Padano świeża bazylia sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Na oliwie przesmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso mielone z indyka , które obsmażamy. Dodajemy startą na tarce o średnich oczkach marchewkę, seler i korzeń pietruszki. Całość smażymy ok. 2-3 min. dolewamy pół szklanki przegotowanej wody, dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. W między czasie gotujemy makaron
kulinarnyJajasny miąższ, mogą mieć różne kolory: zielonkawy, żółty, a nawet prawie czarny. Nadają się do duszenia, smażenia, do gulaszy, leczo, ale również do sałatek i do marynowania. Można je również faszerować po wydrążeniu gniazd nasiennych. I w takiej formie pojawiają się u mnie, faszerowane mięsem i czerwoną soczewicą, są sycące i bez problemu zastąpią dwudaniowy obiad. Przy tym pięknie prezentują
Smak mojej kuchnipieprz. W miseczce łącze mięso, jajka, bułkę tartą, kucharek, pieprz, czosnek granulowany. Mieszam dokładnie. Z mięsa robię małe kulki a następnie obtaczam w mące ziemniaczanej. Na tej samej patelni smażę ze wszystkich stron na rumiano. W garnku wlewam przecier pomidorowy oraz wode, dodaję pulpety. Duszę na malym ogniu ok 25 min, doprawiam. Sos musi być gęsty. Na koniec posypuję drobno
Gotowanie Patkimięso może nawet od razu lądować na głębokiej patelni. Albo woku, o ile posiadacie. Gdy mięso będzie podsmażone, wrzucamy warzywa, smażymy razem przez kilka minut, a gdy nabiorą temperatury i sprężystości zalewamy całość gorącą wodą, tak, by kurczak i warzywa były zakryte, a następnie dusimy, od czasu do czasu mieszając, aż woda wyparuje. Teraz nadchodzi pora na gwiazdę wieczoru - mleko
Kulinarne zapędy Kokosadrobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać posiekany czosnek i papryczkę chili, mielone mięso i koncentrat pomidorowy, zasmażyć. Dodać ketchup z cukinii, krojone pomidory z puszki i bulion. Potrawę zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 35 minut. Około 10 minut przed końcem duszenia dodać czerwoną fasolę osączoną z zalewy. Przyprawić solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz ostrą papryką
Zakątek rozkoszy kulinarnychsoli (aby cebula i pieczarki szybciej puściły sok i połączyły się ze smakiem ze smażenia mięsa). Zetrzeć również ząbek czosnku i dodać do cebuli. Smażyć, aż cały płyn wyparuje mieszając od czasu do czasu. Wtedy wlać bulion, dodać usmażone kawałki szynki, przykryć pokrywką i dusić przez 45 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, puszkę pomidorów i dusić jeszcze przez
Posadzone i zjedzonewięc umyłam i zabrałam się do gotowania. I powiem Wam że było warto. Mięso ośmiornicy przyrządzonej w ten sposób smakowało o niebo lepiej niż tej z chińskiej knajpy jedzonej prze ze mnie kilka miesięcy temu! Przy gotowaniu posiłkowałam się tym przepisem :-) Ośmiornica duszona w pomidorach OŚMIORNICA DUSZONA W POMIDORACH Na 4 porcje: 900 g oczyszczonej ośmiornicy
peggiwkuchnitłuszczu smażymy filety po 3-4 min z każdej strony, następnie zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez około 5-7 min , co jakiś czas obracając filety. W międzyczasie gotujemy szparagi - 4-5 min. Śmietanę hartujemy kilkoma łyżkami wywaru z patelni, dodajemy do mięsa i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy na małym ogniu przez
Kolejny blog o gotowaniurukolą czy z fasolką – pomysłów na dania z polędwicy wieprzowej mamy całe mnóstwo! Delikatne mięso polędwiczek można pokroić w kotleciki grubości ok. 2 cm i rozbić je lekko pięścią lub kostkami dłoni, można je także nadziewać w całości, tworząc smakowite smażone, pieczone lub duszone potrawy. Z polędwicy możemy przyrządzić wiele ciekawych dań z różnymi dodatkami, a także podawać
Ciasna Kuchniapodsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę razem z mięsem i zalewamy gorącym bulionem. Do całości dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy pod przykryciem ok. 30 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, kozieradkę, dokładnie mieszamy. Zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem 60 min. Po tym czasie możemy lekko zwiększyć płomień i bez przykrycia zredukować
R'n'G Kitchenodłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i pieczrki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę wymieszać z niewielką ilościa wody i zgęścić gulasz
Anioły w kuchniwłaśnie do spaghetti oliwa 1.Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie, następnie dodajemy mięso i szybko je rozdrabniamy łopatką, solimy pieprzymy je, ja jeszcze posypuje czerwoną papryką. Smażymy jakieś 5-10 min, następnie dodajemy nasze pomidory z puszki i całość po doprawieniu dusimy jakieś 15 min. Próbujemy i doprawiamy gdy jest taka potrzeba. 2. Spaghetti gotujemy według instrukcji
Gotowanie...to proste !boczku wędzonego 1 cebula sól pieprz ziołowy pieprz musztarda smalec wino bulion Rozbijamy mięso, obsypujemy przyprawami, smarujemy musztardą i układamy plastry boczku oraz plastry cebuli, solimy. Zwijamy roladę i spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy tłuszcz i opiekamy z wszystkich stron. Podlewamy bulionem i winem, dusimy do miękkości
harrisaOdstawiam na pół godziny. W tym czasie moczę suszone grzyby mun w wodzie. Dalej obsmażamy mięso na patelni. Osobno podsmażam drobno posiekaną cebulę na rumiano. Wszystko łączę wraz z pokrojonymi grzybami i podlewam wodą. Dodaję sól, świeżo zmielony pieprz, słodką czerwoną paprykę i chilli. Duszę całość pod przykryciem. Dodaję mieszankę warzywną i dalej duszę pod przykryciem. Makaron moczę
Kuchnia co dnia