Przepis na : śniadanie
Dziś chciałabym przedstawić Wam k olejny, ciekawy przepis na bardzo smaczną jajecznicę. Połączenie wędzonego łososia z jajkiem i zielonym groszkiem, który nadaje potrawie lekko słodki posmak, daje wspaniały efekt. Jest ona nieco podbna do przedstawionej już kiedyś przez mnie Frittaty . Jednakże ze względu na K., który nie lubi tej potrawy (jak można nie lubić frittaty!?), ale za to bardzo lubi wszelkie odmiany jajecznicy, przygotowalam to banalne danie. Wyszło wcale niebanalnie J 5 jajek 1 mała cebula 1 ząb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...