pasztet - 4150 przepisów (strona:30/277)

Domowy pasztet pieczony 157

Domowy pasztet pieczony w piekarniku to jest z najlepszych przepisów na pasztet. Artykuł Domowy pasztet pieczony pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Pasztet z galaretką. Najpierw pieczony, potem zalany rosołem. Doskonała przekąska 74

Aromatyczny pasztet, a nim równie pyszna galaretka tworzą razem doskonałą przekąskę. Robimy przy okazji gotowania rosołu, sprytnie wykorzystując mięso i warzywa. Przepis na pasztet z galaretką Składniki: Około kilograma ugotowanego mięsa z rosołu – tym razem użyliśmy wołowiny, kurczaka i indyka, 2 marchewki z rosołu, można dorzucić też seler czy pietruszkę, 2 duże cebule, 1 jajko, 3 chochle rosołu, płaska(...)łyżka żelatyny, sól, pieprz. Jak zrobić pasztet z galaretką? Cebulę posiekaj, zrumień na odrobinie oleju. Mięso oddziel od kości i chrząstek, zmiel razem ze skórkami, warzywami i cebulą na grubych oczkach. Farsz dopraw pieprzem i ewentualnie solą, wbij jajko, dokładnie wyrób przy pomocy dłoni. Masę wyłóż do foremki, piecz w temp. 200 stopni przez 30 minut. Rosół zagotuj, wyłącz ogień

Kulinarna Polska
Pasztet jajeczny 44

Pasztet jajeczny to cudowny wynalazek mojej teściowej, będący inną formą jej przepysznych kotletów jajecznych . Co więcej, teściowa przygotowuje farsz tak jak tradycyjne mielone, po prostu zamiast mięsa są dodane posiekane w kostkę ugotowane na twardo jajka. W tej wersji smakują nieziemsko, świetnie nadadzą się na śniadanie lub na Wielkanocny stół Przepis na pasztet jajeczny Składniki mała bułka (może być czerstwa(...)Ilość : 2 foremki na 600 ml (około 21 x 9 cm) Przygotowanie Bułkę zalewamy wodą i odstawiamy do nasączenia. Nie zastępujcie jej bułką tartą, wówczas pasztet wyjdzie zbyt twardy. W międzyczasie jajka obieramy i siekamy w drobną kostkę. Następnie bułkę odsączamy i dodajemy do posiekanych jajek wraz z drobno posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem , jajkiem , majonezem

WegePrzepis
PASZTET Z MIĘSA I WARZYW Z ROSOŁU 120

mnie pozostaje zawsze mnóstwo mięsa z rosołu? Przygotować można z tego wiele różnych potraw. Dziś mam dla Was przepis na pyszny pasztet z mięsa i warzyw z rosołu . Podawany pokrojony w plasterki to doskonałe dodatek do chleba czy bułek. Pasztet jest naprawdę smaczny, łatwy i szybko do przygotowania. A że moja córka uwielbia rosół, to mięsa mam co chwilę(...)nadmiarze. Wykorzystuję go na różne sposoby... pierogi, krokiety, sałatka. Tym razem zrobiłam pasztet. Znikł bardzo szybko, więc chyba rodzince smakował :) Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu - składniki na keksówkę o długości 20 cm: * 400 g mięsa gotowanego z rosołu (np. uda z kurczaka, waga już bez skóry i kości) * 300 g gotowanych warzyw z rosołu (marchewka, seler, pietruszka

Zrób to smacznie
Pasztet z cukinii 83

Pasztet z cukinii to obowiązkowa pozycja w moim menu domowym w sezonie na cukinię. Jest pyszny i lekki, mimo dodatku kaszy czy sera. Zamiast wędliny czy tradycyjnego pasztetu mięsnego taki warzywny pasztet zjeść to sama przyjemność. Piekliście już może pasztet z cukinii? Jeśli tak, to podzielcie się swoimi pomysłami na jego wykonanie, z pewnością każdy … Czytaj dalej Pasztet(...)cukinii Artykuł Pasztet z cukinii pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pasztet z kurczakiem i wątróbką w cieście 82

Pasztety w cieście to  francuska specjalność. Oprócz tego, że są zawijane w kruche ciasto różni je też od naszych pasztetów to, że są wykonane z surowego a nie gotowanego mięsa. Ten pasztet zawiera w sobie mięso kurze ( z nogi i piersi) oraz wątróbkę. Bardzo delikatny, z dodatkiem śmietany i jajek będzie atrakcją wielkanocnego stołu. Jest przy nim sporo pracy(...)świąt wielkanocnych - więc nie zupa tajska albo curry:) Mimo, że podczas świąt jednak stawiamy na tradycję to jednak warto też urozmaicić stół i nie jeść co roku tego samego. Pasztet z kurczakiem i wątróbką w cieście Oryginalny przepis pochodzi z książki Michela Roux "Ciasta". Moja wersja lekko zmodyfikowana Ciasto: 500 g mąki 2 łyżeczki soli 200 g masła 5 żółtek

Smaczny zeszyt
pyszny pasztet domowy drobiowy do smarowania... 157

szklanki, kurczak z rosołu 1 sztuka, włoszczyzna z rosołu 1 pęczek, jajka 6 sztuk "M", kasza manna 3/4 szklanki, bułka tarta 3/4 szklanki, majeranek 3 łyżki, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, papryka słodka 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, sól ziołowa 1 łyżeczka Wątróbkę oczyścić z błonek,tłuszczyku, opłukać, obsypać mąką i na gorącym smalcu zrumienić, dodać pokrojoną cebule(...)zmielić również wątróbkę z cebulą. Do mięsa dodać jajka, przyprawy, bułkę tartą, kaszę manną i wszystko ręką dokładnie wyrobić kilka minut. Do form z papierem do pieczenia wyłożyć masę pasztetu, parę stuknąć o blat stołu aby odpowietrzyć masę, tępą stroną noża ponacinać skośną kratkę, nóż zmoczyć wodą i nacinać kratkę. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, wstawić pojemnik

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada z kurczaka z pieczarkami 126

Jeśli znudziły Wam się dania z kurczaka, które do tej pory robiliście, sięgnijcie po roladę z nadzieniem pieczarkowym z odrobiną pasztetu. Rolada z kurczaka z pieczarkami Pojedyńczo nadziewane piersi z kurczaka nie są dla mnie niczym nadzwyczajnym. Robię je w domu często i jako nadzienia używam bardzo różnych składników. Moje ulubione nadzienie do ser feta, suszone pomidory i zielone szparagi(...)danie z kurczaka jest rolada. Przygotowana w podobny sposób jak pojedyńcze roladki wymaga odrobiny więcej wprawy. Upieczona na talerzu prezentuje się bardzo apetycznie. Do przygotowania rolady wykorzystałam pieczarki oraz pasztet. Zrobiłam nadzienie, którymi pokryłam dobrze rozbite piersi z kurczaka. Spróbujcie tego przepisu. Z całą pewnością danie to posmakuje całej rodzinie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
domowy pasztet z kury rosołowej,włoszczyzny,makaronu... 112

włoszczyzna 1 pęczek, makaron ugotowany nitki 1 szklanka, rosół 2 szklanki, bułka sucha 1 sztuka, kasza manna 1/2 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, jajka 2 sztuki, przyprawa do pasztetu 1/2 opakowania, natka pietruszki 1 pęczek Z ugotowanego rosołu odłożyć włoszczyznę, kurę rosołową i wystudzić - rosół wykorzystać np. do zupy pomidorowej. W maszynce do mięsa zmielić na drobnym sitku obrane(...)kości i chrząstek mięso, skóry, włoszczyznę, makaron nitki. Bułkę wymoczyć w rosole, i dodać bez odciskania z rosołem do zmielonego mięsa, dodać jajka, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę do pasztetu (dodajemy ostrożnie bo mięso jest z przyprawionego solą rosołu), kaszę manną, tartą bułkę i ręką dokładnie wyrobić z 5 minut. Forma silikonowa 25,15 cm, pasztet przełożyć do formy, dobrze dłonią

W Mojej Kuchni Lubię
PASZTET DROBIOWY Z GRZYBAMI, BEZGLUTENOWY 158

jakiegoś czasu przygotowuję nasz ulubiony pasztet drobiowy z dodatkiem grzybów.  W moim odczuciu jest jeszcze smaczniejszy. My po prostu uwielbiamy grzyby. Fajne w tym pasztecie jest to, że przygotowuje się go partiami. Już jakiś czas wcześniej odkładam czyste kawałki mięsa pozostające od obiadu. Pakuję je do worków, opisuję i zamrażam. I tak paczka do paczki i ponad kilogram zawsze(...)się uzbiera, czyli idealnie na dwie formy pasztetu. Zlewam do słoika także pozostający od obiadu czysty tłuszcz, który również mrożę. Czym więcej rodzajów mięs, tym smaczniejszy pasztet. U mnie tym razem był: kapłon, perliczka, gęś, kaczka i kurczak. Można dać dowolne rodzaje mięs. Ten przepis ma być inspiracją. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, itp.... U mnie było dość dużo

Smaczne Zdrowe
Pasztet z kaczki 103

kaczka. Nie byle jaka, bo typowo wiejska, z zagrody Rodziców ;) I choć sama za nią zbytnio nie przepadam, to w rosole jestem w stanie zaakceptować. Zaakceptowałam również ten pasztet, który przygotowała moja Mama. Obawiałam się, że będzie lekko słodkawy jak i kacze mięso, ale dzięki odpowiedniej dawce przypraw pasztet wyszedł całkiem przyjemny w smaku.  Teoretycznie powinnam Was dziś poczęstować(...)przepisu, ani nawet zdjęć jeszcze nie ma ;) Za to powiedzieć Wam mogę, że wyszło tak, jak tego chciałam.Wypatrujcie go niebawem, a póki co spisujcie składniki na pasztet.  A nuż z dzisiejszego rosołu zostanie Wam troszkę kaczego mięsa...? Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

Kuchnia w czekoladzie
Kolorowy pasztet z cukinii i "Zaklinaczka książek" 123

Początkowo miałam piec pasztet z cukinii według Agnieszki Maciąg. Zaraz po starciu cukinii plany się zmieniły, bo za oknem zrobiło się chłodniej i zamarzył mi się pasztet pachnący gałką muszkatołową z zaostrzonym smakiem. Już w trakcie przygotowywania przypomniał mi się mój placek cukiniowo-ziemniaczany , który piekę co jakiś czas w piątki i podaję gorący na obiad. Tu ważna uwaga(...)rękach i przełożyć do dużej miski. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o mniejszych oczkach. Dodać do cukinii. Rozbełtać jajka. Rozdrobnić chili. Odłożyć łyżeczkę bułki tartej. Wszystkie składniki pasztetu wymieszać dokładnie ze sobą. Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Przełożyć masę do keksówki. Wyrównać powierzchnię i posypać resztą bułki tartej. Keksówkę włożyć do piekarnika, piec 10 minut, a potem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet drobiowy w boczku 131

Obalam stereotypowe myślenie, że pasztet pieczemy tylko na święta Pasztet drobiowy w boczku to fenomenalna i smaczna propozycja również na co dzień. Moja rodzinka zajadała się nim na śniadanie i kolację. Znikła błyskawicznie i cieszę się, że w ogóle udało mi się go dorwać do zdjęcia XD Ja przygotowałam pasztet od początku, ale śmiało możecie wykorzystać do niego mięso(...)warzywa z rosołu. Pasztet drobiowy w boczku Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka (lub cały kurczak o wadze około 1,5 kg) 200 g wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka połowa małego selera (lub 1/4 dużego) 2 łodygi świeżego lubczyku (można zastąpić łyżką suszonego) 1 czerstwa bułka 1 jajko kilka liści laurowych (3-4 szt.) kilka ziarenek ziela angielskiego

PatiGotuje
Pasztet warzywny z soczewicy i słonecznika 160

Robisz pasztet na Wielkanoc? Pasztet mięsny czy pasztet warzywny? Wypróbuj nowy przepis na pasztet warzywny nie tylko na Wielkanoc – pasztet z soczewicy... The post Pasztet warzywny z soczewicy i słonecznika appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Pasztet z warzyw z rosołu z boczkiem 119

mojej kuchni nic nie może się zmarnować! Taki pasztet to świetna opcja na wykorzystanie warzyw z rosołu, nadanie im ,,drugiego życia” Warzywa możesz uzupełnić jakimś mięsnym dodatkiem. Kwestia przypraw, też pozostawia wysokie pole manewru. Mój pasztet jest pikantny w smaku, o przyjemnie wędzonym aromacie i ma wilgotną strukturę. Do jego przyrządzenia, użyłam warzyw z bulionu do ,,Risotta z zielonych warzyw(...)przestudzoną cebule, boczek, ugotowaną soczewicę, suszone pomidory, jajka oraz suche przyprawy. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Całość przekładamy do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą keksówki. Wierzch pasztetu posypałam pestkami dyni z zalewy oliwnej (opcjonalnie). Pieczemy w temp 180 º C przez 60 minut. Pasztet wyjmujemy i kroimy po całkowitym wystudzeniu. Artykuł Pasztet z warzyw z rosołu

Kierunekuchnia