Przepis na : śniadanie
Wolny weekend, czyli czas na późną pobudkę, leniwe dochodzenie do siebie i powolne przygotowywanie śniadania. A skoro weekend to oczywiście jajecznica, dziś wpadłam na pomysł przygotowania jej w stylu indyjskim. I jak zwykle był to wspaniały pomysł! Jajecznica wyszła bardzo smaczna i aromatyczna, kremowa i lekko ostra. Polecam! masło 1/4 łyżeczki nasion kuminu 1/4 łyżeczki gorczycy 1 niezbyt ostra papryczka chili 2 średnie cebule 2 - 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżego, startego imbiru 1/4 łyżeczki kur... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...