Jestem maniaczką domowych pasztetów i ostatnio w poszukiwaniu pasztetu bezmięsnego znalazłam właśnie ten. Brak mi słów, aby opisać jego smak... jest delikatny, aksamitny z wyraźnie wyczuwalną nutą masła orzechowego. Jeśli lubicie warzywne pasztety, to będzie strzał w dziesiątkę. Składniki na pasztet: 200 g fasoli białej (namoczyć 12h wcześniej) 1 duża cebula 1 średnia dojrzała gruszka 2 łyżki masła orzechowego 2 jajka 3 łyżki oleju rzepakowego 1 gałązka rozmarynu sól, pieprz Masło orzechowe 100 g orzechów z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...