postanowilam natychmiast go wyprobowac;) Dip okazal sie fantastyczny - delikatny, kremowy, slodki, a jednoczesnie nieco pikantny. Ta fantastyczna przystawka idealnie nadaje sie do surowych warzyw, owsianych ciasteczek czy suchego pieczywa typu wasa lub do chrupania z paluszkami typu grissini. Jednym slowem swietna alternatywa dla majonezowych, kupnych sosow, w ktore czesto zaoptarujemy sie przygotowujac jakas impreze. A tu pyszne, latwy
Codzienne Gotowaniepieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki należy pokroić w niewielką kostkę, jajka w nieco grubiej, dodać majonez, musztardę i keczup, doprawić solą i pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do pieczywa lub wędlin, można też jeść samą - jest bardzo sycąca. Smacznego
Codzienne Gotowaniejogurtu naturalnego kilka kropli soku z cytryny sól, pieprz 0,5 łyżeczki chrzanu (opcjonalnie) Przygotowanie : Wszystkie składniki umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ulubionym pieczywie lub krakersach. Smacznego
Codzienne Gotowaniewierzchu położyć kilka płatków masła, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20-30 minut. Podawać natychmiast z ryżem lub ziemniakami, lub na zimno z pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowaniedomowy np. resztkę niedzielnego rosołku. Przepis na super smaczny bulion mięsny Żeby brokuły nie straciły pięknego zielonego koloru gotujemy je dosłownie 5 minut. Całość miksujemy. Podajemy z pieczywem. Smacznego
prawdziwe jedzenieolej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 mniejsza, pieczarki 6 mniejsze, bułka tarta 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka/M, natka pietruszki 2 łyżki, pieczywo pszenne - ile potrzeba SOS JOGURTOWY: jogurt grecki 200 ml, szczypiorek 1 łyżka, koperek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki mieloną łopatkę dokładnie wyrobić z jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem
W Mojej Kuchni Lubięzrobić na śniadanie jak nie mamy w domu świeżego pieczywa, a owsianka akurat się nam skończyła? Idealną propozycją na weekendowe śniadanie będzie omlet ze szpinakiem i serem feta. Czytaj więcej
Ana Mari's worldchlebami na zakwasie trwa już ponad 2 lata, to trochę wciąga ;) Mam już swoje sprawdzone przepisy na chleby razowe i zazwyczaj właśnie z nich korzystam. Piekę właściwie tylko pełnoziarniste pieczywo i zazwyczaj w 100% żytnie. Ten przepis to jeden z tych ulubionych, w dodatku sam proces tworzenia bochenka nie jest długi, bo wystarczy wszystkie składniki zmieszać razem (nie trzeba przygotowywać
FitKotstopni, wierzch ciasta zwilżamy wodą, nożem robimy na nich nacięcie i wkładamy je do piekarnika ( możemy wierzch bułki posypać ulubionymi nasionami). W piekarniku nagrzanym do 220 stopni pieczemy pieczywo przez 20 minut. Upieczone bułki wyjmujemy z piekarnika, zostawiając jeszcze na co najmniej godzinę, do wystygnięcia
Miód i pieprzNe ma to jak domowy, chrupiący i świeży chleb ! Dlatego dziś polecam Wam pyszny i prosty drożdżowy chleb owsiany, który poleca się do kanapek na śniadanie
Kulinarne przygody Gatitypieprzu. Na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju (średni ogień) po kilka minut z każdej strony, aż będą złoto-brązowe. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjerobiłam jej sama tylko kupowałam w sklepie. Ale tak sobie pomyślałam, że przecież można zrobić ją samemu w domu. Wystarczy kilka składników i mamy swoją domową cebulkę. Najbardziej lubię pieczywo z dodatkiem takiej cebulki bo jest aromatyczne i ma jej smak. Oczywiście można jej użyć do innych potraw. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnitrzeba w lodówce podeprzeć czymś aby nam się nie przechyliła) i zalewamy płynem. Odstawiamy do zastygnięcia do lodówki najlepiej na cała noc.Podajemy skropioną sokiem z cytryny ze swieżym pieczywem. Jeśli boimy się, ze nasza galareta nie zsiądzie się tak jak powinna, albo wlejemy za dużo wody wtedy możemy dodać łyżeczkę żelatyny. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w paski, twaróg rozkruszyć i wszystko razem wymieszać. Dodać kilka łyżek śmietany, doprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym lub ciemnym pieczywem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie