pomidorowy i gotować bigos na małym ogniu aż woda znacznie odparuje. Przyprawić według uznania solą, pieprzem, cukrem i ewentualnie vegetą. Na sam koniec dodać posiekany świeży koperek. Podawać z pieczywem
My simple kitchenBruschetta, to przekąska wywodząca się z Włoch, a po naszemu mówiąc jest to grzanka, której podstawą- w wersji tradycyjnej- jest pieczywo, oliwa, czosnek oraz pomidory z dodatkiem bazylii. Taką grzankę można urozmaicić rozmaitymi dodatkami, albo przygotować z zupełnie innych składników- ja przygotowałam wersję na słodko- wytrawną: z truskawkami, pomidorkami, fetą, orzechową rukolą, pestkami słonecznika dla chrupkości oraz cudownie słodkim
Kraina Miodem Płynącacytryny, aby nie ciemniało. Następnie do awokado dodać jajka starte na tarce o grubych oczkach. Dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Pastę podawać z pieczywem. Polecam też: Pastę serową z awokado Pastę jajeczną ze szczypiorkiem Pyszne śniadanko z pastą w roli głównej podane na porcelanie z kolekcji Sardynia Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotujeBardzo smaczny sos. Można w nim maczać warzywa lub pieczywo. Można doprawić nim sałatę - wtedy warto dodać nieco więcej oliwy. Będzie też dobry do makaronu. składniki 1 dojrzałe awokado 4 ząbki czosnku 50 g rukoli sok z 1 limonki garść liści bazylii 90 ml oliwy z oliwek sól, pieprz przygotowanie wszystkie składniki włożyć do blendera i zetrzeć na gładką masę
Stare GaryWiem, że wielu z Was czeka z niecierpliwością na ten przepis, zatem nie będę dłużej zwlekać i szybciutko go zamieszczam! Powiem tylko, że chleb robi
Garniec Magalieminut. Po tym czasie wbijamy 3 jaja do potrawy, przykrywamy i dusimy 3-4 minuty, tak by żółtko było nadal płynne. Podajemy z bazylią i kolendrą oraz kromką dobrego pieczywa
Mango Papajaaktywność w ciągu doby, musi więc mieć dostarczaną energię. Jak to zrobić by jeść, ale się nie przejeść? Po prostu jeść zdrowo i z umiarem:) Na kolację najelpeij unikać pieczywa (i w ogóle ograniczyć produkty skrobiowe), zwłaszcza jeśli tak jak ja, jesz kolację późno. Lepiej zjeść białko z warzywami - to zapobiegnie odkładaniu się niepotrzebnego tłuszczyku;) Ważne też by w ciągu
pyszne zdrowościkuchnia francuska jest jedną z najlepszych w świecie. Już dochodząc na Stary Rynek zaczęły nas otaczać piękne aromaty przywodzące na myśl Francję. Intensywne zapachy rozmaitych serów oraz świeżo pieczonego pieczywa. Z wielkim zaciekawieniem zwiedzałyśmy cały Jarmark odkrywając na każdym kroku coraz to wspanialsze smakołyki. Było fantastycznie i na pewno udamy się na niego za rok. Dla tych
Kolizje Smakównapisałem na początku był to kolejny krok do zrzuceniu kilku kilogramów, chociaż przesadnie gruby nie byłem. Wiązało się też to z dietą jaką sobie narzuciłem, odstawione białe pieczywo, cukier, sól, mączne rzeczy, fast foody, masło, ziemniaki i zwiększenie owoców, warzyw i surówek wszelkiej maści. Jadłem raczej mięso plus warzywa, bez żadnych zapychaczy. Ciągnęło mnie, żeby zacząć biegać, ale najzwyczajniej bałem
Bananowe Polejest zbyt rzadki możemy go zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Wlać do sosu i chwilkę gotować Można podawać kurczaka z ziemniakami, kaszą, ryżem lub pieczywem. gulasz z kurczaka po węgiersku
O kuchni z uczuciemskórę) kroimy w kostkę. Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do dużej miski. Dodajemy kurczaka, pomidora, fetę, a następnie jogurt grecki i wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę można podawać z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że rukola jest wartościowym warzywem. Zawiera kwas foliowy, beta-karoten i luteinę, która chroni wzrok. W rukoli znajdziemy witaminy A, C, i K oraz wapń, magnez, żelazo
My Chcemy Jeśćpleśniowy. Posypujemy prażonymi pistacjami i doprawiamy solą ziołową. Całość można skropić oliwą z oliwek z dodatkiem ziół lub polać ostrym sosem pomarańczowym . Sałatkę podajemy z ulubionym pieczywem. Awokado to bardzo kaloryczny owoc. W średniej wielkości awokado jest ok. 40 g tłuszczu. To dobry tłuszcz, ponieważ zawiera kwas oleinowy, którzy obniża poziom złego cholesterolu. Owoce te są bogate
My Chcemy Jeśćdusimy. Dodajemy mięso i świeżo mielony pieprz. Całość mieszamy i dusimy z lekko uchyloną pokrywką ok. 20 minut. Potrawkę nakładamy do misek lub głębokich talerzy. Można podawać z ulubionym pieczywem. Gotowanie mięsa ma swoje zalety i wady. We wrzątku giną drobnoustroje, a mięso jest lekkostrawne. Niestety, podczas gotowania gnie część składników odżywczych. Pozostają w wywarze, który można
My Chcemy JeśćFocaccia rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch. Przypomina pizzę, ale bez sera i sosu pomidorowego. Włosi podają ją na ciepło z oliwą i octem balsamicznym przed głównym posiłkiem. Focaccia to także doskonały dodatek do innych dań. Składniki 250 g mąki pszennej razowej 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki ziołowej oliwy z oliwek 8 g suchych drożdży 2 łyżki czarnuszki
My Chcemy Jeśćkrystalizuje, znakomity specyfik stosowany przy przeziębieniach, problemach z trawieniem i przy zaburzeniach nerek. Kwiaty suszone lub jedzone na surowo działają podobnie, można je znaleźć w mieszankach herbat, w pieczywie (w postaci aromatu), w kremach kosmetycznych wygładzających zmarszczki oraz w produktach do aromatoterapii i kąpieli relaksacyjnych. Kwiaty akacji mają wszechstronne zastosowane w kuchni. Lekko słodkie i aromatyczne
SzczyptaSmaQ