pieczywo - 17769 przepisów (strona:665/1185)

Karkówka z grilla 193

odstawiam w chłodne miejsce.  Rozpalam grilla i układam mięso na ruszcie pilnując, aby się nie spaliło obracając je kilkukrotnie w trakcie pieczenia. Gotowe podajemy z ulubionymi sosami, pieczywem, warzywami, sałatki, tzatzykami.... Z tym, z czym lubimy zajadać grillowane mięso

Malinowe Pocałunki
Graham dobrze przyprawiony 197

zawiera więcej składników mineralnych, witamin z grupy B i błonnika niż inne mąki pszenne. Można ją wykorzystać do naleśników, makaronów, pierogów czy ciast, ale najczęściej wypieka się z niej pieczywo. Domowy graham w połączeniu z suszonymi pomidorami, czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką daje niesamowity smak. Składniki 200 g mąki graham 50 g mąki orkiszowej 250 g mąki pszennej 320 ml wody

My Chcemy Jeść
Zupa krem z kalarepy 160

kostkę ziemniaki, gotujemy do miękkości. Zupę studzimy, miksujemy, rozprowadzamy śmietanę, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Rozlewamy na talerze, posypujemy posiekaną natką i koperkiem. Zupę podajemy z grzankami, z pieczywa pszennego smażonego na maśle. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Szaszłyki z łososia 224

ruszcie i pieczemy na grillu ok. 15 minut lub w piekarniku nagrzanym do 180° C przez 30 minut (pod ruszt z szaszłykami wstawiamy blaszkę). Gotowe szaszłyki podajemy ze świeżym pieczywem i ulubioną sałatką lub surówką. Pachnące, apetyczne, kuszące barwami – szaszłyki z łososia to danie na poprawę humoru. Zaletą szaszłyków jest to, że można je przygotować praktycznie ze wszystkiego – z różnych

mojewypiekiinietylko
Konfitura żurawinowo-jabłkowa - idealna na śniadanie lub dodatek do dań 200

misy blendera i miksujemy, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Przekładamy do małego słoiczka. Gdy przestygnie możemy przechowywać w lodówce. Podajemy np. na śniadanie z waflami ryżowymi lub ulubionym pieczywem. Smacznego

Słodkie okruszki
Konfitura jagodowa z anyżkiem. 214

tylko orientacyjne - zależą od tego jak słodkie są owoce i jaki produkt finalny chcemy otrzymać. Taka konfitura idealna jest jako dodatek do ciast, naleśników lub zwyczajnie do świeżego pieczywa. Już sobie wyobrażam jak otwieram ją w zimę i przywołuję smak lata, hmm... Pycha. Takiej konfitury nie kupicie w sklepie. Zachęcam gorąco do zrobienia chociaż słoiczka. KONFITURA JAGODOWA Z ANYŻKIEM. Składniki

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Bagietka czosnkowa z oscypkiem i szpinakiem 252

całe opakowanie szpinaku, a zużyłam pół, więc dziś trzeba wykombinować coś z drugą połową. Szpinak bardzo lubię, dlatego nie mam z tym problemu. Naszła mnie wielka ochota na białe pieczywo, choć zazwyczaj jadam tylko ciemne razowe. Kupiłam gotową bagietkę czosnkową i z resztek w lodówce wykombinowałam taką przekąskę:   Składniki: bagietka czosnkowa gotowa (lub bagietka z masłem i czosnkiem) oscypek

Pyza i Surówka
Lekkie śniadanie - pieczywo Wasa z mozzarellą 187

posób na szybkie i smaczne śniadanie?  Proponuję kanapki z  kruchym chlebkiem Wasa i mozzarellą :) Składniki: pieczywo Wasa - u mnie 3 zboża twarożek naturalny - polecam Turek Figura ser mozzarella light -  10% fat  Saputo czarne oliwki ruccola pomidorki koktajlowe oregano Do dzieła: Przygotowanie banalnie proste :) Wasę smarujemy grubo twarożkiem, układamy na nim garstkę ruccoli, plastry mozzarelli, pomidorki, oliwki

Spektrum Smaku
Twaróg i szynka, połączenie idealne 182

Ultra szybkie i ultra pyszne! :) Kocham proste smaki w kuchni. Dziś na śniadanie chlebek z dynią, tak pyszny i tak rzadko widywany :))) Składniki: dobre pełnoziarniste pieczywo twaróg mielony szynka drobiowa pimidorki koktajlowe siemię lniane do posypki herbata z cytrynką :) Smacznego

Spektrum Smaku
Gołąbki cygańskie 1537

pomidory i natkę pietruszki. Przygotowanym sosem polewamy gołąbki. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy gołąbki i pieczemy 35-45 minut. Najlepiej smakują podane z puree ziemniaczanym lub pieczywem. Smacznego

My Culinary Art
10 kolejnych trików kuchennych, które powinna znać każda gospodyni 318

dobrze się obierało, przed gotowaniem na jego czubku wystarczy zrobić małą dziurkę, a wodę delikatnie posolić. Aby przyspieszyć rozmrażanie, mrożonkę można zalać gazowaną wodą mineralną. Aby pieczone przez nas pieczywo miało kruchą, chrupiącą skórkę, można ją posmarować żółtkiem jajka. Panierka na mięsie lepiej się trzyma, jeżeli opanierowane danie włożymy na kilkanaście minut do lodówki.   Część I wpisu – TUTAJ

Bon Ton Italia
Pasta z rzodkiewki i majonezem 171

korzonków oraz z górnych listków. Trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Do startej rzodkiewki dodajemy majonez przyprawiamy cukrem, solą, pieprzem świeżo mielonym, dokładnie mieszamy. Podajemy z każdym pieczywem do wędliny lub sera żółtego, do smaku posypujemy świeżym szczypiorkiem. Smacznego

kgwjanczewo
parowar-budyń z piersi i ryżu... 161

budyń 55 minut po ugotowaniu zdjąć pokrywkę i budyń dobrze wystudzić, zimny wyłożyć na talerz - taki budyń jest wskazany przy dietach lekkostrawnych, można go podać z sosem jogurtowym do pieczywa lub porcje podgrzać i z sosem koperkowym na obiad..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Żytni chleb na drożdżach 197

Świeże pieczywo o poranku to naprawdę luksus, więc kiedy przychodzi weekend to u mnie czas na wypieki chleba. Piekę ulubione bułki , chleb na zakwasie lub według jeszcze niewypróbowanych przepisów. Dzisiaj polecam żytnie chleb na drożdżach z formy z dodatkiem słonecznika, pestek dyni i nation siemienia lnianego. Żytni chleb na drożdżach Składniki: na 2 podłużne formy o pojemności

codojedzenia
domowy chleb wieloziarnisty z mąki krupczatki 156

składnik: 500 g mąki krupczatki 50 g otrębów pszennych 100 g siemienia lnianego 50 g nasion sezamu 50 g łuskanych pestek słonecznika 50 g drożdży 500

Domowy Smak Jedzenia