153. Bakłażanowy rarytas

153. Bakłażanowy rarytas

153. Bakłażanowy rarytas

Całkiem niedawno odkryłam, jak wspaniałym warzywem jest bakłażan. Zakochałam się w nim. Poniżej efekt mego z nim "romansowania". 1 duży bakłażan 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 400 g mięsa mielonego 1 duża cebula 2  łyżki przecieru pomidorowego 1 opakowanie sosu bolońskiego z paczki olej sól, pieprz, majeranek Bakłażana pokroić na plastry (wzdłuż) o grubości ok 5-7 mm. Posolić, popieprzyć i odstawić na ok 20 minut. Po tym czasie zebrać wytworzoną wodę, najlepiej za pomocą papierowego ręcznika. Plastry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Autor

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, sosy, papryka, mielone, pieczarki, mięso mielone, warzywa, zupa pomidorowa, pieczywo, pączki, sos pomidorowy, mięso duszone, mielone pieczarki, pieczarki w sosie, sos do mielonego , mielone z warzywami, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, pączki pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.