140. Roladki z bakłażana z serkiem Almette

140. Roladki z bakłażana z serkiem Almette

140. Roladki z bakłażana z serkiem Almette

Mój przepis bierze udział w konkursie Almette. Jeżeli wydaje Ci się pyszny to proszę zagłosuj na niego tutaj . Dziękuję. 1 duży bakłażan 2 naturalne serki Almette 1 mały słoik oliwek 1 mały słoik kaparów ok. ½ szklanki oliwy sól, pieprz, zioła prowansalskie Bakłażana pokroić wzdłuż na plastry o grubości ok. 0,5 cm (nie obierać ze skórki), posolić i odstawić na 30 minut. Po tym czasie za  pomocą ręcznika papierowego zebrać wodę, delikatnie posmarować oliwą, popieprzyć i posypać ziołami prowansalskim. Pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.