Przepis na… – Zuppa di cozze
Przepis na… – Zuppa di cozze
Danie popularne w kuchni całych Włoch. Na północy zwane często brodetto (dodaje się także ryby), na Sycylii często używa się krewetek. Proste i łatwe w przyrządzeniu, a olśniewające śródziemnomorskim smakiem. Wspaniałe jako przystawka, ale i jako główne danie spożywane z przypieczonym pieczywem maczanym w oliwie. 3 ząbki czosnku 1 kg małży w muszlach 1 mała cebula 700 g pomidorów 200 ml wytrawnego, białego wina oliwa estragon pietruszka sól pieprz W rondlu szklimy czosnek, cebulę i dodajemy oczyszczone małż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia
Autor
BonTonItalia
Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pomidor, ryby, krewetki, pietruszka, czosnek, cebula, pieczywo, ryba, przystawki, łatwe , zupa, prosta zupa, ryby smażone
Inne przepisy z Bon Ton Italia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję