Pikantne flaki w rosole (dršťková polévka)

Pikantne flaki w rosole (dršťková polévka)

Pikantne flaki w rosole (dršťková polévka)

Flaki wielu osobom źle się kojarzą, co wydaje się być faktem dość zrozumiałym. Już tak po prostu ktoś skrzywdził pyszną zupę z przedżołądków wołowych, nazywając ją flakami i nic na to nie poradzimy. Od dziecka mimo wszystko ją uwielbiam i zawsze zachęcam do próbowania tych, którzy mają złe skojarzenia. ;) 1kg przedżołądków wołowych (flaków) 1kg mięsa wołowego rosołowego z kością 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 mały seler 1 mały por pół łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz, majeranek 3 liście lau... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.