pieczywo - 17769 przepisów (strona:642/1185)

pyszna do pieczywa karkówka z piekarnika... 222

sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje - karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jajka sadzone w bułce 142

tych którym rano zdarza się odkryć że wczorajsze bułki nie grzeszą świeżością. Nie wiem jak Wam ale mnie zdarza się to notorycznie. Sama nie wiem dlaczego? Staram się kupować pieczywo na bieżąco (przynajmniej tak mi się wydaje). Najczęściej kończy się to tym, że nikt go nie je a ja nie pozwalając na jego wyrzucenie po poznańsku przerabiam go na grzanki

Pyry na Gaz
Gazpacho z truskawkami 170

Składniki (na 2 porcje): 2 pomidory malinowe 250 gram truskawek 1/2 szklanki zimnej wody 1/4 pęczka mięty sól i pieprz łyżka oliwy z oliwek miąższ z dwóch kromek białego pieczywa łyżeczka cukru sok z 1/2 cytryny do podania: drobno pokrojony pomidor malinowy, truskawki i listki mięty Pomidory obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Umyte truskawki i pomidory

Mango Papaja
MSM MOŃKI - wspólpraca 196

topionego MSM Mońki     2 łyżki  masła     keczup (opcjonalnie)    3  plasterki pomidora    świeży lubczyk Przygotowanie: Na trzech kromkach pieczywa rozsmarować kremowy serek topiony, następnie po 2 plasterki sera Gouda oraz po 3 plasterki pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni

ClauditteMissCooking
Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem 238

mięso jest soczyste, a skórka chrupiąca. Jest to dobra alternatywa dla kurczaka z rożna, a może nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem były pieczone ziemniaki i warzywa oraz sałatka z mini groszku. Sceptykom zaręczam, że w gotowym kurczaku w ogóle nie czuć piwa, ponieważ

mojewypiekiinietylko
omlet z pieczarkami, papryką i boczkiem 177

Mawia się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia, więc warto je rozpocząć od czegoś smacznego i sytego. Ten omlet podany ze świeżym chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem da nam dużo energii na kilka godzin. Składniki : 50-70g boczku 1/4 czerwonej papryki 1/2 średniej cebuli 5-6 średnich pieczarek 2 jajka 50g sera żółtego oregano, bazylia sól, pieprz

zobacz ich smak
Tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek 161

Przygotowanie tapenady jest bajecznie proste. Wystarczy wszystkie składniki pasty umieścić w wysokim naczyniu i zblendować (zmiksować). Doprawić do smaku. Tapenada powinna być średnio gęsta, aby dobrze rozprowadzała się na pieczywie. Po przygotowaniu wstawiamy ja do lodówki. Smacznego

ChilliJemy
Najprostsza sałatka z pomidorów 221

miękkie i słodkie, dlatego też właśnie ich używam. Gotowa sałatka powinna poleżeć trochę w lodówce, pomidory puszczą wtedy nieco soku, a ona sama stanie się wspaniałym "ochładzaczem" :) Podana z pieczywem będzie świetną propozycją na śniadanie bądź kolację, a w towarzystwie innych dodatków także orzeźwiającym obiadem :) Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Leczo z fasolką szparagową 215

podsmażyć kiełbasę. Następnie wszystko razem wymieszać wraz z marchewką, dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Tuż przed podaniem dodać fasolkę. Doprawić pieprzem i solą. Podawać z pieczywem lub kaszą jaglaną

pieprzny smaczek
Jajecznica z warzywami 158

Dodajemy również oliwki i  całość smażymy, aż do momentu gdy jajka całkowicie  się zetną. Jajecznicę zdejmujemy z ognia, posypujemy drobno posiekanym szczypiorem i podajemy z ulubionym pieczywem

Miód i pieprz
Twaróg z rzodkiewką 152

miski  następnie dodajemy twaróg, posiekany szczypior, jogurt naturalny,  pieprz i sól,  całość mieszamy widelcem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki i podajemy jako dodatek do pieczywa

Miód i pieprz
Ryba z patelni 189

filety,( zawsze zaczynając od smażenia fileta od strony skóry)obsmażając je z obu stron ma złoty kolor. zdejmujemy rybę z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z frytkami, pieczywem, lub z innym ulubionym dodatkiem

Miód i pieprz
oliwa czosnkowa 140

podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 10-12 minut pilnując aby czosnek się nie przypalił.  Studzimy, przelewamy do szklanego pojemnika i używamy jako dodatku do mięs, warzyw, czy pieczywa. Warto zachować czosnek pozostały po smażeniu, i użyć go do zrobienia na przykład pasty

Miód i pieprz
Pasta z bobu humus 174

wkładamy bób i czosnek, dolewamy oliwę, przyprawiamy solą oraz pieprzem i miksujemy całość na jednorodną masę.  Przekładamy do miseczki i podajemy jako dodatek do grillowanych warzyw, lub do pieczywa

Miód i pieprz
Konfiturowa galaretka z wiśni 128

wiśni w tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. Składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców Sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy do garnka

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania