Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle
Lato i wczesna jesień we Włoszech są gorące i duszne. Nic dziwnego, że w ciągu dnia nikomu nie chce się jeść ciężkich posiłków. Za to po zachodzie słońca, Włosi tłumnie wychodzą z domów do ulubionych knajpek, gdzie spożywają najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Sama nie wiem, czy nazwać to obiadem, czy kolacją… Pewne jest, że jego charakterystycznymi elementami są całkowity brak pośpiechu, ogromna ilość dań, fascynująca, pełna emocji rozmowa i przyjemna ociężałość po. Tak, Włosi potrafią celebrować posi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Patchwork
Autor
Paulina Wierus
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryby, ryba, tarta, makarony, makaron, kolacja, cappuccino, obiad, pasztet, bruschetta, wątróbka drobiowa, polewa, napój, ciabatta, sos mięsny, drobiowe, desery, por , mięso, pieczywo, spaghetti, owsianka, sosy, przystawki, deser, tiramisu, ser, dania z makaronem, makaron z serem, sos spaghetti
Inne przepisy z Patchwork
Dodaj komentarz