Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle

Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle

Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle

Lato i wczesna jesień we Włoszech są gorące i duszne. Nic dziwnego, że w ciągu dnia nikomu nie chce się jeść ciężkich posiłków. Za to po zachodzie słońca, Włosi tłumnie wychodzą z domów do ulubionych knajpek, gdzie spożywają najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Sama nie wiem, czy nazwać to obiadem, czy kolacją… Pewne jest, że jego charakterystycznymi elementami są całkowity brak pośpiechu, ogromna ilość dań, fascynująca, pełna emocji rozmowa i przyjemna ociężałość po. Tak, Włosi potrafią celebrować posi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Patchwork

Autor

Paulina WierusPaulina Wierus

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, tarta, makarony, makaron, kolacja, cappuccino, obiad, pasztet, bruschetta, wątróbka drobiowa, polewa, napój, ciabatta, sos mięsny, drobiowe, desery, por , mięso, pieczywo, spaghetti, owsianka, sosy, przystawki, deser, tiramisu, ser, dania z makaronem, makaron z serem, sos spaghetti

Inne przepisy z Patchwork

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.