mąki: rozgrzać patelnię i przypalić na niej 2-3 łyżki mąki, dodać do sosu i jeszcze chwilę pogotować. Gulasz wyśmienicie smakuje podawany z kaszą, ziemniakami, ryżem lub pieczywem
Nie tylko w kuchniziemniaki będą prawie miękkie do zupy dodać koncentrat pomidorowy. Całość doprawić jeszcze przyprawami i zaprawić zasmażką - 2 łyżki mąki podsmażyć na 4 łyżkach oleju. Zupę podawać z pieczywem. Ostrość smaku można dowolnie regulować dodając mniej lub więcej ostrej papryczki
Nie tylko w kuchnipieprzem i solą. Gotować kilka minut. Na patelni ponownie rozgrzać tłuszcz z boczku, dodać mąkę i przygotować zasmażkę ( mąka ma się zrumienić). Zaprawić nią kapuśniak. Zupę podawać z pieczywem
Nie tylko w kuchniPropozycja na obiad ale nie tylko - takie mięsko sprawdzi się również jako zimna przystawka czy dodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem
Nie tylko w kuchnizaprawić mąką - odebrać do szklanki około 120 ml sosu, dokładnie rozetrzeć w nim mąkę i wlać cienkim strumieniem do gulaszu stale mieszając. Chwilę pogotować. Gulasz posypać zieleniną. Podawać z pieczywem. Jeśli chcemy pozbyć się charakterystycznej dla bakłażana goryczki usuwamy z niego gniazda nasienne
Nie tylko w kuchniparzyć w tej temperaturze 100 minut szynkowar opłukać pod zimną wodą i wystudzony włożyć do lodówki najlepiej na całą noc z woreczka wyjąć mięso i kroić plasterki do pieczywa - pyszne, domowe mięsko..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwsypać żelfix, zamieszać dokładnie nakładać do wyparzonych słoiczków, mocno zakręcić i postawić na 30 minut na zakrętkach przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu - taki dżemik jest pyszny do desrówn do pieczywa, tostów, naleśników.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPamiętam te bułki z dzieciństwa, więc postanowiłam takie upiec ale z dodatkiem mąki żytniej razowej. Bułki upiekłam na pszennym zakwasie z dodatkiem odrobiny drożdży. Zastosowałam również melasę, która nadaje pieczywu bardzo fajny smak. Często otrzymuję pytania, czy melasę można zastąpić czymś innym. Pewnie, że można ale chleb czy bułki będą miały wtedy zupełnie inne smak. Melasę można również wykorzystać
codojedzeniaprzewracać go na drugą stronę. Zdejmij omlet z patelni i posyp pokruszonym serem feta. W podobny sposób usmaż pozostałe omlety, do wyczerpania mieszanki jajecznej. Podawaj od razu ze świeżym pieczywem. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwasiedzieć w kuchni od rana do nocy robiąc tylko jedno danie, ale są też takie, kiedy lubię zrobić w ciągu jednego dnia kilka potraw tj. zupę, drugie danie, deser, pieczywo i jakiś dodatek. Teraz, gdy zajęcia na uczelni się zaczną, trzeba będzie postawić na szybkie, proste i niezabierające dużo energii dania. Dlatego chciałabym przedstawić jedno z nich. W gruncie rzeczy
Be Fit Be StrongDodajemy także oliwki i całość smażymy, aż do momentu gdy jajka całkowicie się zetną. Jajecznicę zdejmujemy z ognia, posypujemy drobno posiekanym szczypiorem i podajemy z ulubionym pieczywem
Miód i pieprzKiedy pasta będzie bez grudek dodajemy puree z dyni i ponownie miksujemy, na koniec dodajemy stopniowo zimną wodę. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy do smaku solą. Hummus podajemy z pieczywem, posypany wędzoną papryką i natką pietruszki, delikatnie skropiony oliwą
Smakowity Blog Kulinarnypiórka. Na przemian układam na talerzu warstwę pomidorów i warstwę cebulki. Zioła i czosnek drobno siekam. Składniki dressingu dokładnie mieszam i polewam nim sałatkę. Podaję od razu z ulubionym pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajarazem ze skórką) w większą kostkę.Posypać kukurydzą,przykryć cienkimi plastrami cebuli,posolić,popieprzyć i skropić lekko oliwą.Gorące mięso położyć na przygotowanych porcjach sałatki. Można podawać z chrupkim pieczywem
Niespełnione zdolności kulinarnepodmokłych i trudno dostępnych. Przez długie lata, nie zbierałem jagód żurawiny, nie widząc w nich szczególnego zastosowania w mojej kuchni. To prawda że żurawina, jest świetnym dodatkiem do pieczywa, czy tez można z niej zrobić wspaniały sos do mięs. Ale takie argumenty, to zbyt mało, bym z entuzjazmem zawlókł się na torfowiska i zbierał te drobne owoce
Miód i pieprz