Pizza z kabanosem z kamienia granitowego - test, porównanie z szamotem, rezenzja

Pizza z kabanosem z kamienia granitowego - test, porównanie z szamotem, rezenzja

Pizza z kabanosem z kamienia granitowego - test, porównanie z szamotem, rezenzja

Na kamieniu piekę już od kilku miesięcy i nie wyobrażam sobie pizzy, czy chleba pieczonego inaczej. Wiele można mówić - że piekarniki w nowej technologii pieką już bardzo dobrze, że wystarczy odpowiednia temperatura etc. Ja się zupełnie nie zgadzam. Prawdopodobnie dlatego, że mój piekarnik ma dobrze ponad 15 lat i wcale dobrze nie piecze. Po drugie, piekłam w różnych urządzeniach tak pizzę, jak i pieczywo i kamień przy nowoczesnym sprzęcie wciąż wygrywa. Do tej pory używałam tego szamotowego. Od początku kilkakrotnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Emilia Koniecpolska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , ciasto na pizze, pizza przepis, ciasto, pomidor, ser, placki, papryka, zupa pomidorowa, sosy, mielone, sos pomidorowy, ser żółty, pieczywo, por , chleb, ciasto na niedziele, drożdżowe, sos pomidorowy do pizzy, sos do pizzy, pomidorowa ze świeżych pomidorów, placek z serem, sos do mielonego , pieczeń z mielonego, szybkie ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, dania na gorąco, drugie danie, chleb na drożdżach

Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.