pieczywo - 17769 przepisów (strona:642/1185)

Krem brokułowy z grzankami 128

przykrywała warzywa. Przykryć i gotować aż warzywa będą miękkie, pod koniec gotowania można odkryć, aby woda nieco odparowała. Doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Lekko przestudzić i zmiksować. Pieczywo tostowe pokroić  w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Zupę nalać do miseczek dodać grzanki i podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pasta jajeczna 160

maszynki, zmiksowałam je w robocie, można także drobniutko posiekać). Przełożyć do miski dodać majonez, do smaku doprawić musztardą i keczupem oraz solą i pieprzem.  Nakładać na ulubione pieczywo, udekorować szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem lub innym dodatkiem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pasta z wędzonej makreli 122

rozdrobnić. Cebulkę i ogórka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać, dodać sos tatarski do otrzymania pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na swierzym lub tostowanym pieczywie z ogórkiem.   Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jajecznica z kabanosem 131

dobrze przypieczone. Wlewamy jajka (wcześniej wbite do miseczki, to bardzo wygodne i szybkie), doprawiamy solą i pieprzem, smażymy do momentu otrzymania pożądanej konsystencji jajek. Podawać od razu z ulubionym pieczywem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jajecznica na boczku 119

kolor na lekko brązowy, ale nadal bedzie wilgotna i kleista. Wlać jajka, delikatnie mieszać i smażyć do uzyskania porządanej konsystencji (u mnie lekko rzadka). Od razu podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jajecznica z wędzonym łososiem i zielonym groszkiem 143

jajka, delikatnie mieszać, aż jajecznica osiągnie pożądaną konsystencję, chwilę przed końcem smażenia dodać groszek. Doprawić pieprzem, ostrożnie z solą, ponieważ łosoś jest zazwyczaj dość słony. Podawac natychmiast z ulubionym pieczywem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jajecznica na indyjską nutę 135

jajka, dodać przyprawy (kurkumę, kumin, kolendrę i garam masalę) a także doprawić solą i pieprzem. Delikatnie mieszać do uzyskania pożądanej konsystencji. Na zakończenie posypać kolendrą. Natychmiast podawać z ulubionym pieczywem. *Dla mięsożerców - jajecznicę można podać na grilowanym bekonie, ja użyłam tego dodatku ze względu na mężczyznę ;)  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jajecznica ze szparagami 125

jajka i smażyć aż się zetną, pod sam koniec dodać szparagi, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać, nałożyć na talerze i posypać parmezanem. Podawać natychmiast z ulubionym pieczywem.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Wegańskie curry z bakłażana i papryki 166

kardamon. Gotować aż warzywa będą miękkie, w razie potrzeby, jeżeli sos jest zbyt gęsty, dolać wody. Natychmiast podawać. Danie jest tak sycące, że nie potrzeba do niego żadnego pieczywa, ryżu czy innych dodatków.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Shakshouka 170

minutka za długo i robi się jajko na twardo, warto co chwilę poruszyć naczyniem, aby sprawdzić jaką jajka mają konsystencję). Podawać natychmiast, posypane natką pietruszki lub kolendrą z ulubionym pieczywem. UWAGA! Danie to można przygotować bez zapiekania. Jajka można wbić do sosu na patelnię i dusić  pod przykryciem na niewielkim ogniu, do czasu aż jajka się zetną do pożądanej

Codzienne Gotowanie
Pikantny dip marchewkowy 170

postanowilam natychmiast go wyprobowac;)  Dip okazal sie fantastyczny - delikatny, kremowy, slodki, a jednoczesnie nieco pikantny. Ta fantastyczna przystawka idealnie nadaje sie do surowych warzyw, owsianych ciasteczek czy suchego pieczywa typu wasa lub do chrupania z paluszkami typu grissini. Jednym slowem swietna alternatywa dla majonezowych, kupnych sosow, w ktore czesto zaoptarujemy sie przygotowujac jakas impreze. A tu pyszne, latwy

Codzienne Gotowanie
Sałatka Olivier 165

pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki należy pokroić w niewielką kostkę, jajka w nieco grubiej, dodać majonez, musztardę i keczup, doprawić solą i pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do pieczywa lub wędlin, można też jeść samą - jest bardzo sycąca. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pasta buraczkowa do kanapek 169

jogurtu naturalnego kilka kropli soku z cytryny sól, pieprz 0,5 łyżeczki chrzanu (opcjonalnie) Przygotowanie : Wszystkie składniki umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ulubionym pieczywie lub krakersach. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Dietetyczny klops 177

wierzchu położyć kilka płatków masła, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20-30 minut. Podawać natychmiast z ryżem lub ziemniakami, lub na zimno z pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Krem z brokułów 179

domowy np. resztkę niedzielnego rosołku. Przepis na  super smaczny bulion mięsny   Żeby brokuły nie straciły pięknego zielonego koloru gotujemy je dosłownie 5 minut. Całość miksujemy. Podajemy z pieczywem. Smacznego

prawdziwe jedzenie