. Wystarczy miska z wkładką mięsną, plus pieczywo najlepiej chleb żytni, aby si ę najeść tą zupą do syta . Polecam. Składniki: 3 skrzydełka z kurczaka 2 średnie marchewki pokrojone w małą kostkę 1 korzeń pietruszki pokrojony w małą kostkę ćwiartka selera ( korzeń) pokrojona w małą kostkę
Gorący kąsekkoperek * sos czosnkowy Folwark Przygotowanie : Paprykę i pomidory pokroić w kostkę, dodać jajka pokrojone w ósemki. Całość przyprawić, posypać koperkiem i dodać sos - tyle ile lubimy. Podawać ze świeżym pieczywem
Magiczne Życie Martyżółtka pokroić. Brokuła pokroić drobniutko. Oliwki, szczypiorek, koperek, żółtka, majonez, sól, pieprz, majonez, brokuły wymieszać. Białka poukładać na talerzu. Na każde jajko nakładać farsz (dużą kopiastą łyżkę). Podawać z pieczywem. Smacznego! jajka-faszerowane jajka-faszerowane
moj przepis naakcja informacyjna. Czy wiesz że w Polsce około 9 milionów ton żywności rocznie się marnuje. Dane Eurostatu szacują Polskę na 5 miejscu państw marnujących jedzenie. Czego najwięcej wyrzucamy – pieczywa. Dlaczego? Dlatego że szybko czerstwieje, że na drugi dzień bułka jest tak twarda że nie da się jej ugryźć. Dlaczego nie zachowamy tej bułki i nie zrobimy z niej bułki
moj przepis naciecierzycy, pasty tahini, oliwy, czosnku i kminku, soku z cytryny. Hummus idealnie sprawdzi się jako start-up na przyjęcia z dodatkiem chlebka pita czy naan, na śniadanie do świeżego pieczywa, na kolację. Idealny hummus to taki jedwabiście gładki, kremowy, bez żadnych grudek. Bardzo ważne w przygotowaniu hummusu jest dobrze ugotowana ciecierzyca, musi być tak miękka że lekko ściśnięta między palcami
moj przepis nasię przepis z blogu Kornik w kuchni na Paluchy wieloziarniste . Postanowiłam zrobić coś takiego dla mojej rodzinki. Oczywiście z kilkoma zmianami. Rodzinka była zachwycona, a ja nie musiałam kupować pieczywa przez 3 dni :). Taka gospodarność ;-). Składniki na 4 chlebki: Namoczka: 135 gr ziaren (u mnie pestki słonecznika, dyni, mak, siemie lniane) 40 gr płatków owsianych górskich 200 gr gorącej wody
moj przepis nacałość przez 5-6 minut, następnie wlewam wodę z gotowania grzybów i całość duszę jeszcze 30- 35 minut, na średnim ogniu aż płyn całkowicie odparuje. Po przygotowaniu podaję z pieczywem lub używam do farszu tarty, uszek, pierogów, pasztecików lub krokietów. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapozbawia sie go dostępu światła 4. Zabaglione pochodzi z okolic: a) Neapolu b) Palermo c) Wenecji d) Parmy 5. Kalabryjska kiełbasa o konsystencji nadającej się do rozsmarowywania na pieczywie to: a) Kanitti b) Gnucchi c) ‚Nduja d) ‚Ndgra 6. Sycylijskie danie wyrabiane klasycznie z wołowych wnętrzności to: a) Caldume b) Masala c) Patucciu d) Vigatella 7. Zupa (crema) solferino (której
Bon Ton Italiaananasa. Dodajemy jogurt grecki i curry. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą. Gotową sałatkę hawajską wstawiamy do lodówki na godzinę. Można podać z ulubionym pieczywem. Ananasy przywiózł do Europy Krzysztof Kolumb. Ten egzotyczny owoc ma swoich fanów nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także właściwości lecznicze. Ananasy zwierają bromelainę, czyli grupę enzymów, które
My Chcemy Jeśćniego szczyptę miłości. Składniki (na 2 porcje): mix sałat z rukolą 50 gram sera halloumi łyżka oliwy z oliwek 4-5 plastrów surowego boczku 1 gruba kromka ciemnego pieczywa 1 pomarańcza 1/2 granata dressing: 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka musztardy dijon, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oliwy z oliwek Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę z oliwek. Ser halloumi
Mango Papajaszklanką wody, mąką i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, na koniec posypać czosnkiem niedźwiedzim - klopsiki są nie tłuste, soczyste, w sosie smakują doskonale również bez sosu np. do pieczywa i można je podać z czym się lubi............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię