Madzia ostatnio kołki na głowie mi ciosała, że coraz mniej pieczywa piekę. To znaczy piekę wciąż, bez przerwy. Ale tylko jeden chleb. Upatrzyłem sobie taki jeden ulubiony i w kółko, co 2-3 dni go piekę. I nic innego. W sumie jak dobry jest, to po co mam coś innego robić? Ale ponoć się nie rozwijam. No dobra
Marder&Marder ManufacturePudding to chyba najpopularniejszy deser Wielkiej Brytanii. Angielski pudding najbardziej kojarzy mi się z deserem zrobionym z pieczywa tostowego albo chałki. U nas się przyjęło nazywać tak desery o konsystencji budyniowej. Puddingi robi się z ryżu, kaszy manny, czekolady i jajek, nasion chia (moja wersja chia ). A dzisiaj na blogu wersja z kaszy jaglanej z dodatkiem czekolady i borówek
Bon appetit mon amiesitku warunkuje końcowy efekt - jaki rodzaj serka otrzymamy. po nocy spedzonej w lodówce otrzymasz twarożek o konsystencji serka homogenizowanego po 2-ch dniach idealny twarożek do smarowania pieczywa po 3-ch dniach twaróg i da się kroić. Idealny na kanapki i do upieczenia sernika po 5-ciu dniach dalej będzie gęstniał i dojrzewał. Stanie się kwaśny i ostry
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki rozetrzyj go po talerzu, „rysując” nią ślimaka — wgłębienia, które powstają, utrzymają oliwę. Polej oliwą z oliwek i posyp dodatkową porcją majeranku i udekoruj listkami tymianku. Podawaj z ulubionym pieczywem i warzywami
Food Squarenaturalnym i odstawiamy do napęcznienia (na min. pół godziny, może więcej). Pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Taki twarożek jest doskonałym dodatkiem zarówno do pieczywa jak również jako farsz, np. do naleśników
Kolorowy PrzepisownikDomowe pieczywo najlepsze..takie tzn.podobne bułki już piekłam , tym razem upiekłam bagietki ..do ich wypieku wykorzystałam 3 rodzaje mąk..mąkę pszenną, żytnią i orkiszową...mniam..polecam. 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 szkl.wody 350 g mąki tortowej Młynomag 100 g mąki orkiszowej jasnej Skworcu 75 g mąki chlebowej żytniej Młynomag 1 łyżeczka soli
Moje domowe kucharzenieczym zmniejszamy temperaturę do 160 C i pieczemy jeszcze około 15 minut ( jeśli piersi są grube i duże , wydłużamy czas o 5-7 minut ). Podajemy z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi , pieczywem czosnkowym lub ryżem ..Pychota . Smacznego Post Parmeński filet z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżysumakiem i tureckim pieprzem. Dodać do warzyw, wymieszać, doprawić harissą lub pastą paprykową jeżeli sałatka wydaje się nam mało ostra. Wstawić do lodówki, dobrze chłodzić przed podaniem. Podawać z pieczywem, najlepiej z płaskim, tureckim chlebkiem - lavaszem ( klik ). Smacznego
Stare Garypyszny gulasz z karkówki z ogórkiem kiszonym i marchewką. To doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Gulasz można podać z pieczywem, kaszą lub ryżem. SKŁADNIKI: 600g karkówki bez kości, 1,5 litra wody, 1 cebula, 4 ogórki kiszone, 1 marchewka, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej
Tradycyjna kuchnia Kasisię jako sos do makaronów. Absolutny MUST TRY! :) Składniki: - 4 papryki słodkie lub zwykłe - pół szklanki orzechów włoskich - 1-2 łyżki oliwy - 1 chrupak (lub inne chrupkie, bądź suche pieczywo) - można pominąć, ale warto dodać - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka miodu lub melasy - 1/2 łyżeczki chili - 1/2 łyżeczka papryki wędzonej - sól, pieprz *opcjonalnie: 1-2 łyżki wody do rozrzedzenia pasty
Be Fit Be Strongwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna i prosta propozycja na smaczną przekąskę lub szybki obiad. Tak przygotowany kurczak doskonale pasuje do pieczywa, frytek, różnych sałatek i sosów. Musztardowe ciasto idealnie komponuje się z soczystym mięsem. (2 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, duża) (*) przyprawa do kurczaka lub gyrosu Ciasto: 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka musztardy sarepskiej/kremskiej
Di gotujeprzy przygotowywaniu tej sałatki jest to, aby wszystkie składniki bardzo drobno posiekać, by były podobnej wielkości. Jeśli chcecie możecie także wszystkie zmiksować na jednolitą masę i pyszna pasta do pieczywa gotowa :) Składniki (na ok. 6 porcji): 200 g suchego białego ryżu 2 puszki tuńczyka w oleju 1 czerwona papryka 1/2 papryczki chilli (bez pestek) pęczek natki pietruszki 1 łyżka posiekanego
MyCookBook.plZimową porą bardzo lubię taką kawę która mnie pobudzi i rozgrzeje, ma fajny smak i aromat. Kawę podałam z chrupkim pieczywem o smaku piernika od firmy Tovago . Składniki: 2 łyżeczki kawy mielonej 3 plasterki imbiru 1 łyżka miodu prawdziwego 50 ml. mleka Cynamon do posypania kawy Sposób przygotowania: Kawę wsypujemy do filiżanki, zalewamy gorącą wodą, dajemy plasterki imbiru, odstawiamy
Bajeczna Kuchnia