pieczywo - 17769 przepisów (strona:620/1185)

Sos meksykański z szafranowym ryżem 200

Szybki i smaczny obiad dla zapracowanych. Do kotletów mielonych dodałam konfiturę z cebuli a panierkę zrobiłam z chrupkiego żytniego pieczywa.   Składniki 1 słoik sosu meksykańskiego firmy Jamar 200 g mięsa mielonego 1 łyżeczka konfitury z cebuli firmy Proeco Polska … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sos tatarski 95

Wykonanie: Sojonez i śmietanę umieść w misce. Dodaj pokrojone grzyby, ogórki, posiekany koperek oraz pieprz i zmiksuj. Jeśli wolisz konsystencję z kawałkami, posiekaj drobno ogórki oraz grzyby. Podawaj do pieczywa, wegańskich nuggetsów lub wyjadaj łyżeczką (żeby uniknąć zbędnego zmywania świetnie również sprawdzi się palec). Smacznego! Artykuł Sos tatarski pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Duszonka szlachecka wg Aleex 110

oleju w garnku z grubym dnem. 4. Dodać pepperoni, wymieszać, podsmażyć. 5. Do cebuli dodać mięso, wymieszać. Doprawić. 6. Dusić na małym ogniu do miękkości. 7. Podawać z pieczywem lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
Kurczak po zbójnicku wg Aleex 133

stopniach. 5 minut przed końcem pieczenia, kurczaka posmarować zimną wodą z odrobiną soli. Dzięki temu skórka z kurczaka będzie chrupiąca. 9. Podawać jako danie główne lub ciepłą kolację z pieczywem. Smacznego

W mojej kuchni
Smalec z borowikami wg Aleex 158

pieprzem. 7. Smażyć do całkowitego wytopienia się słoniny (ok 25-30 minut) od czasu do czasu mieszając. 8. Przelać do kamionkowego naczynia. Zostawić do zastygnięcia. 9. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego

W mojej kuchni
Owieczki wielkanocne wg Aleex 136

pracy, który realizowałyśmy razem z naszymi dziećmi już w tamtym roku. Owieczki wielkanocne to zabawne ciasteczka drożdżowe, które nie tylko pięknie wyglądają, ale też z powodzeniem mogą zastąpić pieczywo do świątecznego koszyczka. Są także pyszną i urokliwą dekoracją wielkanocnego stołu. Do ich przygotowania możecie użyć ulubionego, dowolnego ciasta drożdżowego. Ważne, aby nie było lejące, tylko elastyczne i zwarte. Możecie też

W mojej kuchni
Nuggetsy sojowe bezglutenowe – wegański fastfood 105

następnie w płatkach. Smaż na głębokim tłuszczu z obu stron do uzyskania złotego i apetycznego koloru. Podawaj z ulubionym sosem (u mnie najczęściej sojonez , tzatziki lub keczup) i, ewentualnie, pieczywem. Możesz również podawać z ziemniakami i surówką na niedzielny obiadek. Smacznego! Artykuł Nuggetsy sojowe bezglutenowe – wegański fastfood pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Pesto z czosnku niedźwiedziego 159

porcjach, można wtedy korzystać z niego cały rok, idealne są do tego małe worki do mrożenia. Pesto ma intensywny smak i warto je łączyć z makaronami, jako pasta do pieczywa lub dip z jogurtem naturalnym do grillowych mięsnych smakołyków

Apetyczna babeczka
Zupa z kurczaka z dzikim ryżem i warzywami – kremowa, sycąca i zdrowa 213

bardzo kremowa. W zasadzie miałam problem czy nazwać ją zupą, czy kremową potrawką. Bardzo sycąca, ze sporą zawartością błonnika ze zdrowych, bogatych w beta-karoten jarzyn. Zjedzona z pieczywem idealnie posłuży za cały lekki obiad – naprawdę syci na długo.   Z tej ilości składników wychodzi naprawdę duży gar zupy, którą nakarmicie osiem-dziesięć osób. SKŁADNIKI 500g piersi z kurczaka 250g

Karo in the Kitchen
Pasta jajeczna z awokado i kiełkami 135

Dodać obrane ze skorupek jajka - całość raz jeszcze pognieść. Kiełki drobno pokroić, dodać do jaj. Dołożyć jogurt i majonez, doprawić solą i pieprzem - wymieszać dokładnie. Pastę podawać na pełnoziarnistym pieczywie. Dodatkowo można położyć na wierzchu porcję kiełków. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sałata z mango, mozzarellą i oliwkami 137

pomarańczy 3 łyżki sosu z cytryny sól, pieprz cytrynowy Sałatę poszatkować, mozzarellę i obrane mango pokroić w kostkę. Wymieszać z odsączonymi oliwkami, słonecznikiem i dressingiem. Podawać do mięsa, z pieczywem lub jako samodzielny posiłek

Czerwień i błękit
pasta jajeczna z tuńczykiem 182

nich olej z przesmażonym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy, dokładnie łącząc składniki. Pastę odstawiamy na dziesięć minut, pozwalając połączyć się smakom, a następnie podajemy jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Chleb z cebulką 110

Chleb z cebulką 2016-04-06 10:50:47 Ilość porcji: 6 Zapach świeżego pieczywa z chrupiącą skórką przywołuje wspomnienia dzieciństwa. W okresie wakacji tuż po godzinie 22, biegaliśmy z rodzeństwem do pobliskiej piekarni. Już kilka przecznic wcześniej czuć było unoszący się w powietrzu zapach chleba. Do piekarni wchodziło się od zaplecza. Unosił się tam biały pył z mąki

Wędrówki po kuchni
sałatka z mniszka lekarskiego i jajek 113

twardo, schładzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Liście mniszka myjemy i osuszamy. Rozkładamy na talerzach, na każdym układamy ćwiartki jajek. Przed podaniem polewamy sosem winegret. Możemy podać z pieczywem lub ziemniakami. *proporcje wg uznania, liście mniszka zbieramy z dala od drogi

Domowy Smak Jedzenia
Kanapkowa pasta z cieciorką i soczewicą 193

cudów: potrawek, zup, pasztetów, sałatek, ciast czy choćby past kanapkowych. Te ostatnie zazwyczaj przygotowuję z ugotowanych resztek pozostałych po gotowaniu poprzednich potraw.  Owszem, często kupuję pasty do smarowania pieczywa. Jedne smakują mi bardziej, inne mniej. Te pierwsze staram się potem odtworzyć we własnej kuchni i, nieskromnie mówiąc, zawsze wychodzą jeszcze lepsze. Wiadomo – co domowe, to domowe. W przypadku roślin

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania