pieczywo - 17769 przepisów (strona:673/1185)

Szaszłyki z grilla 1468

Przygotowane wszystkie składniki nabijamy naprzemiennie na patyczki do szaszłyków, w dowolnej kombinacji. Na rozgrzany grill wyłożyć gotowe szaszłyki i piec około 20 minut. Szaszłyki podawać z musztardą i z pieczywem. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Bigos z młodej kapusty 142

dokładnie mieszam. Gotuję jeszcze 6-8 minut. Ściągam z ognia, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Podaję od razu lub po wystudzeniu i ponownym odgrzaniu. Najlepiej smakuje z razowym pieczywem.   Smacznego, Klaudia.     *W lżejszej wersji suszoną kiełbasę i surowe mięso wieprzowe można zastąpić szynką parmeńską (lub inną długo dojrzewającą), kiełbasą drobiową i surowym mięsem drobiowym (np. mięsem

Mango Papaja
KONKURS!!! Do wygrania OLEJ KOKOSOWY Coco Farm 154

pieczenie. Olej kokosowy 100% Pure ze względu na brak zapachu doskonale sprawdza się w kuchni, zarówno egzotycznej, jak i polskiej. Dzięki stałej konsystencji może zastępować masło do smarowania pieczywa. JAK WYGRAĆ OLEJ?  SPRAWDŹCIE NA STRONIE FB MOJEGO SKLEPU, ZAPRASZAM I POZDRAWIAM SERDECZNIE!  https://www.facebook.com/sunskleppl

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
grillowany łosoś 212

smak i aromat łososia grillujemy około 8-10 min. z każdej strony po 5 min., a następnie dodajemy pomidory i cytrynę na grilla rybę podajemy z cytryną, pomidorami oraz pieczywem lub sałatką

zobacz ich smak
Hummus mój ulubiony – mocno orzechowy 150

delikatnie tylko wyczuwalnymi osłonkami z ziaren cieciorki. Z czym go jeść? Najprościej – jako dip do warzyw. Maczamy swoje ulubione kąski w sosie i zjadamy na bieżąco. Do posmarowania pieczywa, zamiast masła. Do posmarowania tortilli, jako część nadzienia. Do nachos zrobionych z tortilli. Z chlebkiem naan. Obowiązkowy do falafeli (smażonych klopsików z ciecierzycy). A ja uwielbiam go grubo rozsmarowanego, na świeżej

Karo in the Kitchen
Jajecznica z pomidorami 142

kolejno jajka. Delikatnie mieszać białko, by całkowicie się ścięło. Następnie wymieszać żółtka zaczną się ścinać. Dodać sól i pieprz, wymieszać. Jajecznicę wyłożyć na talerze i udekorować rukolą. Podawać z pieczywem

Czerwień i błękit
Sałatka z kolorowymi pomidorkami 125

natki z pietruszki i doprawiamy do smaku. Na wierzchu układamy pozostałe rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, połówki pomidorków i różyczki brokuła, oprószamy solą i posypujemy posiekaną natką. Podajemy z ulubionym pieczywem

Moja smaczna kuchnia
Jajecznica z boczkiem i kurkami 164

pieprzem. 4. Wylewamy masę śmietanowo-jajeczną na patelnię, ciągle mieszając smażymy jajecznicę, do czasu aż jajka się zetną. Gotową jajecznicę podajemy obficie posypaną szczypiorkiem, w towarzystwie świeżego, chrupiącego pieczywa posmarowanego masłem. Nic więcej nie trzeba :) Smacznego

W kuchni Katie
Bruschetta pomidorowa prosty przepis 156

pieprzem. Dodać oliwę z oliwek. Wszyskie składniki połączyć ze sobą i włożyć na kilka minut do lodówki. W tym czasie opiec w tosterze, piekarniku lub na suchej patelni pokrojone pieczywo. Można je skropić delikatnie oliwą. Na grzankach ułożyć pomidory z bazylią. Polecam polać je delikatnie gęstym sosem balsamicznym. Jeśli lubisz dodaj oliwki :) Smacznego ! ! ! Pomidory, czosnek i bazylia to samo zdrowie

Jemy Pijemy
Fasolka. Prosto, bez sensacji 173

składników i za jednym zamachem ugotować dwa kilogramy pysznej fasolki- idealnie nadaje się do mrożenia na później. Proporcje podane w przepisie starczą na cztery solidne porcje, z dodatkiem świeżego pieczywa- dwudniowy obiad dla pary idealny. SKŁADNIKI kilogram suchej fasoli Piękny Jaś, drobnej 2 kawałki dobrej kiełbasy- może być zwyczajna i śląska wędzona kość (u mnie wędzona kość żebrowa) 100g kawałek

Karo in the Kitchen
Greckie tzatziki z polską nutą – z ogórkiem małosolnym 192

Najpopularniejsza przystawka w kuchni greckiej. Sos podawany do smażonego, grillowanego i pieczonego mięsa, zapieczonego pieczywa, grillowanych warzyw. Na pewno go znacie. Ale moje tzatziki ma polski akcent – w postaci rzodkiewek ogrodowych i ogórków małosolnych. Lubię mieszać smaki i komponować nowe na bazie tego, co już znam. A czy małosolne ogórki kiedyś komuś zaszkodziły? Pasują do tego zestawu tak samo dobrze

Karo in the Kitchen
Bezmięsny bigos z młodej kapusty 200

czubate łyżki masła (lub 4 łyżki oleju), dodaję pełną łyżkę pszennej mąki i taką jasną zasmażkę po 2-3 minutach dodaję do kapusty.   Ta porcja, podana ze świeżym pieczywem, to obiad dla 2-3 dorosłych osób (z małą dokładką) lub 4-5 porcji jako dodatek do obiadu, zamiast surówki. SKŁADNIKI duża główka kapusty młodej, u mnie stożkowa, odmiana Monarchy

Karo in the Kitchen
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 138

Możecie używać go również na kanapki, podawać jako dip do warzyw, np. pieczonych ziemniaków czy batatów. Ogranicza Was tylko smak – próbujcie! Ja lubię go też na kanapce z ciemnego pieczywa, z twardym białym serem albo jako dodatek do smażonego tofu. Z tej porcji wyszło mi 7 słoiczków o pojemności 250ml. SKŁADNIKI 1,4kg rabarbaru 220g cukru (tutaj brązowy, trzcinowy, zamiast

Karo in the Kitchen
Shakshuka – jajka w pomidorach. Smaczny bałagan 198

zajmie? Zależy od warstwy sosu, grubości patelni, wielkości jajek… Musicie sami sprawdzać, czy to już. Podajemy na stół w naczyniu w którym szakszukę gotowaliśmy. Ta porcja podana z pieczywem i jogurtem naturalnym to obiad dla 4 osób. SKŁADNIKI 4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 1 ładna czerwona papryka 1 papryczka chili

Karo in the Kitchen
Letnia sałatka ziemniaczana 145

już smaki w pełni się połączą. Mocno schłodzona jest świetnym zamiennikiem nudnych ziemniaków podawanych do obiadu. Zawsze zabieram ją ze sobą idąc na grilla. Bardzo lubię ją zamiast pieczywa do pieczonych skrzydełek. Jest lekka i orzeźwiająca i przez kilka ładnych lat zdążyła sobie zaskarbić rzeszę fanów. Spróbujcie! SKŁADNIKI 800g ziemniaków sałatkowych (waga po obraniu) 200g ogórków kiszonych 2-3 cebule

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania